במדריך הבא, נלמד אתכם את תהליך השלב-אחר-שלב שלנו לכתיבה שיווקית לאתרי אינטרנט עם כניסת משתמשים גבוהה. השתמשנו בתהליך זה על מאות אתרים במהלך העשור האחרון, ותהליך זה יכול להיות מיושם לכל עסק ובכל נישה.
אז, אם תרצו ללמוד כיצד:
- לתכנן אתר אינטרנט מקצועי ואיכותי
- לכתוב קופי משכנע מאפס
- להרוויח לידים, מנויים ומכירות
זהו המדריך עבורכם.
אין זה אוסף של טיפים, טריקים וטכניקות. זהו תהליך שלם שנועד להפוך דף ריק לסוג הכתיבה השיווקית לאתרים שאנשים משלמים עבורה אלפי דולרים, והקטע המושלם פה? זה שאתם מקבלים את כל המידע בחינם!
אם זה מה שאתם מחפשים, הגיע הזמן שנתחיל.
פרק 1: הדף הריק ו״התוכנית ההתחלתית״
כולם מכירים את התחושה השוחקת של הסתכלות על דף ריק והתהייה: "מה עכשיו?"
זה יכול להיות מרתיע במיוחד באתר אינטרנט, היכן שיש אינספור גורמים ויעדים שצריך להתחשב בהם. למרבה המזל, הרכבת תכנית קופירייטינג לאתר אינטרנט היא הרבה יותר קלה ממה שהיא נשמעת.
בחלק זה, נראה לכם שלושה צעדים פשוטים לעבור מדף חלק לתוכנית מקצועית לאתר. התהליך עובד עבור כל אתר וכל נישה. אם כבר יש לכם תכנית משוריינת עבור אתר האינטרנט שלכם, הרגישו חופשי לדלג לחלק הבא…
שלב 1: זהו את היעד החשוב ביותר של האתר שלכם
אתר אינטרנט הוא כלי, וכדי שיהיה יעיל, הוא צריך להיות בנוי ומשומש ליעד ספציפי.
מהי מטרת האתר שלכם?
כדי לענות על כך, שיקלו מהו סוג העסק שלכם והיכן האתר מתאים בתוך מסע הלקוח הרחב שלכם:
- אם יש לכם עסק שירות, סביר להניח שתרצו שהמבקרים ימלאו סוג של טופס יצירת קשר.
- אם יש לכם עסק המתקשר למוצר, עם מחזור קונים קצר יותר, ככל הנראה שאתם מחפשים אחר רכישה ישירה.
- אם יש לכם עסק המתקשר למוצר, עם מחזור קונים ארוך יותר, ייתכן שתתעדפו הרשמות לדוא"ל כדי שתוכלו לשלב לידים (פרטי אנשי קשר) בתהליך טיפוח דוא"ל.
בין אם זאת אחת מהאפשרויות האלו או אחת מהרשימה הרחבה של יעדים פוטנציאלים נוספים, מה שחשוב הוא שתזהו את היעד הראשוני עבור האתר שלכם. ייתכן שיהיו כמה יעדים משניים גם כן, אך אתם זקוקים ליעד יחיד ומרכזי, או שתחלישו את היכולת של האתר שלכם לפעול עבורכם.
שלב 2: החליטו כיצד להשתמש בדף הבית שלכם
המטרה שלנו היא לגרום לאנשים לעבור מהגעה לפעולה במהירות האפשרית, ובצורה הכי לינארית וישירה שאפשר. בכדי לעשות זאת, עלינו למזער את מספר העמודים הכלולים במסע הלקוח.
אפשרות #1: אם אתם מציעים מוצר אחד או שירות אחד, זה הופך את זה לקל מאוד. תשתמשו בדף הבית שלכם כדף נחיתה עבור המוצר או השירות. דבר זה מעניק לנו את האפשרות של מסע "קליק אחד" ללקוח. הם יכולים להגיע לדף הבית, ולהמיר מבלי הצורך לבקר בעמוד נוסף.
אם יש לכם מספר שירותים או מוצרים, הדברים יכולים להיעשות טריקיים יותר. אם אחד המוצרים או השירותים שלכם מהווה 70% או יותר מההכנסות שלכם, אנחנו ממליצים לדבוק באפשרות מספר 1 ולהשתמש בדף הבית שלכם כדף נחיתה עבור המוצר או השירות העיקרי.
אם ההכנסות מפוזרות יותר, יש לנו שתי אפשרויות נוספות.
אפשרות #2: אם יעד האתר המרכזי שלכם הוא הרשמות דוא"ל, השתמשו בטכניקת "דף הבית ההפוך" כדי למקסם הרשמות.
אפשרות #3: אם היעד המרכזי הוא הכל חוץ מהרשמות דוא"ל, השתמשו בדף הבית שלכם כדף "בניית מותג".
נעבור על כל שלוש האפשרויות האלה בפרקים הבאים.
שלב 3: החליטו כמה עמודי אינטרנט תצטרכו
עמוד הבית ועמוד השירות/מוצר שלכם הם המקום שבו הכסף עומד להיעשות, אך ייתכן שתזדקקו לכמה עמודים נוספים.
מילת המפתח כאן היא "ייתכן". זה נדיר עבורנו להיתקל באתר ולחשוב "וואו, באמת היה עוזר להם עוד עמוד ___". מצד שני, אנו נתקלים בכל יום באתרים עם יותר עמודים ממה שהם צריכים.
אנחנו תמיד ממליצים שיהיה עמוד "אודות" ועמוד "צור קשר", בעיקר בגלל שאנשים מצפים להם, וניווט לעמודים האלה הם חלק סטנדרטי ביצירת קשר עם אתר אינטרנט עבור פלח גדול של צרכנים.
אם אתם רוצים להוסיף עמוד מעבר לשניים האלה, קודם כל תשאלו את עצמכם, "האם העמוד הזה מגביר את הסיכוי שמבקרים ימצאו את יעד האתר שלי?"
לדוגמא, ייתכן שתרצו להוסיף עמוד המלצות. שאלו את עצמם אם דרישה מהמבקר לצאת החוצה מעמוד השירות שלכם כדי להסתכל על המלצות יגביר את הסיכוי שהם יפגשו ביעד האתר? ייתכן שכן, וייתכן שעדיף לשלב המלצות היישר בתוך עמוד השירות שלכם.
אין כאן תשובות נכונות מבחינה אובייקטיבית. זה רק ניחוש עד שתאספו נתוני משתמשים. אך ככלל כללי, אנחנו רוצים להפחית את כמות העמודים ולהפוך את מסע הלקוח לכמה שיותר יעיל.
עד עכשיו, צריכה להיות לכם תכנית ברורה עבור העמודים שיהיו כלולים באתר שלכם. עכשיו מגיע החלק המהנה. הגיע הזמן לכתוב את התוכן לאתר שלכם!
פרק 2: דברים חיוניים לכתיבה שיווקית לאתרים

מה היא כתיבה שיווקית עבור אתרים?
כתיבה שיווקית עבור אתרים היא התהליך של כתיבת "קופי" – מילים שעוצבו כדי לקדם תגובה ספציפית ומניעות גולשים לפעולה.
אפילו עבור קופירייטרים מוכשרים, כתיבה שיווקית היא צורת כתיבה בינלאומית שמחייבת למידה ואימון. היא אוסף כישורים שנדיר שהיא באה בקלות. בחלק זה, נעבור על 10 מרכיבים חיוניים של קופירייטינג שיווקי לאתרים.
אלו הם יסודות שייתכן שלמדתם או לא בעבר, אך בין אם זה השיעור הראשון שלכם בקופירייטינג, ובין אם אתם קופירייטרים מקצועיים עם ניסיון של עשרות שנים, תמיד מועיל לחזור ליסודות.
תמיד זהו את המטרה של הקופי.
לפני שאתם כותבים מילה אחת, תצטרכו לזהות את המטרה הייחודית של הדף או הנכס שאליו אתם כותבים. מה אתם רוצים שהקורא יעשה לאחר שיקרא את הקופי?
בדיוק כמו שהאתר לא יהיה יעיל ללא מטרה מרכזית, כל דף, נכס, או קטע של הקופי לא יהיה יעיל אם לא תדעו בדיוק מה מטרתו הכללית.
תמיד תובילו עם הנקודה המרכזית.
בנוסף למטרה, כל עמוד באתר האינטרנט שלכם צריך להיות עם נקודה מרכזית. עבור עמוד שירותים, זו הצעת ערך השירות. עבור עמוד ה"אודות", זו עשויה להיות יצירת האמינות, או יצירת התהודה עם הקוראים סביב המשימה שלכם.
הובילו תמיד עם הנקודה המרכזית. מחקרים בתחום מוכיחים שיש לנו בין 3-15 שניות (תלוי במחקר) לתפוס את תשומת הלב של הקורא, כך שאין לנו זמן למשחקים מיותרים.
כשהמבקרים שלכם נוחתים על כל עמוד באתר שלכם, הם צריכים להיות מסוגלים להגיד לכם מהי מטרת העמוד בתוך שניות, מבלי הצורך לגלול יותר מדי.
המטרה של כל שורה היא לגרום לשורה הבאה אחריה להיקרא
כתיבת עותק היא לא כמו כתיבת פוסט בלוג. כל שורה… כל מילה… צריכות להיות מכוונות. המטרה #1 של שורה בקופי היא לגרום לקורא להמשיך לקרוא את השורה הבאה.
אם הקורא לא ממשיך לקרוא, המסר שרציתם להעביר לו לא משנה. הנקודות שרציתם להעביר לא רלוונטיות. ואתם יכולים לשכוח מההנעה לפעולה שרציתם שהם ינקטו בה.
כתיבה שיווקית לאתרים אמורה לקחת לכם זמן רב יותר מאשר כתיבת פוסט בבלוג, במיוחד אם אתם כותבים עותקים פחות מ-10 שנים. זהו לא תהליך טבעי עבור רוב האנשים להיות תכליתיים עם כל מילה, ביטוי או משפט.
למרות זאת, אל תסבכו את זה יותר מידי. להיות תכליתיים זה לא קשה במיוחד. זה רק אומר שלאחר שאתם כותבים קופי, הסתכלו שוב עליו ושאלו את עצמכם, "האם השורה הזאת מקדמת את הנרטיב, ומעודדת את הקורא להמשיך לקרוא?" אם לא, שנו אותה.
צרכי הלקוחות שלכם והרצונות שלהם הם הדבר היחיד שמשנה.
הטעות העיקרית שמתחילים בתחום עושים, היא להתרכז בעסק, במותג, או בנושא שלהם יותר מאשר בקהל היעד, כלומר בלקוחות הפוטנציאליים.
כשאתם חושבים על העסק שלכם, מה שאכפת לכם ממנו כנראה לא משנה כלל ללקוחות שלכם:
- ברוב המקרים, לא אכפת להם מההכנסה או סגנון החיים שהעסק שלכם מעניק לכם.
- ברוב המקרים, לא אכפת להם מהטכנולוגיה הייחודית שמניעה את העסק שלכם או איך פיתחתם אותה.
- ברוב המקרים, לא אכפת להם ממכם או מהעסק כלל.
כמו כל האנשים, אכפת להם מעצמם ומהצרכים והרצונות האישיים שלהם, והעסק שלכם רק מעניין בהקשר ספציפי של מענה לצרכים ולרצונות הללו.
זהו.
ואילו כתיבת התוכן לאתר שלכם צריכה לשקף את זה. הכל צריך להתחבר לצרכים והרצונות האלה, ואם חלק מהמסר לא רלוונטי לצרכים והרצונות האלה, כמעט תמיד צריך לבטל אותו.
כתבו כאילו אתם מדברים לחבר.
אם אתם קוראים את העבודה של קופירייטר מתחיל, בדרך כלל זה נשמע כמו ילד שמעמיד פנים שהוא איש עסקים. הוא כתוב בטון אקראי ומלא בז'רגון חסר משמעות.
אנו לא יודעים למה זה קורה, אבל זהו שלב אוניברסלי שרוב הקופירייטרים צריכים להתמודד עימו. קופירייטינג איכותי דומה מאוד לאדם בעל כושר דיבור טוב, המדבר עם חבר. יש לו טון ארעי וישיר, והוא מגיע לנקודה מבלי למהר.
לאחר שכתבתם קטע מהעותק, קראו אותו בקול רם ובדקו אם הוא איכותי. או יותר טוב, חכו יום ותנו למישהו אחר להקריא לכם בקול רם.
המרכיב החשוב ביותר של קופירייטינג הוא בהירות
רוב הקופירייטרים והמשווקים אוהבים לעשות עניין גדול משכנוע ועד כמה עותק משכנע הוא קסום, אבל האמת היא שהמרכיב החשוב ביותר של קופירייטינג טוב הוא בהירות.
התאמה למוצר/שוק היא מה שמוכר דברים. העמדת אנשים מול משהו שהם רוצים או צריכים זה מה שמוכר דברים. העבודה המרכזית של קופירייטר היא פשוט לעשות את זה נורא ברור לאנשים האלה, שהמוצר הוא התאמה נהדרת למה שהם כבר רוצים או צריכים.
ברוב המקרים, קופירייטרים באמת נחוצים רק בגלל שהאדם הממוצע גרוע בתקשורת כתובה. כאשר משאירים אותם לנפשם, בעלי עסקים ואפילו משווקים ייצרו הודעות מבלבלות ומפורקות, בניסיון מוטעה להיות משכנעים.
זה התפקיד שלנו להיכנס ולהחליף את הבלבול הזה בבהירות… באמצעות מסר פשוט וברור, שכנראה נשמע כמו נאום המעלית המילולי של בעל העסק.
אלא אם כן המטרה שלכם היא לתמרן אנשים באמצעות הפחדים או החמדנות שלהם, התעלמו מהצד של עולם הקופירייטינג שתמיד מעודד שכנוע.
טכניקות כתיבה משכנעות יכולות להיות מועילות, אבל אם אתם עובדים עם מוצר או שירות מעולה שלקוחות אוהבים, אינכם זקוקים לשכנוע, אתם זקוקים לבהירות. אתם צריכים מסר ברור ותמציתי שמראה ללקוחות מדוע המוצר מתאים לצרכים או לרצונות שלהם.
וזה הכל.
כללו את המה, הלמה, איפה, מי ואיך.
אנחנו צריכים לכסות כמה דברים בעותק האתר שלנו:
- מה ההצעה?
- למה היא משנה?
- איפה היא מוצעת?
- למי היא מוצעת?
- איך היא עובדת?
למרות זאת, זכרו שהדבר היחיד שמשנה הוא הצרכים של הלקוחות שלנו והרצונות שלכם, אז איך שאנחנו נתקשר כל אחד מהדברים הללו צריך להיות דרך העדשה הזאת.
שלבו הוכחה וקחו את הכתיבה שלכם מההוכחה.
הוכחה היא הקסם האמיתי בכתיבה שיווקית לאתרים. כל אחד יכול לומר, "אני אעשה את זה עבורך". אבל אם תוכלו לעקוב אחרי זה עם נתונים, המלצות, דוגמאות, מחקרים, ביקורות, סטטיסטיקות וכו', זה המקום שבו אתם באמת יכולים לקחת דברים לשלב הבא.
אפילו טוב יותר, קחו את הכתיבה שלכם ישירות מההוכחה. שלבו את ההוכחה בכתיבה שלכם בכל עת שאפשר, וקחו את הכתיבה שלכם ישירות מההוכחה בכל פעם שאתם יכולים.
צפו והתייחסו להתנגדויות, חלופות ומכשולים
זוהי שיטת מכירות, והיא אחת משיטות הכתיבה המשכנעות והעוצמתיות ביותר שתוכלו להפיק ממנה תועלת בכתיבה השיווקית שלכם.
במכירות בינאישיות, מי שמעלה את ההתנגדות ראשון, זוכה. אם הלקוח אומר, "היי, אבל מה עם ה___ הזה?", כל תגובה הולכת להרגיש חלולה, גם אם יש לה תשובה טובה, והיא תוריד משמעותית את הסיכוי שהמכירה תצא לפועל.
מצד שני, אם איש המכירות מעלה, "עכשיו, אולי אתם חושבים על זה ___. הנה איך פתרנו את זה", אז, זה הופך לבונוס עצום לקראת קידום המכירה והוצאתה לפועל.
מושג זה מתורגם לקופירייטינג, אבל יש לנו את היתרון של שיחה חד-כיוונית, כלומר, כל שעלינו לעשות הוא להתייחס להתנגדות, לסקר מדוע אנחנו טובים יותר מהאלטרנטיבה, או להמעיט בנקודת התורפה בשלב מסוים במגרש שלנו.
זהו מקום נוסף בו משוב לקוחות הוא חשוב מאוד, מכיוון שאנחנו בדרך כלל לא רוצים להעלות התנגדויות, חלופות, או תקלות שהלידים שלנו לא חושבים עליהן כבר. אנחנו רוצים לכסות רק את הנפוצות שבהן (אלא אם כן הפתרון הוא פשוט ניצחון מעל המצופה, מטורף, עד שנוכל לעקוף את כל האפשרויות האחרות כמו זבובים).
תמיד תסגרו
המרכיב האחרון גם מגיע מעולם המכירות. לעולם אל תוותרו על המכירה. אתם צריכים לחפש לסגור עסקה בכל הזדמנות זמינה, ובאתר זה אומר בדרך כלל קריאה לפעולה (CTAs) חזקה בכל נקודה בהודעה שלכם שבה מידע חדש מוצג ומובן.
אנחנו אף פעם לא רוצים להיות במצב שבו הקורא מוכן לפעול אבל אז צריך ללכת לחפש את הכפתור או נקודת הפעולה. כלל אצבע שרירותי לחלוטין הוא, שלעולם אינכם רוצים שהקורא יגלול מעבר למידע של שני ״מסכים״ (סקשנים) ללא הזדמנות להמיר.
פרק 3: כיצד לכתוב דף בית
מה השעה? השעה לכתוב!
כעת נסקור את שלושת האפשרויות של דף הבית שלנו:
- אם אתם משתמשים בדף הבית כדף נחיתה למוצר או השירות העיקרי שלכם, אתם יכולים לדלג לחלק של כיצד לכתוב קופירייטינג לדף שירות.
- אם המטרה #1 של האתר שלכם הוא להגדיל את רשימת התפוצה, תיצרו דף בית "הפוך" (מוסבר בחלק זה).
- אם אפשרות 1 ו-2 לא נוגעות אליכם, תשתמשו בדף הבית שלכם כדף בניית מוצר והפנייה מחדש (גם מוסבר בחלק זה).
בסוף החלק הזה, יהיה לכם דף בית ממוקד מטרה שעובד לטובתכם ומסייע לכם לאפשר ״מסע לקוח״ בומבסטי!
דף בית "הפוך"
דף בית "הפוך" מבצעים רק כאשר המטרה העיקרית של האתר שלכם הוא להגביר את מנויי האתר. גם הרעיון וגם הכינוי נטבעו על ידי כלי הצמיחה, ומתמקדים בבקשת האימייל של המבקר בראש העמוד ולא בתחתית העמוד.
כך זה עובד:
- צילום הגיבור (החלק הגלוי של הדף כאשר מגיעים אליו לראשונה), כולל צורה כלשהי של הרשמה למייל.
- מיד מתחת לצילום הגיבור, הראו הוכחה חברתית אם אפשר.
- לאחר מכן, ספרו ״סיפור מותג״ (נקרא גם ״סטוריטלינג״) שמתאר כיצד נתקלתם בבעיה או אתגר, שגם הקוראים שלכם מתמודדים איתו… וכיצד פתרתם אותה. הסיפור אמור להסתיים בכך שהם יוזמנו לתת לכם את האימייל שלהם בתמורה למשאב שיצרתם (Lead Magnet), כדי לעזור להם לפתור את אותה בעיה.
- וודאו שאין יותר מ-3-4 אפשרויות בתפריט העליון שלכם. כמה שפחות, יותר טוב.
זהו! קלי קלות.
הנה שלוש דוגמאות טובות:
- דף הבית של קופירייטינג לגאסי
- דף הבית של Backlinko
- דף הבית של CopyHackers
דף הבית של בניית המותג שלנו יורכב מחמישה חלקים:
- הצעת ערך מותג
- סיפור מותג מרוכז
- הוכחה חברתית
- הפניות
- קריאה לפעולה
אינכם מוגבלים לחלקים האלה, ובחלק מהמקרים, ייתכן שלא תצטרכו את כולם, אבל ברוב המקרים, זה מה שתרצו בדף הבית שלכם.
דף בית לבניית מותג

דף בית "בונה המותג" הוא הגרסה שלנו לדף הבית הקלאסי. מה עושים עסקים עם דף הבית שלהם כשהם מציעים מוצרים או שירותים מרובים, שלכל אחד מהם יש הבדלים ברמת פרסום וקהל יעד?
אם הם חכמים, הם בדרך כלל ישתמשו בדף הבית שלהם כדף "תפוס הכל" ולאחר מכן יפנו את הקוראים לאחד מדפי השירות או המוצר שלהם, שם הם יכולים לעסוק בהצעה ממוקדת יותר, ספציפית להצעה.
אבל חשוב גם שהעסקים האלה ינצלו את מלוא הנכסים של דף הבית הזה, לכן אנחנו אוהבים לנצל את השטח כדי ליצור רושם פתיחה נהדר עבור המותג, ולהניב את הערך הייחודי שהם מביאים לשולחן.
זה למעשה מה שדף הבית של "בונה המותג" עוסק – מכירת המותג ואז הפניית המבקרים לדף הנכון.
הנה דרך יצירתית ליצור אחד משלכם.
בונה מותג 1: כתבו את הצעת ערך המותג שלכם
כשאנשים מגיעים לדף הבית "בונה המותג" שלכם, אנחנו רוצים שהם יבינו במיידית את מטרת העסק.
למה העסק הזה קיים?
אם הם לא יכולים לענות על כך בתוך 5 שניות, הקופירייטינג נכשל.
בכתיבת הצעת ערך למוצר או קופירייטינג לשירות, אנחנו ככל הנראה לא נדבר על יתרונות או פתירת בעיות, אלא אם הדברים האלו מגדירים את העסק כעסק, וכל מה שהוא מציע.
עם הצעת ערך למותג, אנחנו מרוכזים וממוקדים בזיהוי הליבה של המותג, כפי שהוא מתייחס ללקוח היעד. הנה דוגמא של אחד הלקוחות שלנו:
״זהות הליבה של הסוכנות בנויה סביב הפיכת ארגונים לבריאים יותר. הם יודעים שארגונים בריאים יותר הם בעלי מנהיגות טובה יותר, עובדים מרוצים יותר, ויעילות גבוהה יותר, אך האתגר שעמדנו מולו היה ש"להיות בריא" הינו ביטוי שרוב בעלי העסקים כלל לא מחפשים באופן אקטיבי.״
היינו צריכים לחבר את ליבת הארגון עם מה שהלקוח מחפש באופן תמידי, להלן כותרת הצעת הערך: "ארגונים בריאים מניבים ביצועים טובים יותר"
זוהי הצהרה פשוטה ומשכנעת מאוד, שבמיידית אומרת לנו על מה כל העסק מתבסס. ולמרות זאת, עדיין צריך יותר. בזמן שזה עוצמתי, זה יכול להפוך למעורפל מידי אם הוא נשאר לבד, וזה למה מיד ליווינו אותו עם כותרת משנה ארוכה יותר שמתארת במדויק מה העסק מציע.
בונה מותג 2: כתבו סיפור מותג מקוצר
המטרה של הצעת הערך (Value Proposition) שלנו היא לתפוס את האנשים הנכונים ביד ולהגיד, "היי, חכו שניה, זה בדיוק מה שאתם מחפשים. הישארו איתנו ותראו מה יש לנו להגיד".
עכשיו אנחנו צריכים לומר משהו.
זה המקום שאנו אוהבים להכניס את סיפור המותג. לא הגרסה הארוכה שעשויה להתאים לדף אודות או שירות. אנחנו רק רוצים לומר להם סיפור מרוכז ומהיר שמאפיין את המותג.
הדרך הפשוטה ביותר לכתוב סיפור מותג הוא לתאר את האתגר או הבעיה שהמותג שלכם נוצר כדי לפתור ולאחר מכן לדבר על כיצד אתם פותרים זאת.
אם נמשיך עם דוגמת הלקוח שלנו, הרחבנו על מה שהתחיל בהצעת ערך – חיבור בריאות ארגונית לפרודוקטיביות וביצועים.
ישנן דרכים רבות לעשות זאת, אך זכרו, שזה לא נוגע אליכם. זה נוגע לגרסה שלכם שללקוחות הכי אכפת ממנה – ההיבטים של מה שאתם עושים, שישנו בצורה המוחשית ביותר את חייהם ואת העסקים שלהם.
בונה מותג 3: הראו למבקרים הוכחה חברתית
כשזה נוגע לעמוד בניית המותג, אתם באמת לא יכולים להגזים בהוכחה חברתית. אחרי הכל, כל הפואנטה של הוכחה חברתית היא להוכיח שמה שאתם אומרים לגביכם הוא לא בולשיט ריקני. ככל שיש לכם יותר הוכחה חברתית – וככל שיש יותר סוגים שלה – יותר טוב.
הדגשת המותגים שעבדתם איתם יכול להיות עוצמתי ביותר, במיוחד כשהמבקרים יזהו את המותגים, וזוהי דרך קלה מאוד להשיג את האמינות שלכם.
עדויות המדברות ישירות לתקוות והדאגות של הלקוחות הפוטנציאליים שלכם יכולות להיות עוצמתיות ביותר. אנו אוהבים לקחת את השורה המוחצת ביותר מעדות ולהשתמש בה ככותרת.
אם אתם מגישים ביקורות על העסק שלכם, אתם יכולים גם להציג את סקירת הביקורות שלכם, בין אם בהצגת דוגמא אמיתית וחיובית של ביקורת, או להראות ציוני ביקורות צבורים. הדבר הנוסף שעליכם להחליט הוא היכן לשים את ״הדבר״ הזה בדף הבית שלכם.
אידיאלית, תרצו להניח את ההוכחה החברתית היכן שהיא תדגיש בצורה הטובה ביותר את המסר שלכם ותתרום לפעולה הרצויה. בקופירייטינג לגאסי, אנחנו אוהבים להכליל לפחות פיסה אחת מהוכחה חברתית כמו צילום הגיבור כדי לספק איזושהי הוכחה במיידית שהעסק חוקי (ואיכותי!).
"בר מותג" – פס דק המציג 3-5 לוגואים של החברות היוקרתיות ביותר שעבדתם איתן, עושה עבודה מצוינת בסיפוק אמינות ללא הסחת דעת מהמסר שלכם.
לאחר מכן, אנו מתאימים ״תוכן עדותי״ לתוכן שיווקי אם אפשר. במילים אחרות, אם עדות מדברת על כיצד המוצר תרם ללקוח, אנו נכלול אותה ליד חלקת התוכן, היכן שאנחנו מדברים על כיצד המוצר תורם ללקוחות.
בנוסף, אנו גם מציגים את ההוכחה החברתית במקומות שונים בעמוד היכן שאנו מנסים להניע לפעולה, מכיוון שהיא משחקת כדחיפה נוספת לכיוון ההמרה.
אין תשובה אחת נכונה כאן. נסו לחשוב היכן ההוכחה החברתית הזמינה שלכם תספק את הרווח הטוב ביותר, והניחו אותה שם.
בונה מותג 4: הכווינו מחדש מבקרים לדף הפעולה הנכון.
מכיוון שבמקרה הזה, אינכם משתמשים בדף הבית שלכם כשירות, מוצר, או דף הרשמה, המטרה שלכם היא כנראה לגרום למבקרים להיכנס לאחד מהעמודים האלה, כך שהם יוכלו לנקוט בפעולה ולפגוש במטרה הראשונה של האתר שלכם.
אחרי הכל, לספר לאנשים על המותג שלכם זה נהדר, אבל זאת לא הסיבה שבגללה בניתם את האתר. אתם רוצים שהמבקרים ינקטו בפעולה ספציפית.
דף הבית שלכם משמש כעמוד "תפוס-הכל". כל מי שמגיע לכל מטרה במיידית מקבל את נאום המעלית עבור המותג שלכם, ולאחר מכן אתם רוצים להעביר אותם לשירות המבוקש, המוצר, או דף פעולה אחר.
השאלה האמיתית היחידה כאן היא לכמה מקומות שונים אתם מנסים "להעיף" אנשים מדף הבית?
אחד? שניים? עשרה?
דבר ראשון, התשובה היא לעולם לא "אחד". אם היא הייתה, לא היינו גורמים לכם ליצור עמוד בונה מותג; הייתם משתמשים בדף הבית שלכם כדף נחיתה עבור היעד היחיד הזה. מעבר לכך, זה די שיפוטי, אבל כמו בכל דבר באתר שלכם, פחות זה בדרך כלל יותר.
אם יש לכם מוצרים או שירותים רבים, והרווחים שלכם מתחלקים באופן שווה בין רובם, ייתכן שתחליטו לספק הפניות לכולם בדף הבית שלכם, או שאולי תחליטו לבחור את השניים/שלושה/שישה הטובים ביותר שלכם ולהפנות רק אליהם, לתת לאנשים לנווט לאפשרויות אחרות דרך התפריט.
אין תשובה חד משמעית כאן. פשוט נסו לחשוב מה הכי הגיוני עבור הלידים הנכנסים, ותפעלו בהתאם.
מניסיוננו האישי, חברות רבות מחכות יותר מידי זמן לפני שהן מדיחות מוצרים או שירותים שלא מתפקדים כראוי מההצעה שלהם. אם יש לכם הצעה שאף אחד אף פעם לא מגיב אליה, ככל הנראה שלא תרצו שהיא תיקח מהמקום המוגבל בדף הבית שלכם.
בונה מותג 5: וודאו שהנכם כוללים מספיק קריאות לפעולה
"קריאה לפעולה" (Call to Action, CTA), הינה מקום באתר שלכם היכן שאתם אומרים לקורא לעשות משהו. זה שווה ערך בעולם הכתיבה השיווקית והקופירייטינג לסגירת עסקה.
תרצו לכלול קריאה לפעולה בכל שלב בדף שלכם, היכן שהקורא עשוי להיות בסבירות גבוהה ללחוץ. ומכיוון שקשה לנו לדעת היכן זה יכול להיות… בעיקרון תרצו להכליל אותה בכל ״סקשן״ אפשרי.
עבור דף הבית, אנו לרוב משלבים את הקריאה לפעולה בתוך צילום הגיבור, לאחר מכן אחת נוספת בסוף. אם תמקמו את ההפניות שלכם מתחת לסיפור המותג שלכם, אז זה סט של קריאה לפעולה משל עצמו, אבל אם לא, הקפידו לכלול איזושהי קריאה לפעולה מיד לאחר סיפור המותג. לבסוף, תמיד כללו קריאה לפעולה בסוף העמוד.
אז לאן הקריאה לפעולה שלנו מובילה?
רוב עסקי השירות רוצים שהמבקרים ימלאו טופס יצירת קשר, אז עבור דף הבית, אנו ממליצים לקשר את קריאות הפעולה ללא הפניה מחדש שלכם ישירות לעמוד צור קשר. דבר זה מאפשר לאנשים שחוזרים לאתר שלכם, או פשוט לחוצים מכדי להתחיל, את האפשרות לדלג היישר אל הפעולה הרצויה ולהיות איתכם בקשר.
עבור עסקי מוצר, זה הולך להצטמצם למטרה המרכזית. האם אתם רוצים להכניס אנשים למשפך הדוא״ל שלכם, או ללכת למכירה המיידית? התשובה תקבע להיכן תשלחו אותם.
אם אתם מציעים מבחר קטן של מוצרים, ייתכן שתרצו שיהיה לכם מאפיין של כל מוצר בדף הבית, כל אחד עם קריאה לפעולה ספציפית למוצר. אם אתם מציעים מגוון רחב של מוצרים, תרצו שיהיה לכם מאפיין לכל מחלקת מוצרים, המכוונת את הקריאה לפעולה שלה לקטגוריה הנ"ל.
פרק 4: כיצד לכתוב דף אודות

כשאתם מתכננים את מסע האתר שלכם, אתם בדרך כלל לא מקווים להעביר את הגולשים דרך דף האודות שלכם. זה לא חלק מרכזי במשפך, ואם אנחנו עושים עבודה טובה בדפי הנחיתה שלנו, מבקרים לא יצטרכו ללחוץ עליו כדי לקבל תחושה על מה אנחנו מדברים.
אז מה המטרה של עמוד האודות?
התשובה הפשוטה היא שדף האודות שם מכיוון שאנשים מצפים שהוא יהיה שם. הוא נהפך להיות מרכיב בסיסי באתר, ואם אין לכם אחד, יהיה פלח גדול מהקהל שלכם שנדחה מכך שלא יוכלו למצוא אותו.
זו הפרדיגמה איתה אנחנו מתמודדים, אז איך נוכל להפוך אותה לטובתינו?
שלב 1: זהו מדוע אנשים יקליקו על דף האודות שלכם
כשאנשים לוחצים על דף האודות, הם בדרך כלל מחפשים אחר מענה לאחת מהשאלות הבאות:
- האם האדם או המותג חוקי?
- האם אני מזדהה עם הערכים, המשימה, המטרה, החזון, או הרקע של האדם או המותג?
- אני עדיין לא מבין על מה המותג – האם דף האודות יוכל להבהיר לי את זה?
באופן ברור, #3 אומר שפישלנו בדף הקודם. אנחנו אף פעם לא רוצים להיות בסעיף הזה, ואנחנו לא צריכים לעצב את דף האודות שלנו בהתבסס על כישלון בדף אחר.
בהתאם לכך, אנו רוצים לנסות ולזהות אם מספר 1 או מספר 2 עומדים להיות המשיכה העיקרית שתביא אנשים לדף האודות שלנו.
אם יש לכם מותג ממוקד אדם, או מותג ״עסק-אל-עסק״ (B2B), ישנו סיכוי טוב שאנשים ילחצו על דף האודות שלכם כדי לגלות אם אתם "חוקיים":
- האם יש לכם רקע המוכיח על ניסיון ורקורד מוכח?
- האם עבדתם עם מותגים מוכרים בנישה שלכם?
- האם זכיתם בפרסים ראויים לציון או אספתם סוגים אחרים של סימנים המבדילים אתכם משאר המתחרים?
עבור רוב סוגי העסקים, השאלה העיקרית תהיה אם הם מזדהים עם חזון המותג שלכם, המטרה, הערכים, המשימה, הרקע, וכו', או לא.
- האם לעסק אכפת ממה שלי אכפת ממנו?
- האם העסק פועל בצורה שאני מוכן לתמוך בה?
- האם חזון העסק או המשימה מרגשים אותי?
ברגע שנדע מה אנשים רוצים לראות, כל מה שנצטרך לעשות הוא להראות אותו להם.
שלב 2: תנו לאנשים את מה שהם רוצים
אידיאלית, אנחנו רוצים לנסות ולהשיג את שתי המטרות. אנחנו רוצים להדגים את האמינות שלנו ולגעת באתוס המותג שלנו. לשם כך, פשוט נבלה יותר מהזמן שלנו בתחום בו אנו מאמינים שלמבקרים שלנו הכי אכפת ממנו. כדי להשיג אמינות, דברו על מה השגתם ועם מי עבדתם.
כדי ליצור תהודה עם הקוראים על ערכי הליבה והמשימה שלכם, כל מה שאתם באמת צריכים לעשות זה להיות ברורים ועם משימה ממשית. זה לא קשה, ואם להיות כנה, הדרך היחידה להיכשל בכך היא שלא יהיה לכם שום דבר לומר בעצם.
אני חושב שלקחת את גישת המיסטיקה או "אנחנו די עניין גדול" היא הרבה יותר מסוכנת, במיוחד עבור עסק הממותג סביב אדם, אך עבור מותגים חסרי פנים, זו יכולה להיות טכניקה יעילה.
לא משנה מה תעשו, לעולם אל תעתיקו אמירות שטחיות ונדושות מעסקים אחרים או כתבו דברים שאתם חושבים שאנשים רוצים לשמוע. רואים את זה… וחוסר כנות היא הדרך היחידה להרוס לחלוטין את דף האודות שלכם.
שלב 3: תמיד סיימו עם קריאה לפעולה (CTA)
כמו כל דף באתר שלכם, דף האודות שלכם צריך להסתכם בקריאה לפעולה. מה אתם רוצים שאנשים יעשו כשהם מבקרים באתר שלכם? (רמז: הבנתם את זה מוקדם יותר במדריך הזה).
אנחנו לא מפסיקים לרצות שהם יעשו את הדבר רק בגלל שהם לוחצים על דף האודות שלנו. אז תזמינו אותם לעשות את הדבר. אתם לא צריכים להקדיש לזה חלקה שלמה כמונו. פשוט וודאו שיש כפתור ייעודי שהם יוכלו ללחוץ עליו, והנחיה שאומרת ״ללחוץ עליו״.
פרק 5: כיצד לכתוב דף שירותים

בחלק הזה, אנו נלמד כיצד לכתוב קופירייטינג לדף שירותים. אבל יתרה מזאת, נראה לכם כיצד ליצור דף נחיתה ממוקד שיכול להיות בשימוש עבור כל הצעה, בין אם ההצעה היא שירות, מוצר, תוכנת כשירות, או באמת כל דבר אחר.
אם העסק שלכם סובב סביב מוצר יחיד או שירות, תיצרו את הדף הזה והפכו אותו לדף הבית שלכם. אם אתם מציעים מספר שירותים, ככל הנראה תרצו שיהיה לכם דף כמו זה עבור כל אחד מן השירותים.
עבור רוב עסקי השרותים, מטרת האתר המרכזית היא לגרום לדף צור קשר להיות ממולא, אז זו המטרה שנתמקד בה. וזה אומר, שאתם יכולים להחליף כמעט כל מטרה באותה תכנית עמוד ולהצליח.
בואו נצלול פנימה.
שלב 1: פתחו עם הצעת ערך שירות מעולה
נעקוב אחר הנוסחה הבסיסית שהשתמשנו בה עבור הצעת ערך השירות שלנו, אך במקום להתמקד בערך המוצר שלנו, אנחנו עומדים להתמקד בערך של השירות הספציפי שאנחנו מציעים בדף.
זכרו שישנם שלושה דברים שנרצה להשיג עם הצעת הערך הזאת:
- הגדרה ברורה של ההצעה
- פירוט עבור מי היא
- הבחנה בערך
הראשון הוא לגמרי הכרחי. כמה טוב נוכל להשיג את שני האחרים תלוי לרוב בשירות, בקהל היעד, ועם מה שיש לנו לעבוד. זה לא הכרחי שתכניסו את כל נאום המעלית מעל לקפל, אבל אתם כן רוצים לכסות את היסודות ולכל הפחות לבטא את ההצעה בצורה ברורה.
שלב 2: הסבירו את הבעיה שאתם פותרים או היתרונות שאתם מספקים
ברגע שסיכמתם את ההצעה והערך, הגיע הזמן באמת לצלול אל תוך השורשים ולהסביר את הערך ברמה עמוקה יותר.
בדרך כלל ישנם שני כיוונים שונים שאתם יכולים ללכת איתם:
- לצלול לתוך הבעיה או האתגר, ולהציב פתרון
- לצלול הישר לתוך היתרונות של ההצעה
הכיוון שתבחרו יהיה תלוי בשירות, קהל היעד ופידבק הלקוח.
שירותים מסוימים מתמקדים בביטול נקודת כאב בולטת מאוד. הבעיה היא בראש מעיינינו כאשר הלקוח מחפש פיתרון, ופיתרון הבעיה הוא הגורם המניע לביצוע הרכישה. בתרחישים האלה, אנו רוצים להתמקד בבעיה הזו ובאופן שבו אנו פותרים אותה.
אם אנחנו חוזרים לדוגמת הלקוח שלנו, נוכל לראות את זה בפעולה. ברגע שעברנו את הצעת הערך, אנחנו מיידית רואים את סיפור המותג שלהם, שהוא בעצם סיפור על הבעיה וכיצד הם פתרו אותה עם חבילת השירות שלהם.
שלב 3: הסבירו כיצד אתם פותרים את הבעיה ומספקים את היתרונות.
השלב הזה הוא באמת חשוב, והוא שלב שהרבה עסקי שירות משאירים בחוץ ומתעלמים ממנו. זה לא מספיק רק לציין את הבעיה שאתם פותרים. אתם גם צריכים להסביר איך אתם פותרים אותה.
אתם אומרים ללקוחות פוטנציאליים שבריאות ארגונית טובה יותר תגדיל את הביצועים שלהם.
מצוין! איך? איך זה פועל? וליתר דיוק, איך נראה עבור הלקוח לעבוד עם העסק שלכם ולשפר את בריאותו הארגונית? מהם השלבים המדויקים? איך זה יראה אם הם יבחרו לעבוד איתכם?
אתם רוצים להוביל אנשים דרך השלבים מא' ועד ת'.
אם אתם עוקבים אחר הצעת הערך שלכם עם סיפור בעייתי + פתרון, תרצו להוסיף קטע מובהק "ככה אנחנו עושים את זה", לאחר מכן.
אם אתם הולכים במסלול שבו אתם צוללים הישר לתוך היתרונות, הסבר ״איך הכול עובד״ נוטה לקרות באופן טבעי ולרוב יקרה לאורך חלק היתרונות עצמו. רק ודאו שאתם צוללים לעומק ומסבירים כיצד מושג כל יתרון, במקום פשוט לתאר את היתרון.
שלב 4: ספקו כמה הוכחות שרק אפשר
אנו עומדים לגלות לכם סוד קטן שלא מועיל לנו בכלל לגלות כקופירייטרים מקצועיים.
יש משהו שלמדנו בעבודה עם לקוחות המרוויחים מיליוני שקלים בשנה. קופירייטינג הוא פשוט מאוד, ויש לו תפקיד הרבה יותר קטן ממה שאתם חושבים. הכוח האמיתי הוא בהתאמה למוצר/שוק ובהוכחה.
אם אתם מציעים שירות שפותר בעיה נפוצה או מספק תוצאה רצויה, אתם בשליש מהדרך לשם. השליש הבא שאתם צריכים הוא הר של הוכחות, בין אם זה נתונים, הוכחות חברתיות, או שניהם.
עדויות וידאו, המלצות כתובות, מאפייני מותג, זרקורים חדשותיים, ראיונות פודקאסט, מחקרים, סטטיסטיקות, מספרי הכנסות, וכו'.
שם מתרחש ״אפקט ה-וואו״
ההבדל העיקרי בין הלקוח שלנו שמרוויח 100 אלף שקל בשנה לבין הלקוח שלנו שמרוויח 10 מיליון שקל בשנה, הוא שלאחרון יש ספרייה של יותר מ-5,000 המלצות וידיאו.
השליש האחרון הוא הקופירייטינג, וזה הדבק שמחבר את הכל ביחד וגורם להכל לעבוד. אתם בהחלט צריכים קופי נהדר, אבל זה רק הולך לשחרר את הפוטנציאל של החלקים שאתם משחקים איתם.
אז בין אם יש לכם הר של הוכחות או גבעה קטנה, אתם רוצים להשתמש בה בכל מסע הלקוח שלכם, כולל עזרה גדולה בדף השירות שלכם, ואז אתם רוצים לעשות כל מה שאתם יכולים כדי ללכת ולקבל ״הוכחות״ (טסטימוניאלס) נוספות.
שלב 5: דחפו את הקוראים לפנות אליכם בכל הזדמנות.
כפי שדיברנו קודם במדריך הזה, אתם רוצים לכלול קריאה לפעולה בכל נקודה בדף שלכם שבה הקורא עשוי להיות במצב נפשי ללחוץ. זה יכול להיראות כמו כפתור קריאה לפעולה בסיום קטע.
זה יכול להיראות כמו כותרת קבועה עם כפתור קריאה לפעולה שנשאר גלוי לקורא בזמן שהוא גולל למטה בעמוד. זה יכול גם להיראות כמו פס קטן בולט בין קטעים עם הנחיה וכפתור קריאה לפעולה.
אנו משתדלים לתמצת את מסע הלקוח לכמה שפחות עמודים, לכן אנו משתמשים בכפתורי קריאה לפעולה כדי לגלול את הקורא למטה לטופס יצירת קשר בדף. אתם יכולים גם לשלוח את הקוראים לטופס יצירת קשר מחוץ לדף, או לעודד אותם להתקשר אליכם.
רק זכרו, שלעולם איננו רוצים להקשות על "לעשות את הדבר". ברגע שהקורא מחליט, "אוקיי, אני בפנים", הם אמורים להיות מסוגלים למצוא במהירות את הכפתור או המסלול שלוקחים אותם לשלב הבא, מבלי להזדקק להשקיע זמן בחיפוש אחר זה, ללא קשר למקום שבו הם נמצאים בעמוד.
פרק 6: כיצד לכתוב דף מוצר

כשרוב האנשים מחפשים קופירייטינג או כתיבת תוכן עבור "דף מוצר", הם מתייחסים לדף מוצר מסחר אלקטרוני כמו שאתם עשויים לראות באמזון, אטסי, או חנות Shopify. אז זה סוג העמוד שאנחנו הולכים לכסות בחלק זה.
דפי המוצרים הטובים ביותר כוללים את הרכיבים הבאים:
- תמונות של המוצר
- פרטי המוצר
- כפתור "הוסף לעגלה"
- תיאור מוצר
- סיפור מוצר או מותג
- סעיף "ייתכן שתאהבו גם"
- סעיף ביקורות
תמונות מוצר
אמנם אין לזה שום קשר לכתיבה, אבל זה כנראה המרכיב החשוב ביותר בעמוד, אז לכן חשוב שנכסה אותו גם. צריכות להיות תמונות מרובות ברזולוציה גבוהה עבור כל מוצר.
תמונות אלה צריכות להראות זוויות ותכונות שונות מעניינות. אם התמונות גרועות, אתם הולכים להילחם קרב קשה עם הקופירייטינג שלכם.
פרטי מוצר
זו יותר כתיבה טכנית מקופירייטינג. חשוב לכסות את כל הפרטים המרכזיים ולא להשאיר שום דבר בחוץ, במיוחד כל מה שדפדפנים יחפשו באופן פעיל.
דרך מצוינת לוודא שאתם מכסים את הבסיסים שלכם כאן היא לבדוק את המתחרים שלכם, וליצור רשימה של כל פיסת מידע שהם כללו בפרטיהם. אתם צריכים לכלול גם את כל אותו המידע.
כפתור "הוסף לעגלה"
זה די פשוט, אבל וודאו שהקופי של הכפתור ברור.
חלק מהאתרים אוהבים להיות חמודים ועלולים להפוך למבלבלים בתהליך. אם אתם משתמשים בעותק שאינו "הוסף לעגלה", וודאו שבאמת ברור שזה כפתור הרכישה.
תיאור מוצר
זו ההזדמנות הראשונה שלכם בדף להתחיל להשפיע על הקורא בקופירייטינג שלכם.
בדומה לדף השירות שלנו, אנו רוצים להסביר את ערך המוצר, או על ידי הסבר על הבעיה שהוא פותר, או על ידי הדגשת התכונות העיקריות של המוצר והיתרונות התואמים. עבור מוצרים המתמקדים בפתרון בעיה, נרטיב קצר הוא בדרך כלל הפורמט הטוב ביותר.
סיפור מוצר או מותג
דף מוצר טוב נועד לתת למבקרים את כל מה שהם צריכים מבלי לגלול, לכן עלינו לשמור על תיאור המוצר קצר יחסית. עם זאת, לאחר שגללנו מעבר לקפל, יש לנו הזדמנות לצלול לתוך סיפור המוצר בפעם הראשונה או להיכנס עמוק יותר לתוך הסיפור שנגעתם בו בתיאור.
אם למוצר שלכם אין באמת סיפור מעניין, אתם תמיד יכולים לבחור ללכת עם סיפור המותג במקום, תוך התמקדות במה שמייחד את המותג שלכם ומדוע הוא נוצר. לאחר מכן, הקורא יכול להסיק שהיתרונות של המותג יתורגמו למוצר עצמו.
חשוב להבין, כי כמות המאמץ שאתם משקיעים לספר את הסיפור של המוצר שלכם תקשר ללקוחות שלכם משהו על מידת הרצינות שבה אתם לוקחים את המוצר עצמו.
סעיף "ייתכן שתאהבו גם"
אם יש דבר אחד שספקי מסחר אלקטרוני בכל מקום צריכים להודות עליו לאמזון, זה החלק "ייתכן שתאהבו גם". אמזון מכנה את זה "לקוחות שצפו בזה ראו גם", אבל ללא קשר לאופן שבו אתם מכנים את זה, הצעה של פריטים נוספים, משלימים או חלופיים, הפכה לעיקרון בכל דף מוצר.
שוב, לא תכתבו הרבה כאן, אבל בין אם אתם יוצרים אלגוריתם משלכם עבור זה או משתמשים באחד מהיישומים הזמינים הרבים כדי לעשות זאת עבורכם, חשוב לקבל את ההצעות האלה כמו שצריך.
סעיף ביקורות
ביקורות הן ההוכחה החברתית שלכם בדף המוצר.
אתם רוצים להשיג כמה שיותר ואתם רוצים שהם יהיו תיאוריים. ככל שאנשים נעשים יותר ויותר חכמים לביקורות מזויפות, הם הולכים להתעלם יותר ויותר מקטעים גדולים של ביקורות קצרות של 5 כוכבים.
פרק 7: כיצד לכתוב דף צור קשר

אחרון חביב הוא דף יצירת הקשר. זה כנראה הדף הפשוט ביותר באתר שלכם, ויש לכך סיבה אינטואיטיבית. אם מישהו לחץ על עמוד יצירת הקשר, הוא כבר החליט (או כמעט החליט) לפנות אליכם.
בהתאם, עומדת להיות לכם אחד משני יעדים, תלוי איפה העסק שלכם נמצא:
- אם אתם רוצים יותר לידים ממה שאתם מקבלים כרגע, המטרה של דף יצירת הקשר שלכם היא פשוט לזוז מהדרך ולתת להם ליצור איתכם קשר.
- אם אתם מקבלים יותר לידים ממה שאתם יכולים להתמודד, המטרה של דף יצירת הקשר שלכם היא לסנן ולהתאים מראש לידים כדי לחסוך לכם זמן בתהליך המכירה ולהתחיל להכניס ״לידים איכותיים שעברו סינונים״.
בואו נצלול לכיצד ייראה דף יצירת הקשר שלכם עבור כל יעד.
דף צור קשר 1: "אני רוצה עוד לידים"
הדף הזה יהיה רלוונטי ל-90% מהעסקים, וזה ממש ממש פשוט.
אנחנו רוצים לעשות את הפעולות הבאות:
- שמרו הכל מעל הקפל (מינימום גלילה)
- כללו מעט טקסט המזמין אנשים ליצור איתכם קשר
- ספקו כמה שיותר דרכים ליצירת קשר (טופס, אימייל, טלפון, וכו')
- הוסיפו מגע של הוכחה חברתית לעידוד נוסף
זה הכל. אנחנו באמת רק רוצים לזוז מהדרך ולהקל ככל האפשר על המבקרים להגיע אלינו. הנה דוגמא מצוינת מ-Brillmark.

Brillmark עושים הכל נכון בדף הזה:
- טופס יצירת קשר גלוי מעל החלק העליון
- הוכחה חברתית באמצעות לוגו ממותג המציג עידוד נוסף
- טקסט קצר ואינפורמטיבי המזמין את הקוראים לפנות
- אפשרות כלולה למייל ישירות
- אפשרות כלולה לקביעת שיחה ישירה
Brillmark לא רק מקלים על יצירת הקשר איתם, הם גם מספקים כמה אפשרויות יצירת קשר שונות. זה כמו לתת למישהו את האפשרות לשלוח לכם הודעה במקום להתקשר אליכם. זה הולך להיות עניין גדול לחלק מהקוראים שלכם.
זה כל מה שאתם צריכים לדעת על קופירייטינג לדף יצירת הקשר שלכם אם אתם במחלקת "אני רוצה עוד לידים".
דף צור קשר 2: "יש לי כבר יותר מידי לידים"
לפעמים, אתם בעצם לא רוצים יותר לידים. כבר יש לכם יותר לידים ממה שאתם יודעים מה לעשות איתם, ואתם מבזבזים הרבה מזמנכם בעיבוד לידים שלעולם לא תנסו אפילו לסגור.
זו בעיה שמצוין שיש, ואנחנו מניחים שפחות מ-10% מתמודדים איתה, אבל למי שכן… זו בעיה אמיתית.
אם אתם בסירה הזו, מטרות דף יצירת הקשר שלכם יהיו קצת שונות:
- אשרו את הסמכות שלכם בעיני לידים באיכות מעולה
- הכשירו מראש לידים טובים וסננו לידים רעים
- התחילו את תהליך ההצטרפות לקבלת לידים טובים
דוגמה מצוינת לדף קשר מסוג זה מגיעה ממיכל איצקוביץ. מיכל בנתה קהל כל כך גדול בלינקדאין שהיא צריכה לסנן לידים שנכנסים דרך האתר שלה.
כפי שאתם יכולים לראות, יש לה כמה דברים שסייעו לה להשיג את המטרות שציינו זה עתה:
- תמונה שלה מדברת בכנס כדי להוסיף אמינות
- טופס בקשת תקציב ותאריכים רצויים
- טקסט שחושף את המינימום של הפרוייקט שלה כדי לסנן פרוייקטים בתקציב נמוך
שימו לב שזה עדיין לא עמוד מסובך, אבל המטרה של העמוד הזה היא לסנן לידים ולא למקסם אותם, ולזה אתם רוצים לשאוף גם אם אתם במחלקת "יש לי יותר מידי לידים".
העסק שלך זקוק לתוכן עם נוכחות?
ניתן לחייג למספר 050-4237575
או למלא את הטופס:
קופירייטינג לאתרים של ״אשף מילים״
עכשיו אחרי שקראתם את המדריך האולטימטיבי הזה, סביר להניח כי אתם יודעים מה זה ״קופירייטינג לאתרים״ וכיצד מבצעים אותו בצורה הטובה ביותר. אנחנו מקווים מאוד שהמדריך זה יסייע לכם לכתוב קופי מקצועי לאתר שלכם, וגם אם לא תצליחו, תדעו שאנחנו כאן בשבילכם!
חברת קופירייטינג לגאסי מציעה שירותי קופירייטינג וכתיבה שיווקית לאתרים ובעלי עסקים מכל התחומים. יש לכם פרויקט חדש או תוכן שיווקי שזקוק למהפך? אנחנו הכתובת שלכם.
לרכישת תוכן עם נוכחות בקלות ובמהירות – לחצו כאן