קופירייטינג למוצרים הוא תחום התמחות בפני עצמו, המיקודים שלו וזוויות ההתייחסות שלו ייחודיים מאוד ומתמקדים במטרה שלשמה הוא מיועד: למכור מוצרים, להביא לידיעת הקהל/הגולשים את קיומם של המוצרים שבהם הוא עוסק, ליידע לגבי יתרונותיהם ולנמק את הסיבה לכדאיות-הקנייה שלהם.
במדריך המקיף הבא, אנו נלמד מהו קופירייטינג לתיאורי מוצר, מהם האלמנטים שמרכיבים אותו וכיצד כותבים תוכן למוצרים אינטרנטיים שמעניק ערך לגולשים מצד אחד, ומניע לפעולה (לרכישה) מצד שני.
מפרטים פעולות ומניעים לפעולה
טקסטים שקופירייטר מקצועי אמור לנסח למטרת קידום מכירת מוצר אמורים לגרום לאנשים לנקוט פעולה כלשהי (אינסנטיב, הנעה לפעולה).
בין אם זה לבקש לקבל מידע נוסף לגבי המוצר, אם זה להתנסות במוצר 'טעימה ראשונה', אם זה לעורר עניין לגבי המוצר, וכמובן גם לגרום לקהלי המטרה הפוטנציאליים לייצר ביקוש למוצר ולקנות אותו בפועל.
מה זה בעצם כתיבת תיאור מוצר
אפשר לתאר את סוג הכתיבה הזה ככתיבה טכנית, מדויקת ברמה של ננו-טכנולוגיה.
ניתן כאן דוגמא: בטוח שיצא לכם לקנות מוצר חשמלי כלשהו (טלוויזיה, סלולרי, מחשב נייד) שצורף אליו 'מדריך למשתמש'. המדריך המודפס הזה הוא בעצם כתיבת תיאור מוצר (אחת מיני רבות נוספות). זו אחת הדוגמאות לכתיבה שמטרתה לתאר מוצר, על כל מה שמשתמע מכך:
- תפקוד המוצר
- מאפייני המוצר
- יתרונות המוצר
- אופן הפעלת המוצר
- אופן השימוש בו: איך לגרום למוצר לתפקד במקסימום האיכות שלו
- איך לשמור על המוצר לאורך זמן
- מה לא לעשות עם המוצר (איך למנוע גרימת נזק למוצר)
כמובן שבראש ובראשונה כתיבת תיאורי מוצרים אמורה להיות נאמנה למוצר שאותו היא באה לשרת: לתת מידע מדויק ומהימן לגבי המוצר, לדייק בפרטים, לא לספר על פונקציות שאינן רלוונטיות למוצר הקונקרטי, להתנסח במילים ברורות שכל אחד יוכל להבין מהן דרכי השימוש במוצר, איך המוצר יכול לשפר את איכות החיים של המשתמש, מהי התועלת שתתקבל מהשימוש במוצר, וכך הלאה.
אלמנטים חשובים בכתיבת תוכן למוצרים

- דיוק מרבי במאפייני המוצר: תיאור המוצר, תיאור המנגנון שלו, הסבר לגבי פעילותו, איך המוצר יפעל ביעילות מקסימלית, היכן פיתחו/המציאו אותו, מה מאפיין את הטכנולוגיה שלו, האם הוא מבטא חדשנות טכנולוגית (לפרט), האם הוא יחיד מסוגו, וכך הלאה.
- דיוק בתיאור תועלות המוצר למשתמש: איזו בעיה המוצר מסייע לפתור, על איזה קושי המוצר יכול להקל, איזו פונקציה הוא נועד למלא, תוך כמה זמן מתקבלת 'תועלת השימוש' (מיידית? כעבור זמן-מה?)
- זיהוי היתרונות: זיהוי הצעת הערך והעוצמה של המוצר, והבאת העוצמה הזו לידי ביטוי בכל המסרים הכתובים (במידת הרלוונטיות כמובן) אודות המוצר.
- ניסוח טקסטים חכמים בפלטפורמות תוכן שונות: פוסטים, סטוריז, רילסים – כל פלטפורמה בהתאמה טקסטואלית מדויקת לה, תוך הקפדה על כותרת חזקה שמדברת תועלת, טקסט קצר ולעניין, בשילוב תמונה בעלת עוצמה.
- כתיבה בגובה העיניים, ישירות ל'יוזר' הפוטנציאלי: כתיבה שמספרת לקונה הפוטנציאלי של המוצר איך המוצר יפתור לו בעיה/יעזור לו/יגשים לו חלום (חשוב מאוד לדבר בתועלות ומהמקום של המשתמש, ולא 'לחפור' על כמה המוצר הכי טוב בעולם).
- תמיד לזכור שהמוצר לא מעניין את הלקוח, התועלת שהמוצר יכולה לספק לו – היא שמעניינת אותו. לכן, לא להשתמש בקלישאות! לא לכתוב: 'אנחנו הכי טובים', 'המוצר האיכותי בעולם', אלא יותר בכיוון של: 'תוך חודש של שימוש בקרם X תראי שיפור משמעותי במראה עור-הפנים שלך', עם הקורס של X תשפר את האנגלית שלך תוך פחות מחצי שנה".
- כתיבת טקסטים שמשלבים נתונים, תוצאות, עובדות – קופי לתיאור מוצר חייב לשדר אמינות ומקצוענות, וחלק מהכלים לבסס את זה הם נתונים ועובדות. אתם מבטיחים משהו לגבי המוצר שעליו אתם כותבים? תוכיחו: תביאו מחקרים, תציגו עובדות, דברו בגרפים ובתוצאות. לא 'סיפורי סבתא'.
טיפים מקצועיים לכתיבת תיאורי מוצרים
- לפני שאתם יוצאים לדרך לכתוב על מוצר כלשהו, תעשו 'שיעורי בית': תלמדו לעומק את הקטגוריה המקצועית שאליה המוצר שייך, תבינו היטב את המוצר לעומק ולרוחב, תכירו מה קורה היום בתחום הזה בעולם, מיהן החברות המובילות בתחום, מיהם המוצרים/מותגים המובילים בתחום, מהם היתרונות שלהם, מהם החסרונות שלהם.
- כתבו בשפה שמזוהה עם עולם התוכן שבו המוצר 'חי ונושם': תקפידו על טרמינולוגיה מקצועית, ויחד עם זה על שפה נגישה וברורה. לדוגמא: אם המוצר הוא תנור אפייה, תשלבו מושגים מעולם הקונדיטוריה, העוגות, כלי האפייה, וכך הלאה.
- צרו כותרות מושכות: תנו כותרת 'קטלנית', מסקרנת, רלוונטית למוצר, כזו שאף אחד לא יעז לדלג מעליה.
- הניעו לפעולה: כאמור, קופירייטינג לתיאור מוצר אמור להפוך גולש ללקוח, קהל פוטנציאלי ללקוח-משלם, לקונה אקטיבי. לכן, לפחות חלק מהטקסטים שתכתבו צריכים להניע לפעולה, לכוון לקניה.
- כל המוסיף גורע: בחלק הטכני של הקופירייטינג שמתאר פונקציונאלית את תפקוד המוצר, אל תנסו להתחכם, תוותרו מראש על הקריאייטיביות. הטקסט הקונקרטי הזה חייב להיצמד לשפה מקצועית, להיות נאמן לעובדות, מדויק, ברור, קצר ולעניין.
- קופירייטינג SEO הוא חשוב: קחו בחשבון כתיבה שמתייחסת ל-SEO, לאלגוריתם הייעודי, למילות מפתח רלוונטיות וכדומה.
- הביאו לפרונט 'טסטמוניאלס': גולשים אוהבים עדויות חיוביות של משתמשים. תנו ללקוחות שכבר התנסו במוצר לבטא את שביעות הרצון שלהם מהמוצר ו'להדביק' אחרים בהתלהבות שלהם. עדויות מן הסוג הזה הן גורם משכנע מהחזקים ביותר שיש. Me too במובן (הצרכני) הכי טוב של המילה. זו אחת מהשיטות האפקטיביות ביותר לכתיבת תיאור מוצר מנצח.
מהם היתרונות של כתיבת תיאור מוצר מקצועי
- העברת מסרים ברורים לגבי תועלות המוצר ישירות ללקוחות הפוטנציאליים
- הנעה לפעולה באופן משכנע, לא בהכרח ב-Push אלא מתוך רצון עצמאי של הלקוח 'להגיע אל המוצר'
- תרומה לביסוס המיתוג והמיצוב של המוצר Positioning ,Branding
- ביסוס האמינות של המוצר: הלקוח מבין את מאפייני המוצר ואת תועלותיו וכך המוצר נתפס כאמין
- יצירת בידול מול המוצרים המתחרים בשוק
- ביסוס עמדת 'המומחה': מוצר שמבטא מקצוענות לאורך זמן ייתפס כמוביל בתחומו
- בניית 'קהילת מוצר'. תיאור מוצר שמתוקשר לציבור לאורך זמן מייצר עניין ואהדה כלפי המוצר, מניע אנשים לקנות את המוצר ולדבר עליו בקרב המעגלים החברתיים שלהם. התהליך הזה יכול להוביל לביסוס 'קהילת מותג', סוג של מועדון לקוחות שבוחרים במוצר, שומרים לו אמונים וקונים אותו לאורך שנים
- כתיבה משובחת של תיאור מוצר יכולה לתרום להעצמת החברה שהמוצר המדובר/המתוקשר בבעלותה. לפעמים מוצר אחד יכול להטיס סיפור הצלחה של חברה שאף אחד לא שמע עליה ולהפוך אותה ל'סיפור סינדרלה', להצלחה מטאורית
כתיבת תיאור מוצר לחנות באמזון

כשאתם כותבים תוכן למוצר שנמצא בחנות של אמזון, תכנסו לראש של טכנאי או של מהנדס, וגם כמובן לראש של ה-'User הסופי'. זה אומר: תעברו לשפה 'אמזונית': קודם כל ולפני הכל, תגלשו לאמזון, תראו איך נראות חנויות באמזון, איך הטקסטים שם 'מדברים'.
תבינו את ה'שבלונות' המדויקות של תיאורי מוצר כפי שמנסחים אותם באמזון, תענו על ה'רעב של האלגוריתם', תתייחסו בטקסט גם לצורניות-הגרפית ולאינפוגרפיקה: תנו כותרת, שלבו מילות מפתח, תנו תיאור בסיסי קצר של המוצר, ציינו 5-6 נקודות חוזקה לגבי המוצר (ב-'בולטים') ו'פאנץ' סוגר ומניע לפעולה.
כמובן, ציינו מחיר וצרפו גם תמונה שיודעת לספר סיפור רלוונטי למוצר.
כתיבת תיאור מוצר לחנות באיביי

כשאתם מתכננים לכתוב תיאורי מוצרים לקידום חנות באיביי, חשוב שתתייחסו בראש ובראשונה לאופי החנות: מה החנות מוכרת, לאיזה קטגוריית מוצרים היא שייכת, מיהם קהלי המטרה?
אחרי שיש לכם תשובות-לעצמכם לגבי הנתונים האלה ואחרי שסיירתם ב-Ebay וראיתם איך החנויות שם מדברות על המוצרים שלהן, תוכלו להתחיל להתייחס למוצר הספציפי עצמו שעליו אתם צריכים לכתוב.
- תוודאו שיש לחנות באיביי גם דף עסקי בפייסבוק ותעלו לשם סרטונים ופוסטים רלוונטיים עם קישור לחנות באיביי (ליצירת טראפיק)
- תתמקדו בכתיבה מתוך התייחסות לקהלי המטרה (אימהות? אוהבי כדורגל? חובבות בלט?)
- תתנו ערך שרלוונטי לנישה (למשל, אם המוצר הוא מזון לחתולים, תנו מידע תזונתי ופונקציונאלי ותנמקו איך הערכים התזונתיים האלה שבמוצר יסייעו לשמירה על הבריאות של החתול שלכם)
- תשלבו מילות מפתח שיעזרו לאופטימיזציה, תשלבו SEO.
- ציינו את הקטגוריה הרחבה שבה המוצר פועל, ציינו תת-קטגוריה אליה הוא שייך (למשל: מובייל וגאדג'טים, טלפון סלולרי של 'אפל', אייפון 13) תארו בארבע שורות מהו המוצר, מה הוא בא לפתור, באיזה מידות/גדלים אפשר להשיג אותו, במילה-שתיים ציינו מה מייחד אותו, כמה הוא עולה, תוך כמה זמן מרגע ההזמנה יגיע ללקוח. שלבו תמונה שמספרת את סיפור-המוצר.
טעויות נפוצות בכתיבת תיאור מוצר לחנויות וירטואליות
- כתיבה מפורטת מדי, טקסט ארוך (אפילו מעייף)
- כתיבה ללא התייחסות קטגורית לנישה הספציפית שבה המוצר 'חי'
- כתיבת תיאור מוצר ללא הנעה לפעולה
- כתיבת תיאור מוצר שלא לוקחת בחשבון אינפוגרפיקה נכונה
- כתיבה ללא התייחסות ל-SEO למילות מפתח ולאלגוריתם
אז איך הופכים גולש לרוכש?
האמנות של העברת גולש מגלישה לרכישה היא תורה בפני עצמה. לומדים על זה למשל במסגרת 'מנהל עסקים' ולימודי שיווק דיגיטלי.
תשאלו את דונאלד טראמפ: אם הוא הצליח 'למכור לאמריקאים' שהוא יכול להיות גם מנחה תכנית ריאליטי, גם מותג מצליח בתחום המלונאות, גם מותג נדל"ן חזק, גם מותג-וודקה וגם נשיא ארצות הברית בכבודו ובעצמו, אז כנראה שהוא 'פיצח' משהו שעדיין לא פיצחו באקדמיה…
בכל אופן, הנה כמה כלים אלמנטריים שצריך להשתמש בהם בפועל, על מנת להפוך את הגולש לרוכש:
- מייצרים עניין ורלוונטיות-מתמדת בקרב קהלי המטרה (בקרב גולשי המטרה).
- גורמים לשוק ולקהלי המטרה להכיר את המוצר, המאפיינים שלו, התועלות שלו וה'כאבים' שהוא פותר.
- מייצרים חשיפה נכונה מול קהלי המטרה ב'זירות' שבהן הם רגילים לגלוש/'להסתובב'.
- מייצרים כלפי המוצר אהדה בקרב קהלי המטרה.
- כמובן שחובה להציע מוצר איכותי (לא עוד 'שיקוי דיאטה' שעושה פלאים).
- חשוב לתת 'ערך': מדריכים, טיפים, מידע חינמי, כל דבר שיספק ללקוח הפוטנציאלי (ולגולשים שעדיין אינם רוכשים) איזשהו כלי מעשי שישאיר את המותג בתודעה של הלקוח וימצב את העסק שם כמומחה מוביל בתחום.
- לשלב הנעה לפעולה כלשהי בכל תקשורת חיה מול הלקוח (באונליין, באוף ליין, בניוזלטר, בפוסטים), לגרום ללקוח להשאיר לכם פרטים, לתת שם, טלפון ואימייל או פנייה ישירה בוואטסאפ ביזנס
- לתת 'הצעה שאי אפשר לסרב לה'
- לתמחר שירותים בצורה הוגנת ומשתלמת
- לתחום את המכירה בזמן: עד היום בערב, תוך יומיים המבצע נגמר, ל-50 הלקוחות הראשונים וכו'
איך משאירים את הגולש, גולש שלא רוכש...(כל מה שאסור לכם לעשות)
- ממשיכים לספר 'סיפורי גבורה' על המוצר שלכם
- לא מניעים לפעולה בכל קונטקט עם לקוח/גולש
- לא אוספים מידע רלוונטי ליצירת קשר
- לא מספרים על התועלות של המוצר, אלא 'חופרים' על כמה הוא הכי בעולם
- לא מדייקים במסרים ובנתונים
- לא בונים זהות-מותג באמצעות טקסטים חכמים וסלוגן מבריק ש'פוגע בול בפוני'
- לא עושים חקר-שוק, חקר-מתחרים, ממשיכים באסטרטגיה של 'אנחנו אלופי העולם', מתעלמים מהאלטרנטיבות שעומדות מול הלקוח/קהלי המטרה הרלוונטיים
- לא מקפידים על זמינות ללקוח (הוא ממש עכשיו חותם עסקה עם המתחרים, כי הם ענו לו קודם…)
העסק שלך זקוק לתוכן עם נוכחות?
ניתן לחייג למספר 050-4237575
או למלא את הטופס:
כל יום-עסקים הוא זמן שצריך לייצר 'מזומן'
מה יכול לייצר לעסק מזומן-חי? לקוח-משלם. לכן, חשוב מאוד להקפיד לאסוף מידע על כל לקוח פוטנציאלי שפוגש אתכם בכל מרחב, אם זה בווירטואלי ואם זה בפיזי: קחו אימייל, קחו מספר טלפון, קבלו כל מה שהלקוח מוכן לתת.
מידע עליו עכשיו זה כסף ממנו אחר כך: תבנו דאטה בייס, תצרו CRM חכם. כשיש מאגר-מידע אפשר 'לטרגט' ניוזלטרים, להציע הצעות, לצאת במבצעים אפקטיביים. יש עם מי לדבר. תתחילו לדבר אל הפוטנציאליים שלכם בכל כיכר ובכל סמטה אפשרית: פייסבוק, אינסטגרם, טיק טוק (תוק-תוק: יצאתם לדרך?!).
הייתם בסרט "מה נשים רוצות"?
מה לקוחות רוצות? בדיוק מה שלקוחות רוצים! קודם כל, שידברו אליהם בתועלות ובשפה שמובנת להם ולצרכים שלהם. 'קופירייטינג שפיץ' יודע להביא לקוח לעמדה של קשב, כי הוא יודע איך לדבר אל קהלי המטרה.
כי לפני שהוא מדבר אליהם, הוא מברר מיהם בכלל: מה מעניין אותם, מה הם אוהבים, מה חסר להם? מה הם רוצים? במה הם עוסקים? בני כמה הם? איפה הם גרים? איפה הם מבלים? איפה הם שותים קפה? על מה הם חולמים?…איך אמרו לנו כשהיינו ילדים? "אל תדברו עם זרים"…
אז גם כאן זה תופס: אל תדברו אל הלקוחות שלכם כל עוד הם זרים לכם, כל עוד שלא ביררתם הכי לעומק מיהם ומה מעניין אותם. ואם אתם לא יודעים איך מבררים את זה, תנו לסוכנות קופירייטינג מקצועית לעשות את זה בשבילכם. ביגטיים.
חומוס עושים באהבה? אז איך 'עושים' סלוגן לחומוס?
סיסמאות, סיסמאות. אנחנו מוקפים בהן כל הזמן בעצם. "אם תרצו אין זו אגדה", מוכר לכם?…רק תראו איזה כוח יש ל'סלוגן' של בנימין זאב הרצל…הסלוגן הזה אפילו לא יודע שהוא סלוגן…והנה, הקמנו איתו מדינה לתפארת.
קופירייטינג מקצועי אמור לחבר בין חזון למציאות, להוציא לפועל מתכונים חמים מהתנור אל החיים האמיתיים. כל שדה ו'החקלאים' שלו, כל טקסט שימושי והכותבים שמתמחים בז'אנר שלו.
יש מאסטר-שף ויש מאסטר-טקסט (תאמינו לנו מניסיון…) כל עסק מצליח או כזה שמתכנן הצלחה חייב פיגומים חזקים, וחלק מהפיגומים האלה עשויים מטקסטים שמייצרים זהות-מותג וכרטיס ביקור עסקי שמניעים לקוחות לקניה.
מכל מה שהעלינו בפניכם כאן, סביר להניח שאתם כבר מבינים שלא יוצאים לדרך עם פרויקט של כתיבת תיאור מוצר בלי שירותי קופירייטינג מותאמים של סוכנות קופירייטינג מתמחה.
כתיבת תיאורי מוצר בקופירייטינג לגאסי
אנחנו בקופירייטינג לגאסי, מעמידים לרשותכם ידע מצטבר של שנים ארוכות בתחום שירותי כתיבת תוכן, בכל הפורמטים ובכל ערוצי המדיה האפשריים. נוביל אתכם צעד-צעד ליעד שאותו הצבתם לעצמם (ואם עדיין לא ברור לכם לאן העסק שלכם יכול להגיע, נעזור לכם 'לכוון מטרות' ולקבוע יעדים).
נלמד מכם את התחום שבו אתם מצליחים ונלמד אתכם איך להצליח בו אפילו יותר, בכל אספקט שקשור בקופירייטינג לעסק, נלמד אתכם להצליח ביגטיים.
אצלנו תקבלו פתרונות לכתיבת תיאור מוצרים ברמה המדויקת ביותר, הכי נכונה לעולם הדיגיטלי שבו עסקים 'נושמים' היום, הכי ברדיוס רחב שמתחשב בכל נתוני ה-Must ולא סופר 'רעשי רקע'. רק סוכנות קופירייטינג שחיה ונושמת עסקים 24/7 מהזן הנדיר שלנו יכולה לתת לכם מערך פתרונות-תוכן מנצח.
שירותי הקופירייטינג שלנו יסייעו לכם לדבר עם הלקוחות שלכם. מילה של לגאסי. לרכישת תוכן חדש 'דנדש' לחצו כאן