קידום הבלוג באתר הוא צעד חיוני שעשוי לסייע לכם לייצר רווחים אדירים מהתוכן שלכם. הוא יכול לבנות עסק אמיתי סביב הבלוג, להגביר את המודעות למותג ולמצב אתכם כאוטוריטה בתחום. אם אתם כיום מקדמים את הבלוג שלכם אך ורק על ידי יצירת פוסט אחד ברשתות החברתיות, הוספת כמה האשטגים יפים וציפייה שייקרה משהו טוב, למרבה הצער זה לא הולך לעבוד – אלא אם כן יש לכם מיליוני מעריצים ש׳חיים ונושמים׳ כל מילה שאתם כותבים. אך אנחנו מניחים (שעדיין) לא הגעתם למעמד של ׳סלבריטי׳...
עד לרגע שבו תהיו ׳סלבס׳, למה שלא תתנו צ׳אנס לכמה מהרעיונות המדהימים שהכנו לכם. 99% מהם בחינם, אז מה יש לכם להפסיד?!
את מדריך קידום הבלוג שלנו חילקנו ל-3 חלקים עיקריים: טרום קידום הבלוג, קידום הבלוג ומדידת תוצאות ונתונים. לפני שנצלול פנימה, מילת אזהרה. אל תנסו את כל הרעיונות הללו ביחד. במקום זאת, בחרו דרך אחת או שתיים שאתם מרגישים איתה בנוח. לאחר מכן העריכו את התוצאות שלכם. עם הזמן, זה יאפשר לכם ליצור תהליך ׳קידום פוסטים׳ מתועד, שאחריו תוכלו לעקוב בקלות ולשפר במהירות. התוצאה? יותר ׳גלגלי עיניים׳ בכל פוסט שאתם מפרסמים בבלוג!
אז בלי יותר מדי דיבורים, בואו נלמד כיצד מקדמים את הפוסטים…
חלק 1: צ׳ק ליסט טרום-קידום הבלוג
רגע לפני שמתחילים קמפיין לקידום הבלוג באתר, עליכם לוודא שהבסיס שלו מוכן לפרסום. חשוב לזכור, כי לא כל הבלוגים נהנים מאור הזרקורים. אלה שכן, נמצאים שם מסיבה מסוימת – יש להם הצעת ערך ייחודית (Unique Value Proposition). ולכן, לפני שאתם מתחילים להפיץ את הפוסטים שלכם במגוון פלטפורמות שונות, קחו צעד אחורה ונסו לגלות מה יכול לגרום לבלוג שלכם להיות ייחודי ולבלוט מעל פני המתחרים.
שלב ׳טרום קידום הבלוג׳ נועד להכין את הבלוג שלכם לפרסום והפצה, על מנת לתת לכם את הסיכויים הטובים ביותר להצלחה.
אופטימיזציה ׳טכנית׳ לאתר
בחלק זה נבין את האלמנטים החיוניים שיסייעו לאתר הוורדפרס שלכם לעבוד בצורה חלקה.
אחסון אתר
חברה מקצועית ואיכותית לאחסון אתרים תשים דגש רב על שירות לקוחות מהיר, פאנל ניהול פשוט וידידותי למשתמש, זמינות מיידית לתמיכה טכנית ומתן אבטחת מידע מקסימלית.
להלן מאמר מצוין שסוקר את 10 חברות האחסון המומלצות ביותר
מהירות אתר
מהירות אתר הנקראת גם ׳Page Speed׳, בודקת באיזה מהירות התוכן שבדף שלכם נטען. לפי מחקרים, כ-40% מהצרכנים טוענים שהם נוטשים אתר שלוקח לו יותר משלוש שניות להיטען.
אף גולש לא אוהב להסתובב באתר עם טעינה איטית, ובנוסף גוגל מעדיפה אתרים עם טעינה מהירה. כדי לא ליפול למלכודת המהירות, בדקו לעיתים תכופות את מהירות האתר שלכם בכלי החינמי הבא, בצעו בדיקה האם ישנן תמונות באתר שניתן ׳לדחוס׳ או תוספים מיוחדים של וורדפרס שיכולים לשפר את מהירות האתר מחילזון למטוס קרב.
אבטחת מידע
אבטחת מידע מגנה על האתר שלכם מפני האקרים, תקיפות ומלכודות. בהתאם ליכולות שלכם, נסו להוסיף אמצעי אבטחה אופטימליים שיגנו על האתר שלכם במקרה של ׳תקיפה׳.
לפניכם 5 תוספי אבטחה מומלצים עבור וורדפרס:
אינדקס (Index)
אל תיבהלו מהכותרת. הדבר היחיד שאתם צריכים לדעת כאן, זה שכדי שהתוכן (והבלוג) שלכם יופיעו במנועי החיפוש, הוא צריך קודם כל להיות ׳ניתן לחיפוש׳, הדרך שבה זה קורה היא על ידי ביצוע ׳אינדקס׳ של גוגל.
Robots.txt הוא קובץ טקסט פשוט ששוכן בספרייה שנמצאת באתר הוורדפרס שלכם. כחלק מתפקידו, הוא מודיע לרובוטים שנשלחים על ידי מנועי החיפוש אילו דפים לסרוק ומאילו דפים להתעלם. תוכלו להקים ׳רובוט׳ אחד כזה בעצמכם, או להשתמש בתוסף וורדפרס שיסייע לכם.
ניהול קישורים
קישורים פנימיים (Internal Links) – כשאתם מפרסמים תוכן חדש בבלוג שלכם, חשבו על פוסטים קודמים שכתבתם שניתן לקשר אליהם את הפוסט החדש. כמו כן, חשבו על פוסטים ודפים ישנים שיכולים לקשר לפוסט החדש שלכם.
קישורים חיצוניים (External Links) – הטמינו בפוסט קישורים לאתרים חיצוניים (בעלי סמכות ואוטוריטה) על מנת לבסס את הנתונים שסיפקתם לקוראים.
קישורים שבורים (Broken Links) – לצערנו, קישורים פנימיים וקישורים חיצוניים אינם מתקיימים לנצח – כתובות אתרים משתנות בכל יום, תוכן נמחק לעיתים לצמיתות ואתרים נעלמים מהרדאר בלי שום סיבה מוצדקת. לכן, אתם צריכים לפנות זמן למציאת קישורים שבורים בבלוג ותיקונם.
הפניות מחדש (Redirect) – הפניות מחדש מסייעות לבעלי אתרים להעביר גולשים מעמוד אחד לאחר כאשר תוכן מועבר למיקום חדש, דף נמחק מאתר או אפילו בעת שינוי שם הדומיין. Redirect הוא חיוני גם מנקודת מבט של SEO וגם מנקודת מבט של חווית משתמש, שכן הן מבקרים והן מנועי חיפוש לא רוצים להיתקל בדף שכבר לא קיים.
כלי אנליטיקה
כלי אנליטיקה הם הכרחיים ונחוצים לכל בלוג, אתר ועסק. הם מסייעים לנו להבין כיצד אנשים מקיימים אינטראקציה עם האתר, האם התוכן שכתבנו יוצר ׳אימפקט׳, ובין היתר מספקים לנו נתונים אנליטיים חשובים תוך שניות בודדות. אם אתם מעוניינים לדעת מהו התוכן הכי פופולרי שלכם, מאיפה מגיעים הגולשים לאתר ואיזה אפיק שיווקי מוביל הכי הרבה מבקרים, Google Analytics בהחלט יענה על ציפיותיכם. נסו אותו, הוא בחינם.
העסק שלך זקוק לתוכן עם נוכחות?
ניתן לחייג למספר 050-4237575
או למלא את הטופס:
תכנון ומחקר תוכן
בחלק זה, נלמד איך מבצעים מחקר ותכנון תוכן עבור קהל היעד שלכם.
בחרו נישה
רגע לפני שאתם מתחילים לכתוב תוכן לבלוג שלכם, אתם חייבים שיהיה לכם מושג ברור מהי הנישה שבה אתם הולכים לפעול. אנו ממליצים לכם לעשות שימוש בכלי החינמי של גוגל – Google Trends, על מנת לזהות מגמות רלוונטיות בנישה שלכם ולבדוק האם התחום גדל או פוחת עם הזמן.
הנה דוגמא למונח ׳קופירייטינג׳:
בצעו מחקר מילות מפתח
לאחר שבחרתם את הנישה שלכם, תוכלו להתחיל לתכנן את ׳הליך יצירת התוכן׳. מחקר מילות מפתח הוא השלב הראשוני בהליך יצירת התוכן, מאחר והוא קובע אילו ביטויים חשוב להטמין בטקסטים ומהם הנושאים שיש לדבר עליהם בפוסטים.
הנה כמה פעולות שיסיעו לכם לבצע מחקר מילות מפתח כמו מקצוענים:
- בצעו ׳סיעור מוחות׳ בנוגע לנושאים שיכולים להיות רלוונטיים לנישה שלכם.
- הרחיבו כל נושא עם מילות מפתח וביטויים שהלקוחות/המתחרים שלכם משתמשים בהם.
- מצאו מונחי חיפוש דומים במנועי החיפוש ובבלוגים מתחרים.
- מיינו את מילות המפתח לפי: רלוונטיות, דרגת קושי ונפח חיפוש.
- לבסוף, בדקו האם מילת המפתח תואמת את ה׳כוונה׳ (Search Intent)
לאחר שתסיימו לבצע את מחקר מילות המפתח שלכם, תוכלו למיין אותן לנושאים המחולקים לקטגוריות שונות (ותתי קטגוריות).
צרו ׳לקוח אידיאלי׳
לפני שאתם מתחילים לכתוב את התוכן, חשוב שתבינו למי אתם כותבים, כלומר, מיהו האדם שהולך לקרוא את התוכן שלכם. לכן, רגע לפני שאתם מניחים את היד על המקלדת, הקדישו זמן לבניית ׳לקוח אידיאלי׳ (לעיתים נקרא גם ׳אווטאר׳), ולאחר מכן התאימו את התוכן אליו.
כדי ליצור ׳לקוח אידיאלי׳ ענו על השאלות הבאות:
- איפה הלקוח מתגורר?
- בן כמה הוא?
- מה התחביבים שלו?
- האם הוא סטודנט, תלמיד, הורה, פנסיונר או אקדמאי?
- מה הבעיות העיקריות שלו?
- עם מה הוא מתמודד בחיי היומיום שלו?
- איך המוצר/השירות יכול לסייע לו להגיע מנקודה א׳ לנקודה ב׳?
- על אילו שאלות הלקוח מעוניין לקבל תשובה?
קבעו ׳טון כתיבה׳
כאשר יש לכם מושג מיהו קהל היעד שלכם, באופן ישיר אתם צריכים גם לחשוב על ׳טון הדיבור׳ שלכם, או במקרה שלנו ׳טון כתיבה׳.
ענו על השאלות הבאות כדי לפתח טון כתיבה מוצלח:
- איך אתם מתכוונים להציג את התוכן שלכם לקוראים?
- האם אתם רוצים להישמע רשמיים, ציניים או הומוריסטיים?
- מהי ׳רמת הקריאה׳ של הקוראים שלכם?
- מהו הרגש שאתם מעוניינים להעלות אצל הקוראים?
- איך אתם רוצים שהקוראים ירגישו בזמן קריאת הטקסט?
כלי מצוין שתוכלו להשתמש בו בשביל למצוא את ׳קול המותג׳ שלכם נקרא Portent.
בחרו את סוג התוכן האופטימלי
לאחר שהחלטתם על נישה, קבעתם נושאים מעניינים לבלוגים, ביצעתם מחקר מילות מפתח מעמיק וסיגלתם לעצמכם ׳טון כתיבה׳ משכנע, כעת עליכם לשקול איזה סוג תוכן אתם מעוניינים לייצר.
מחקר של BuzzSumo שפורסם בבלוג OkDork של נוח קגן – הראה כי אינפוגרפיקה ופוסטים מסוג רשימות (Lists Posts) קיבלו יותר שיתופים מאשר סוגי תוכן אחרים:
סוגים שונים של תכנים אפקטיביים שתוכלו לייצר הם:
- בלוגים, פוסטים ומאמרים
- ניירות לבנים, ספרים דיגיטליים ודיווחים חמים
- פודקאסטים, וובינרים ואינפוגרפיקות
- סיפורי מקרה וסיפורי לקוח
- סרטוני וידאו, פוסטים לרשתות חברתיות וניוזלטר
אופטימיזציה לתוכן (On-Page SEO)
בחלק זה, נלמד כיצד לבצע אופטימיזציה לתוכן של הפוסט לפני שתלחצו על ׳Publish׳.
הוסיפו תגיות מטא לכותרת, לכתובת האתר ולתיאור הפוסט
במידה ואתם משתמשים בתוסף Yoast SEO תצטרכו למלא את שלושת השדות הבאים:
כותרת – הטמינו את מילת המפתח שלכם בתחילת הכותרת הראשית (במידה ואפשר).
כתובת אתר – צרו כתובות URL קצרות הכוללות את מילת המפתח שלכם.
תיאור – כתוב מטא דיסקריפשן שיתפוס את תשומת הלב של הגולשים ו׳ימשוך׳ אותם פנימה.
הטמינו מילות מפתח במקומות שונים
השתדלו לכלול את מילות המפתח שלכם במקומות הבאים:
- כתובת האתר
- כותרת העמוד
- כותרת ראשית (H1)
- הפסקה הראשונה של העמוד
- כותרות משנה ותתי כותרות
- תמונות ואינפוגרפיקות
בצעו אופטימיזציה לתמונות
כאשר מדברים על אופטימיזציה לתמונות חשוב להתייחס לשלושה אלמנטים:
מידות – קבעו את הגודל האידיאלי לתמונות שלכם בבלוג, כך שבסופו של דבר הם ישתלבו בצורה מושלמת עם התוכן והעיצוב.
משקל – הקפידו ׳לדחוס׳ את קבצי התמונה שלכם עם כלים מקצועיים שונים כמו CompressJPEG או TinyJPG לפני שאתם מעלים אותם לאתר. כלים אלה יכולים להקטין את גודל הקבצים ב-70% ולזרז את זמן טעינת האתר בצורה פנומנלית.
טקסט חלופי – הוסיפו Alt Text (טקסט חלופי) לכל התמונות שאתם מעלים לבלוג. זה עוזר לקוראים לקויי ראייה להבין למה התמונה קשורה, וזה גם עוזר למנועי החיפוש לבצע ׳אינדקס׳ לתמונות שלכם.
בנו רשימת תפוצה
על כל $1 שתוציאו על שיווק בדוא"ל (אימייל מרקטינג), אתם יכולים לצפות להחזר השקעה (ROI) ממוצע של $42 (DMA, 2019).
אימייל מרקטינג, כפי שתגלו בחלק 2 (קידום הבלוג), הוא אחד הכלים האפקטיביים ביותר לקידום הבלוג שלכם מכיוון שהוא בונה מערכת יחסים עם הלקוחות שלכם ופונה אליהם בצורה ישירה. אך על מנת לבצע קמפיין אימייל מרקטינג מוצלח תצטרכו קודם כל לבנות ׳רשימת תפוצה׳.
לפניכם כמה צעדים שיסייעו לכם לבנות אחת כזאת:
- תוודאו שההרשמה לרשימת התפוצה היא קלה ופשוטה.
- תעניקו ׳מתנה בחינם׳ (נקרא גם ׳מגנט לידים׳) לגולשים שתגרה אותם להצטרף לרשימה.
- תבצעו שימוש בפופאפים (Pop-ups).
- תוסיפו טפסי הצטרפות בפוסטים ובדפים שונים באתר
עודדו שיתוף חברתי
אתם יכולים למקסם את מאמצי השיווק שלכם, על ידי הצבת כפתורי שיתוף (Social Shares) אטרקטיביים (מבחינה ויזואלית וטקסטואלית) בפוסטים שלכם. יש הרבה תוספים לשיתוף חברתי בוורדפרס, ולכן ריכזנו עבורכם את האפשרויות הטובות ביותר:
- SocialSnap
- Novashare
- Monarch
- SocialWareFare
- EasySocialShareButtons
- MashShare
- GrowSocial
- AddToAny
- AdEspresso
- Hubspot
הציגו את התוכן
מאחר ותצטרכו לכתוב תוכן איכותי (אחרת אין לנו מה לדבר…) שיהיה קל לקדם אותו, עליכם לכסות כמה נקודות חשובות בנוגע לתוכן.
כותרות
בממוצע, 8 מתוך 10 אנשים קוראים את הכותרת, אבל רק 2 מתוך ה-10 קוראים את יתר התוכן. זהו סוד הכוח של הכותרת שלכם, ומדוע הוא כל כך קובע את האפקטיביות של היצירה כולה. הכותרת היא הדבר הראשון שהגולש רואה במנועי החיפוש השונים, בדפים מגוונים, במדיה החברתית, ולמעשה – בכל מקום. ולכן, היא חייבת לעורר סקרנות אצל הקורא, ומוכרחת להיות ברורה, קולעת, מבריקה ומתומצתת.
בתור התחלה, כתבו כותרת מושכת תשומת לב ולאחר מכן וודאו שהתוכן שלכם עומד במה שהבטחתם. אל תמהרו בזמן שאתם כותבים את הכותרת, קחו את הזמן בשביל לחשוב, לבצע סיעור מוחות ולבחור מתוך האפשרויות את הכותרת הטובה ביותר.
למידע נוסף על קופירייטינג לכותרות, אתם מוזמנים להציץ במאמר שכתבנו בעבר, הכולל 100 תבניות חינמיות לכותרות שיחסכו לכם שעות רבות
אורך התוכן
מספר מחקרים בתחום הגיעו לתובנה שפוסטים ארוכים יותר בבלוג מקבלים:
- יותר שיתופים ברשתות החברתיות
- דירוג גבוה יותר במנועי החיפוש
בכתיבת תוכן לבלוג שלכם אתם צריכים לקחת בחשבון את הנישה ואת מטרת התוכן שלכם. תוכן ארוך לרוב עשוי להעניק ביצועים טובים יותר, אך זכרו כי רק תוכן איכותי הוא זה שלבסוף קובע את היכן תמוקמו וכמה שיתופים תקבלו. ככלל, זכרו תמיד שעדיף לכתוב פוסט איכותי באורך של 1,000 מילים, מאשר פוסט עם תוכן גרוע-בינוני באורך של 2,000.
בקופירייטינג לגאסי, אנחנו כותבים פוסטים של מינימום 2,000 מילים ובמקרים קיצוניים גם מגיעים ל-10,000 מילים, מבלי להתפשר כמובן על איכות התוכן – זאת גם אחת הסיבות שאנחנו מדורגים בעמוד הראשון בגוגל בהמון ביטויים תוך זמן קצר.
פריסת תוכן
אתם צריכים להפוך את התוכן שלכם לקל לצריכה. רוב הקוראים סורקים דפי אינטרנט, ולכן חשוב לפשט עבורם את הטקסטים, להדגיש נקודות מפתח חשובות (באמצעות כותרות משנה ותבליטים) ולהשתמש בגרפיקות ייחודיות.
כדי להפוך את התוכן שלכם לוויזואלי וקל לצריכה השתמשו בתמונות, אינפוגרפיקות, נקודות מפתח, תבליטים, תרשימים, סרטונים, צילומי מסך ודיאגרמות רלוונטיות. מחקר של נילסן בתחום טוען כי: משתמשים שמים לב לתמונות שמציגות נתונים ותוכן שרלוונטי לנושא, ולעומת זאת מתעלמים מתמונות ׳דקורטיביות׳ (תמונות Stock זולות למיניהן) שאינן מוסיפות תוכן אמיתי לדף.
חלק 2: קידום הבלוג
בחלק 2, קידום הבלוג, אנו נסקור דרכים יצירתיות-מתקדמות לקידום הבלוג שלכם.
פרסמו פוסטים אורחים בבלוגים פופולריים
כתיבת פוסט אורח (Guest Posts) היא אחת מטכניקות השיווק הוותיקות ביותר ונחשבת ליעילה מאוד (גם בעידן החדשני שלנו). פוסט אורח דורש מכם לפנות לבלוגרים שונים בנישה שלכם במטרה להציע להם רעיונות לפוסטים בבלוג שלהם. שיתוף פעולה זה אמור להיות הוגן עבור שני הצדדים המעורבים – הוא מספק פיסת תוכן איכותית וייחודית למארח הבלוג, ובאותו הזמן מעניק קישור נכנס לאתר של כותב הפוסט האורח.
פוסטים אורחים אינם נחשבים ל׳קלים׳ ודורשים עבודה רבה. מלבד שליחת הודעות דוא"ל לבלוגרים בנישה שלכם, אתם גם תצטרכו להקדיש זמן רב לכתיבת פוסטים איכותיים שיעניקו ערך מסוים לקהל הקוראים.
60% מהבלוגים כותבים 1-5 פוסטים אורחים בחודש (OptinMonster). כדי לעשות זאת בקנה מידה גדול יותר, תצטרכו לשכור כותבי תוכן וקופירייטרים מקצועיים שיכולים לסייע לכם לכתוב את הפוסטים בזמן שאתם מנהלים את השת״פ.
בצעו ׳מיחזור תוכן׳
׳מיחזור תוכן׳ (Content Repurposing) מטרתו לייצר תכנים חדשים מפוסטים מובילים. לדוגמה, ניתן ׳למחזר׳ פוסט בבלוג על ידי הפיכתו לאינפוגרפיקה, סרטון ליוטיוב, פודקאסט או אפילו מצגת ב-PowerPoint.
טיפ למקצוענים: ניתן למנף את הפוסט בבלוג שלכם עם CTAs (הנעות לפעולה) המעודדות את הקוראים שלכם להפוך ללידים (ובעתיד לרוכשים). לדוגמה, ניתן להוסיף לפוסטים בבלוג קורס מקוון או ספר אלקטרוני בחינם המזמין את הקוראים להירשם לרשימת התפוצה.
ענו על שאלות ב-Quora
עם למעלה מ-300 מיליון משתמשים פעילים, Quora הפכה להיות אחת הפלטפורמות הטובות ביותר ליצירת קשר עם אנשים שעשויים להתעניין בנושאים שבהם אתה דנים בבלוג שלכם. כבלוגרים חדשים, Quora יכולה להיות הזדמנות נפלאה לקידום הבלוג שלכם.
בתור התחלה, צרו חשבון חינמי ב-Quora והפכו זאת ׳לשגרה יומיומית׳, להיכנס ל-Quora ולענות על שאלות שקשורות לנישה שלכם. עם זאת, לעולם אל תעשו ׳קופי-פייסט׳ לכתובת של הבלוג שלכם בכל תשובה, מאחר וזה עלול להיראות כ׳ספאם׳ ואולי אפילו לחסום אתכם ב-Quora. במקום זאת, נסו לעזור באמת למשתמשי Quora עם תשובות שימושיות שמעניקות ערך מוסף, ולסיום הוסיפו את כתובת הבלוג שלכם כדי שהמשתמשים יוכלו למצוא בעצמם את האתר (במידה וירצו).
השתמשו במפות חום
יצירת מפת חום לאתר (Heat Maps) היא דרך מצוינת לסקור את מעורבות המשתמשים ברמה של ׳עמוד׳.
מפות חום הן דרך ויזואלית נהדרת עבורכם לאסוף את הנתונים באתר ולהפוך אותם לתובנות שבהן תוכלו להשתמש כדי לשפר את חווית המשתמש באתר שלכם. בכלי של Hubspot, תוכלו לראות ׳מקומות׳ (דפים) שונים באתר שמדורגים מרמה 'חמה' ל'קרה' על ידי צבעים מתאימים (אדום וכחול).
להלן חלק מהנתונים שתוכלו לראות במפות חום:
- מהם הדפים שהמשתמשים לוחצים עליהם הכי הרבה
- היכן הם בוחרים ׳לצאת׳
- היכן הם גוללים
- על איזה תוכן הם מסתכלים
- באיזה שלב הם נוטשים את האתר
- ועוד המון נתונים חשובים!
על ידי שימוש מיטבי במפת חום, אתם תוכלו לדמיין (ולשפר) בצורה טובה יותר את חווית המשתמש באתר שלכם.
הקימו קמפיין אימייל מרקטינג
למרות כל מגמות השיווק האחרונות ושיטות הפרסום המתקדמות, הדואר האלקטרוני נשאר החזק והחסכוני ביותר. למעשה, מחקרים מראים ששיווק בדוא״ל מעניק החזר על השקעה (ROI) של כ-4200%. נתון הרומז לנו שמיילים הם עדיין אמצעי התקשורת המועדף, עד כדי כך שכל חשבון שנרשמתם אליו אי פעם – ׳אסף׳ את כתובת המייל שלכם.
שלחו מייל לרשימת התפוצה
בחלק 1 דיברנו על בניית רשימת התפוצה. עכשיו סופסוף הגיע הזמן להשתמש ברשימה הזו.
שליחת ניוזלטר לרשימת התפוצה שלכם, היא אחת הדרכים הטובות ביותר להתחיל להוביל תנועה לפוסט האחרון שלכם בבלוג. אך אל תסיימו את הסיפור כאן. במקום זאת, בקשו מהמנויים להגיב, לעשות לייק ולשתף את הפוסט עם הקהילה שלהם כדי שתוכלו להגיע למעגל רחב מקסימלי של אנשים.
הוסיפו קישור לחתימת המייל
הוסיפו קישור לפוסט האחרון שפרסמתם בחתימת הדוא"ל שלכם. זוהי דרך פשוטה ועדינה לקדם את התוכן שלכם, ומה שיפה פה? זה שאתם אף פעם לא יודעים איזה נמען עשוי ללחוץ ולקרוא את התוכן שלכם. כדי להוסיף חתימת דוא״ל מקצועית עם קישורים לפרופילים חברתיים נסו את Hatima.
שתפו פעולה עם חברים
אם יש לכם חברים ועמיתים העובדים באותה נישה (או בנישה דומה), תוכלו לבקש מהם לשלוח מייל לרשימת התפוצה שלהם. יכול להיות גם שתרצו להסכים לעשות את אותו הדבר עבורם בתמורה, מה שחשוב הוא לא לעשות זאת עבור כל פוסט שאתם מפרסמים, אלא בצורה ׳טבעית׳ לחלוטין.
תראו נוכחות במדיה החברתית
שיתוף הפוסטים שלכם במדיה החברתית זוהי דרך מצוינת להשיג נוכחות ברשת, לבנות מוניטין ולהגדיל את כמות התנועה והשיתופים. אולם, כדי שזה יקרה אתם לא יכולים לפרסם ׳פעם באף פעם׳ פוסט בפייסבוק, לעבור לרשת חברתית אחרת, לפרסם שם את אותו הפוסט (עם תיאור דומה) ולקוות שייצא מזה משהו טוב…
כדי לשווק בצורה מוצלחת במדיה החברתית, אתם צריכים לפעול לפי אסטרטגיה שיווקית.
כך תעשו זאת נכון:
- התמקדו ברשתות החברתיות הרלוונטיות ביותר עבור הבלוג שלכם.
- צרו קשר עם משפיענים ומותגים שבולטים בפלטפורמות הללו.
- תראו נוכחות בקבוצות וקהילות כדי להגדיל את קהל העוקבים ואת ׳טווח השיווק׳.
רשתות חברתיות פופולריות
שמרו על נוכחות קבועה ברשתות החברתיות שבחרתם ופרסמו שם באופן עקבי. אל תופיעו שם רק כשאתם מעוניינים לשתף פוסט חדש. המדיה החברתית היא ערוץ ׳דו-סטרי׳, לכן נסו ליצור אינטראקציה עם אנשים אחרים על ידי לייקים, תגובות ושיתוף התכנים.
שנו את המסר בפוסטים שלכם כך שיתאימו לכל מדיה חברתית. לדוגמה, כלים כמו Blog2Social Sendible המאפשרים לכם להתאים את הפוסטים שלכם לרשת החברתית על ידי שימוש בהודעה קצרה או ארוכה, הוספת האשטאגים רלוונטיים ובחירת תמונה מושכת עם אלמנטים ויזואליים.
הרשתות החברתיות הפופולריות ביותר הן:
התחילו פרסום ממומן
עד כה, השתמשנו בטקטיקות קידום בלוג 'בחינם' (אורגניות) שצרכו רק את הזמן שלכם. אולם, קיימות כמה חלופות בתשלום לקידום התוכן שלכם, שיכולות לחסוך לכם המון זמן ולהביא לתוצאות סנסציוניות. בואו נבחן חלק מהאפשרויות.
פרסום ממומן ברשתות חברתיות
עד כה, השתמשנו בטקטיקות קידום בלוג 'בחינם' (אורגניות) שצרכו רק את הזמן שלכם. אולם, קיימות כמה חלופות בתשלום לקידום התוכן שלכם, שיכולות לחסוך לכם המון זמן ולהביא לתוצאות סנסציוניות. בואו נבחן חלק מהאפשרויות.
פרסום ממומן ברשתות חברתיות
ככל שהחשיפה האורגנית של המדיה החברתית יורדת, מומלץ לשקול פרסום ממומן.
חשוב לזכור, כי לכל רשת חברתית יש דמוגרפיה ופורמטים שונים של פרסום. לדוגמה:
- מודעות קרוסלה בפייסבוק
- מודעות וידאו באינסטגרם
- ׳סיכות׳ ממומנות בפינטרסט
- ציוצים מקודמים בטוויטר
- קמפיין גיוס בלינקדאין
במקרה שלכם חשוב שתדעו:
- מהי הרשת החברתית הטובה ביותר עבור הקמפיין שלכם: כלומר איפה קהל היעד שלכם מבלה?
- מהו פורמט הפרסום הטוב ביותר: תמונות, וידאו, טקסט, קרוסלה?
- מהן העלויות בפלטפורמה ומהו תקציב הפרסום?
השתמשו ב-Sponsored פודקאסט
פודקאסטים משמשים כמדיומים מצוינים לצריכת תוכן ׳תוך כדי תנועה׳. הם זמינים גם בפלטפורמות ידועות שונות, כולל Spotify, iTunes, Google Play, ואפילו .YouTube אולי זה מסביר מדוע למעלה מ-100 מיליון אמריקאים מאזינים לפודקאסטים מדי חודש.
עם קהלים כה עצומים, פודקאסטים מספקים את ההזדמנויות המושלמות להתחבר עם קהלים חדשים. למעשה, עם פודקאסטים רבים המסתמכים על חסויות, אתם עשויים להעניק ׳תמיכה כספית׳ (תרומה) בתמורה למודעה או לכותרת. לחלופין, תוכלו להופיע בפודקאסט עצמו, כמרואיינים, אורחים או מומחים. על ידי הצגת הדמות שלכם כ׳בלוגרים׳ עם Say חזק ומבריק, סביר להניח שמאזינים ירצו לשמוע מכם יותר.
השתתפו בכנסים ואירועים
בלוגים אמנם דיגיטליים, אבל זה לא אומר שלא ניתן לקדם אותם באופן ׳פיזי׳. למעשה, אתם יכולים להתחבר לקוראים חדשים (פוטנציאליים) בעולם האמיתי על ידי יצירת אינטראקציה באירועים חברתיים וכנסים עסקיים. אירועים אלה יכולים להיות כל דבר, החל ממפגש מקומי קטן ועד כנס בינלאומי. המפתח הוא למצוא אירוע שבו קהל היעד שלכם עשוי להשתתף. אם המשתתפים נהנים מהמפגש אתכם, הם עשויים גם בהמשך לבדוק את הבלוג שלכם.
פלרטטו עם משפיענים ומיקרו-משפיענים
׳משפיען׳ הוא מישהו שיש לו כמות עוקבים גדולה ברשת חברתית מסוימת. בדומה להמלצות מסורתיות של ידוענים למיניהם, משפיענים יכולים לקדם את הבלוג שלכם לקהל שלהם. הם עשויים להציג את הבלוג בתיאור סרטון YouTube האחרון שלהם או לשתף את התוכן שלכם בסטורי באינסטגרם.
המפתח לשיווק משפיענים מוצלח תלוי במציאת המשפיען הנכון. לקבלת התוצאות הטובות ביותר, מומלץ לבחור במשפיען שהעוקבים שלו מייצגים את קהל היעד שלכם. אם לצורך הדוגמה קהל היעד שלכם הוא ׳מתאגרפים קלאסיים׳, סביר להניח כי מייק טייסון/פלויד מייוות׳ר יהוו כמשפיענים מושלמים.
למרות שקל ליפול לפח של כמות העוקבים של המשפיענים, ייתכן שלעיתים תרצו לשקול לשתף פעולה עם מיקרו-משפיענים שפועלים בתוך הנישה הספציפית שלכם. לא רק שהאסטרטגיה הזו תעזור לכם להתחבר לקהל איכותי, אלא שהראיות מצביעות על כך שלמיקרו-משפיענים יש שיעורי מעורבות ויחסי המרה גבוהים יותר. נתון זה בולט ביותר בפלטפורמת ,TikTok שבה מיקרו-משפיענים מקבלים 17.96% מעורבות, לעומת 4.96% עבור מגה-משפיענים.
חלק 3: מדידת קידום הבלוג
איך יודעים אילו אסטרטגיות קידום עובדות בבלוג? התשובה היא: על ידי ניתוח ומדידת תוצאות.
ניתוח אתר
עוד בחלק 1 הזכרנו עד כמה זה חשוב להתקין כלים אנליטיים שונים. עכשיו זה הזמן לראות אילו נתונים יש להם עבורכם. לא משנה באיזה כלים אנליטיים אתם משתמשים, יהיו לכם הרבה נתונים לעבוד איתם.
להלן סקירה קצרה של הערוצים השונים שאתם צפויים להיתקל בהם ב-Google Analytics:
חיפוש אורגני – גולשים המגיעים לאתר שלכם ממנוע החיפוש.
דיירקט – מבקרים המגיעים לאתר שלכם ללא ׳הפניה׳ שניתן לעקוב אחריה. לדוגמא, לאחר הקלדת כתובת ה-URL שלכם בשורת החיפוש או לחיצה על סימנייה בדפדפן.
חברתי – מבקרים המגיעים לאתר שלכם מרשתות חברתיות. כמו פייסבוק, טוויטר, לינקדאין וכו׳.
הפניה – מבקרים המגיעים לאתר שלכם מאתר אחר על ידי לחיצה על קישור (הפניה).
אחר – מבקרים המגיעים ממקורות תנועה שונים.
ממומן – מבקרים המגיעים לאתר שלכם ממודעת חיפוש ממומנות. לדוגמא: גוגל אדוורדס.
דוא"ל – מבקרים המגיעים לאתר שלכם לאחר לחיצה על קישורים בקמפיין הדוא"ל.
ניתוח מדיה חברתית
בנוסף לכלים המנתחים אתרים, אתם יכולים בנוסף להשתמש בכלים לניתוח רשתות חברתיות, על מנת לבדוק את ביצועי הפוסטים בבלוג שלכם. גוגל אנליטיקס לא מקצועי עד כדי כך במעקב שלו אחרי רשתות חברתיות, אולם יש הרבה כלים אחרים שזמינים לכם כדי שתוכלו לראות איזו פלטפורמה היא הטובה ביותר לקידום תוכן הבלוג שלכם.
לפניכם הכלים הטובים ביותר לניתוח רשתות חברתיות:
צאו לתקוף!
עם כל כך הרבה טקטיקות מדהימות לקידום הבלוג באתר, זה יהיה כמעט בלתי אפשרי להשתמש בכולן בבת אחת.
העצה שלנו: התחילו עם אסטרטגיית קידום בלוג אחת או שתיים ותראו מה עובד לכם הכי טוב. לאחר מכן נסו להוסיף עוד אחת. ואז עוד אחת. עד שתמצאו את מה שעובד עבורכם – פרפקט!
יכול להיות שטקטיקה אחת עובדת מצוין עבור פוסט אחד בבלוג ואילו טקטיקה אחרת עובדת גרוע עבור פוסט אחר, מה שעשוי להשפיע כאן הוא התוכן, הקהל שלכם והמדיום בו הפוסט מתפרסם. בסופו של דבר, אתם יכולים לאסוף את כל מה שעובד עד שתצרו לעצמכם מעין ׳תהליך קידום תוכן מוצק׳. לאחר מכן, תוכלו להשתמש בצ׳ק ליסט זה כדי לקבל יותר תנועה בפוסטים שאתם מפרסמים.