קופירייטינג לניוזלטר שיווקי הוא כלי חשוב עבור כל עסק. בעזרת קופירייטינג לניוזלטר תוכלו לחנך ולשכנע את הגולשים, לשמר את הלקוחות ולהביא עוד המון מכירות. תפקידו של הניוזלטר הוא שתמיד תישארו במודעות הלקוח, תבססו את המומחיות ותשפרו את הסמכות שלכם בתחום.
כתבתם ניוזלטר והפצתם לרשימת הלקוחות; הציפיות שלכם היו בשמיים, אך התוצאות היו ברצפה ואתם מאוכזבים מכל המדדים. אך רגע לפני שאתם מוותרים ומפקירים את השוק למתחרים, סוכנות הקופירייטינג שלנו הכינה עבורכם מדריך מקצועי עם כמה טיפים אפקטיביים שיכולים לשנות את המצב!
מהו קופירייטינג לניוזלטר
ניוזלטר הוא אמצעי לשיווק ושמירה על קשר עם הלקוחות בעידן הדיגיטלי. הוא נכנס תחת הקטגוריה של שיווק באמצעות דואר אלקטרוני (Email Marketing). הניוזלטר נשלח אל הלקוחות באמצעות הדואר האלקטרוני. בעזרת כתיבת תוכן לניוזלטר ניתן ליידע את הגולשים לגבי המוצרים, השירותים והמבצעים של העסק. אך ניוזלטר לא משמש אך ורק לצורך מכירות באופן ישיר, מקובל להשתמש בו גם על מנת לשלוח חדשות מהענף, כתבות בבלוג ומידע נוסף לצורך חיזוק נאמנות הלקוח. זהו כלי מעולה לחינוך הלקוח והדגש הוא על מתן ערך ולא סתם פרסום מוצרים.
לפני שנדבר על נושאי הקופירייטינג וכתיבת תוכן לניוזלטר, כדאי להדגיש שעל מנת שניוזלטר ישיג את מטרותיו, עליו לספק ערך ללקוח. זה צריך להיות במודעות שלכם כל הזמן. אינכם רוצים סתם להעמיס את הלקוח בתכנים פרסומיים; אלו עשויים לעורר סלידה, התעלמות וביטול ההרשמה לניוזלטר. לכן כל תוכן ששולחים ללקוח, בין אם זה תוכן העוסק במוצר או חדשות, צריך לעמוד במבחן הערך ללקוח.
מהי החשיבות של קופירייטינג לניוזלטר
האם לעשות זאת לבד או לפנות לסוכנות קופירייטינג מקצועית? ניתן להפיק הרבה מניוזלטר, אך ישנה חשיבות לעשות זאת בצורה הנכונה. כמו בכל תחום ישנו יתרון ברור לעבודה עם אנשי מקצוע. חשיבות עריכת ניוזלטר באמצעות קופירייטינג מקצועי אינה שונה מהחשיבות של טיפול לרכב באמצעות מכונאי מוסמך. מי שלמד את התחום ויש לו ניסיון, יכול לבצע עבודה טובה יותר. שירותי כתיבת תוכן הם עניין מקצועי לחלוטין.
׳אנשי הקופירייטינג׳ (קופירייטרים) מחזיקים בכלים הנכונים לנתח כל מצב. הם מסוגלים להסתכל על העסק, מוצריו ושירותיו, ויודעים לחבר זאת אל הלקוחות. הם מבינים את נקודת המבט של הלקוחות (הידע שלהם מבוסס על מחקרים), הם יודעים איך מניעים את הלקוחות לעבר הפעולה. הם מסייעים לכם להציג את הדברים בצורה הנכונה המביאה ערך ללקוח, אך גם מקדמת את מטרותיו של העסק.
החשיבות של קופירייטינג לניוזלטר אינה נמדדת אך ורק בשיעורי ההצלחה הגבוהים והשגת המטרות, אלא גם במניעת הנזק הנגרם מניוזלטר חובבני. כאשר הניוזלטר אינו נעשה בצורה מקצועית, לא רק שהוא לא ישיג את מטרותיו; הוא צפוי להרחיק את הלקוחות ולגרום להם לאבד את העניין והאמון בעסק שלכם. אם תספקו לקהל תכנים שאינם מתאימים, תכנים שאינם תורמים להם, הם במהרה צפויים לבטל את הרשמתם או פשוט למחוק את המייל מבלי לתת לו תשומת לב – אתם פשוט שורפים את עצמכם.
ישנן פלטפורמות רבות המציעות לכם תבניות מוכנות להכנת ניוזלטר. פלטפורמות אלו הן כלי מעולה, אך אל תיפלו לאשליה שהן מחליפות כתיבת תוכן לניוזלטר הנעשית בצורה מקצועית. רק סוכנות קופירייטינג תביא לכם את התוצאות האמיתיות.
כמה מילים על כתיבת ניוזלטר באנגלית
חברות רבות פונות אל השוק הבינלאומי, ולכן ישנו ביקוש רב לקופירייטינג באנגלית. בעולם של היום קל מאוד לקבל גישה אל השוק הבינלאומי ולהגיע לקהלים חדשים, אך צריך לדבר אליהם בשפה שלהם.
כתיבת תוכן שיווקי באנגלית דורשת כותבים דוברי אנגלית ברמת שפת אם. אין מדובר בכתיבה בעברית ולאחר מכן תרגום לאנגלית, שירותי כתיבת תוכן חייבים לקחת בחשבון את ההקשר התרבותי ולא רק את השפה. אלו הם דברים מאוד חשובים בשיווק, ולכן גם בשירותי קופירייטינג באנגלית תמיד נדרשת היכרות עם קהל המטרה.
10 יתרונות מדהימים של ניוזלטר מקצועי
- לפגוש את הקהל במקום שבו הוא נמצא – על פי הערכות אנשים מקדישים כשעתיים וחצי בשבוע לקריאת הדואר האלקטרוני. בשוק העבודה אנשים מקדישים לכך אף 11 שעות בשבוע.
- גידול במכירות העסק באמצעות פניה לקהל מטורגט היטב – ניוזלטר נשלח לקהל אשר ביקש לקבל את הניוזלטר באמצעות אתר האינטרנט או בנקודת המכירה. זהו קהל מטורגט שסביר להניח ביצע עסקאות בעבר.
- הגדלת המודעות למותג – באמצעות ניוזלטר ניתן להישאר במודעות הלקוח. ניתן לשתף אותו בחדשות הקשורות לארגון, לחשוף אותו בפני מבצעים ולמשוך את תשומת הלב שלו למותג.
- בניית קשר ארוך טווח עם הלקוח – באמצעות ניוזלטרים ניתן לבנות קשר ארוך טווח עם הלקוח. זהו כלי המאפשר לכם לספר את הסיפור של העסק, ערכיו והחזון שלו. זה מחזק את הקשר עם הלקוחות.
- העלאת כמות התנועה באתר האינטרנט – ניוזלטר כולל גם קריאה לפעולה אשר בדרך כלל מתבצעת באמצעות אתר האינטרנט. הפעולה יכולה להיות רכישת מוצר, המשך קריאה באתר, השתתפות בסקר וכו‘. תוצר הלוואי של זה הוא העלאת כמות התנועה באתר, דבר התורם לביצועי ה-SEO.
- החזר השקעה גבוה – שירותי קופירייטינג לניוזלטר מאפשרים לכם ליהנות מהחזר השקעה גבוה. הנתונים מראים כי העלות של הפקת הניוזלטר נמוכה בהשוואה להחזר ההשקעה. זהו אחד מערוצי השיווק היעילים ביותר.
- אורך החיים של ניוזלטר גדול מזה של המדיה החברתית – במדיה החברתית קשה מאוד להתחרות על תשומת ליבו של הגולש. הוא מוצף בתכנים בכל רגע ויתכן שפשוט יפספס את הפוסט. לעומת זאת בשיווק באמצעות דוא״ל סיכויי החשיפה גדולים יותר.
- ביסוס האמינות והסמכות של העסק – אמינות וסמכות הם עקרונות חשובים בשיווק ומכירות. באמצעות ניוזלטר אתם יכולים לחזק את הסמכות שלכם בתור מומחים בתחום.
- ניוזלטר ניתן לקסטומיזציה – שיווק באמצעות דואר אלקטרוני מאפשר לכם רמה גבוהה של קסטומיזציה וסיגמנטציה. ניתן להתאים את התוכן השיווקי להרגלי הקנייה של הלקוח ולמאפיינים נוספים.
- ניוזלטר הוא גם כלי מחקרי – באמצעות שימוש נכון בניוזלטרים ניתן להפיק מהם מידע מחקרי רב ובעל ערך לאסטרטגיית השיווק שלכם. ישנן פלטפורמות שונות המיועדות לשיווק באמצעות דוא“ל והן כוללות אפשרויות אנליטיקה מתקדמות.
עקרונות חשובים בכתיבת תוכן לניוזלטר
לאחר שהבנו את היתרונות והתועלות של ניוזלטר, להלן כמה עקרונות חשובים לצורך כתיבת ניוזלטר:
- הגדירו את המטרה העסקית – בוודאי שהמטרה שלכם היא צמיחה עבור העסק, אך זוהי מטרה כללית מדי. עליכם להגדיר מטרה ספציפית עבור הניוזלטר. רק כאשר יש לכם מטרה ברורה אתם יכולים לעשות קופירייטינג המכוון למטרה וגם למדוד את הצלחתה.
- הגדירו את הסגמנטים – לא כל מאגר הלקוחות שלכם הוא זהה. על מנת לכתוב ניוזלטר מוצלח חשוב לחלק את הלקוחות שלכם לסגמנטים ופלחים שונים, ולכתוב עבור כל אחד את התוכן המתאים. ישנן אפשרויות שונות לסגמנטציה, אך חלוקת הסגמנטים תלויה במוצר שלכם. לצורך הדוגמה זוהי יכולה להיות חלוקה על פי גיל, חלוקה על פי מעמד סוציו – אקונומי, חלוקה על פי אזור מגורים, חלוקה על פי תחומי עניין, מין וכו'.
- מבנה ותוכן – מבנה ותוכן הם שני דברים שונים, אך לא ניתן להפריד ביניהם. ניסוח כותרת נכונה על ידי קופירייטר הוא דבר חשוב, אך הצד השני של המטבע הוא אופן הצגתה. אנו רוצים שהכותרת תלכוד את תשומת ליבו של הקהל ולכן אנו צריכים להסתכל על שני הצדדים של המטבע – גם המיקום ומאפייני העיצוב, וגם המלל של הכותרת.
איך לכתוב תוכן לניוזלטר ב-5 צעדים פשוטים
1. כותרות הנושא – כותרת הנושא היא דבר קריטי שחשוב להתחיל ממנה. זוהי הכותרת שצריכה לפתות את הקהל לפתוח את המייל. לכן, בחרו בכותרת קצרה מאוד, או ארוכה. הרעיון מאחורי זה הוא לבלוט בתיבת הדואר ואת זה ניתן להשיג בשתי הצורות, אך לא בכותרת בינונית הנופלת באמצע. תוכלו לתת לכותרת איזו נגיעה אישית באמצעות אימוג‘י, אך אל תגזימו שלא יראה כמו ספאם. השתמשו במספרים, מחקרים הוכיחו כי מספרים מושכים את תשומת הלב, בעיקר מספרים אי זוגיים. ובעת בחירת המילים, השתדלו לבחור מילים שהן קצת חריגות, דבר היוצר עניין.
העסק שלך זקוק לתוכן עם נוכחות?
ניתן לחייג למספר 050-4237575
או למלא את הטופס:
אלמנטים שיהפכו את הניוזלטר שלכם למרשים
לצד הטקסט, ישנם אלמנטים שונים שניתן לשלב בניוזלטר. האמת שזו לא אפשרות, אלא ממש חובה. העברת המסרים מתבצעת לפני הכל בצורה ויזואלית ולכן חשוב להשתמש באלמנטים ויזואליים כמו תמונות, שרטוטים, טבלאות, אינפוגרפיקות ואפילו סרטוני ווידאו אותם ניתן להטמיע בניוזלטר.
במסגרת אותם אלמנטים שנרצה להוסיף לניוזלטר כדאי לכלול את הלוגו של הארגון, מספר מהדורה או פרט אחר שתרצו שיחזור בכל ניוזלטר. כדאי גם לכלול בניוזלטר לינקים לצורך חיזוק האמינות של הניוזלטר. למשל כאשר אתם מציגים נתונים או ציטוטים, כדאי להפנות אל המקור. יש לציין כי רצוי שזה יהיה מקור אמין. הלינקים ישפרו את האמינות של הניוזלטר, וגם יעניקו לקורא ערך מוסף במידה וירצה ללמוד עוד על הנושא.
ניוזלטרים איכותיים לדוגמה
הרבה חברות פשוט מפספסות את כל העניין. בהתחלה הן מנסות להפיק ניוזלטר בעצמן, זאת לאחר שראו שכל המתחרים עושים ניוזלטר. אך הן מנסות לחסוך ואינו עושות זאת באמצעות אנשי מקצוע, אלא מנסות לעשות זאת לבד. וכאשר זה לא משיג תוצאות הן משתכנעות שניוזלטר הוא אינו דבר יעיל.
אך אם נתבונן בעבודה שנעשתה, נוכל מיד לראות את כל הטעויות. והטעות המרכזית היא שהניוזלטר שלהם הוא לא יותר מאשר מודעת פרסומת ללא שום ערך לקורא. להלן כמה דוגמאות, המחולקות לפי ענפים שונים, המדגימות כיצד חברות שונות יכולות לעשות שימוש אפקטיבי בניוזלטר.
ניוזלטר לדוגמה
- חברה המציעה שירותי תיירות – נניח ויש לכם אתר המציע שירותי הזמנת טיסות, חבילות נופש, בתי מלון וכו‘. הצורה הלא נכונה לשליחת ניוזלטר היא באמצעות שליחת פרסומת לחבילת נופש. הצורה הנכונה יכולה להיות באמצעות שליחת ניוזלטר שבאמת מספק לקורא ערך מוסף. לדוגמה ’חמשת היעדים לחופשת חורף מהסרטים‘. כך הקוראים יוכלו לקבל רעיונות לחופשת החורף שלהם (ובמקביל הדבר יגביר את החשק שלהם להזמין חופשה).
- חברה בתחום הסייבר – חברה בתחום הסייבר יכולה להציע ניוזלטר בעל ערך רב ללקוחותיה. היא יכולה לסקור חדשות מהתחום, כמו פריצות סייבר מעניינות ולהציע לארגונים טיפים ודרכים לשיפור אבטחת המידע שלהם.
- חברה בתחום הקוסמטיקה – חברה המציעה מוצרים קוסמטיים יכולה לספק ללקוחותיה ניוזלטר עשיר בתכנים העוסקים בנושאי טיפוח ויופי. למשל כתבות בסגנון ’כיצד נשמור על העור בחודשי הקיץ‘ או ’5 המזונות שישמרו על בריאות העור בקיץ החם‘.
מהם הזמנים הטובים ביותר לשליחת ניוזלטר
תזמון שליחת הניוזלטר הוא דבר קריטי מאוד. כמו כן התזמון תלוי גם בקהל המקבל זאת. כלומר יתכן שעבור אדם אחד תרצו לשלוח ניוזלטר בשעות וימים מסוימים, ואלו לאדם אחר תשלחו בזמנים וימים שונים. כיום ישנן פלטפורמות בעלות יכולות ניתוח ולמידה המסייעות לכם לזהות כיצד לתזמן את שליחת הניוזלטר. מערכות אלו מסוגלות להפיק תובנות ברמת הפרט, מבלי לדרוש מאמץ מצדכם.
אך איננו מדברים אך ורק על שעות וימים, אלא גם על הנושא של עונתיות. למשל חברה המציעה מוצרים בתחום החזרה לבית הספר לא תפיק תועלת רבה משליחת ניוזלטר לקראת סוף שנת הלימודים, אלא דווקא בשיא הקיץ כאשר מתחילים לחשוב על החזרה לבית הספר ומבצעים את הקניות של הציוד לבית הספר.
בשורה התחתונה אין מועד ותזמון הנכון לכל חברה. לכל מוצר יש את הקהל שלו, הרגלי השימוש באינטרנט של הקהל, וגם צרכים עונתיים משתנים. יש להפעיל היגיון, וכמובן לבצע ניתוחים של התוצאות על מנת לזהות מהו המועד האופטימלי. יש האומרים כי מומלץ לשלוח תוכן שיווקי לאחר השעה 6 בערב, כלומר השעה שבה רוב האנשים (לא אנחנו…) מסיימים את יום העבודה. אך ישנן חברות רבות המספרות כי הניסיון שלהן מראה דווקא אחרת…
מדידת ביצועים של קופירייטינג לניוזלטר
שיווק באמצעות מייל נשמע דבר פשוט, רק שולחים את הניוזלטר לרשימת תפוצה והופ – יש תוצאה! אך בשלב זה בוודאי כבר הבנתם שישנם גורמים שונים שצריך לקחת בחשבון כמו סגמנטציה, מועד השליחה, איכות התוכן ועוד. גם המומחה הגדול ביותר לכתיבת ניוזלטר שיווקי אינו יכול לצפות הכל מראש, ולכן תמיד משתמשים בכלים מקצועיים המאפשרים לנתח אספקטים שונים של הניוזלטר ומדיניות הפצתו. בעזרתם ניתן לקבל תובנות חדשות ולשפר את הקמפיין בכמה רמות.
חשוב שתדעו שישנם כלים שיווקיים שונים המאפשרים לנהל את הקמפיין, לנתח אותו ולהפיק תובנות ממנו. ישנם כלים בסיסיים המוצעים בחינם, אך הכלים החזקים ביותר הם בדרך כלל שירותים בתשלום. אלו עשויים להציע לכם תכונות מתקדמות ויכולות של בינה מלאכותית. Mailchimp היא אחת הפלטפורמות הידועות והחזקות בתחום, אך ישנן גם רבות אחרות כמו Moosend ,SendInBlue ,HubSpot ,GetResponse.
לא ניכנס לכל המדדים שניתן וצריך לבדוק, אך להלן כמה מדדים חשובים שתוכלו לקבל בעזרת הכלים שהוזכרו:
- שיעור לחיצה (CTR) – מדד הבודק את היחס בין מספר החשיפות לניוזלטר לבין מספר ההקלקות. מן הסתם תרצו שהמדד הזה יהיה גבוה כמה שיותר. באמצעות ניסוי וטעייה תוכלו לנסות לשנות פרמטרים שונים בניוזלטר או תזמון שליחתו, על מנת לראות מה ה-CTR הגבוה ביותר.
- יחס המרה – היחס בין מספר ההמרות לבין מספר האינטראקציות עם הניוזלטר (או המודעה).
- אחוז הגידול ברשימת התפוצה – לא רק שתרצו לשפר את התוצאות המרשימה, תרצו גם להגדיל את מאגר המשתמשים הרשומים לניוזלטר. זהו מדד המראה לכם את אחוז הגידול.
- שיעור נטישה (Bounce Rate) – בהקשר של שיווק באמצעות דואר אלקטרוני, זהו אחוז המיילים שלא מגיעים ליעדם. זוהי יכולה להיות בעיה זמנית, כמו בעיה בשרת, כתובת מייל שאינה קיימת או שנמחקה. במידה ומדובר בכתובות מייל שאינן קיימות, חשוב להסירן מרשימת התפוצה. אחוז גדול של מיילים כאלו יגרום למערכות שונות להעריך אתכם כספאמרים.
קופירייטינג לניוזלטר מעולם אחר
כפי שהבנתם ניוזלטרים הם כלי שיווקי יעיל מאוד. בעזרת קופירייטינג לניוזלטר שיווקי ניתן להפיק תועלות רבות. שימוש לא נכון בכלי זה, לא רק שימנע מכם להשיג את התועלות, הוא גם יגרום לכם נזק בטווח הארוך. ולכן מוטב לעשות זאת באמצעות סוכנות קופירייטינג המנוסה בכתיבת תוכן לניוזלטרים.
רוצים שנכתוב לכם ניוזלטר שהופך גולשים לרוכשים? התקשרו כבר עכשיו! אנחנו מחכים…