ברוכים הבאים לממלכת המילים! העולם שבו נוטפים טיפים לכתיבה שיווקית וטקסטים מהעננים. בכל מקום פוגשים אותם, לאן שלא נפנה הם מולנו: בעיתונים, בשלטי החוצות, במגזינים, ברשתות החברתיות, בפוסטים, בסטוריז, בוואטסאפ, באימיילים, בטלוויזיה, בסדרות של נטפליקס, בפודקאסטים.
הטקסט הוא המלך הבלתי מעורער של כל המהלך התקשורתי שמתבצע בין אנשים, בין אם זה לצרכים חברתיים ובידוריים, ובין אם זה לצרכים עסקיים, חינוכיים וקהילתיים. אז איך בכל זאת מפילים את הלסתות של המתחרים? הקשיבו ל-35 הטיפים הבאים מהקופירייטרים הכי טובים.
כתיבה שיווקית – כלי Must בתמהיל העסקי
אחד הכלים הכי חזקים היום בעולם העסקי הוא כתיבה שיווקית. בלעדיה אי אפשר לתחזק ניהול של עסק. כתיבה שיווקית כוללת מגוון פתרונות-טקסטואליים לפלטפורמות שונות, בהתאם לערוצי המדיה והתקשורת שבהם פועלים העסקים שעבורם היא מופעלת. במאמר הבא, נרכז עבורכם קצת (רק 35 טיפים…) רקע על ה'חיה' הזאת שנקראת כתיבה שיווקית ועל כמה שהיא חכמה.
מהי כתיבה שיווקית
מדובר בכתיבה שאמורה לשרת מטרות עסקיות: לקדם חברה/עסק באמצעות מאמרים וכתבות, פוסטים ותוכן איכותי, כשבסוף התהליך היא אמורה להוביל מהלכים אפקטיביים עבור העסק, ביניהם:
- היכרות עם העסק ועם המוצרים/השירותים שהוא מציע.
- העברת יתרונות-העסק ויתרונות המוצרים/השירות שלו לקהלי המטרה.
- יצירת בידול, מיתוג והעדפה לעסק.
- העברת מסרים שמצביעים על התועלת שתתקבל בקרב קהלי המטרה לכשיקנו את המוצרים של החברה/ישתמשו בהם.
- יצירת זהות מסחרית/תאגידית/מותגית.
- גיבוש שפת-מותג תוך שמירה על קו אחיד בכל פעילות-התוכן ובכל פלטפורמות התוכן הרלוונטיות: פייסבוק, אינסטגרם, טאבולה, אאוטבריין, לינקדאין, מודעות בעיתונות בטלוויזיה, במדריכים, במגזינים, וכו'.
- הקמת אתר אינטרנט וקופירייטינג מקצועי לאתר שיתמוך בתדמית החברה ובפעילותה המסחרית.
- קידום מכירות ושיווק אגרסיבי.
- תמיכה במהלכי BTL (שיווק מתחת לקו)
מה מאפיין כתיבה שיווקית

כתיבה שתפקידה לשרת ולקדם מטרות שיווקיות של עסק בנויה במתכונת חכמה: היא לא יכולה רק לספר סיפור או להציג מצג, אלא היא אמורה להתבסס על עובדות ולמנף את עוצמת העובדות לחיזוק המותג/העסק שאותם היא באה לקדם.
אלו תכונות שמאפיינות כתיבה שיווקית משובחת:
- דיוק
- מיקוד
- מקוריות ואותנטיות
- הצגת נתונים ועובדות
- שימוש במילות מפתח
- שימוש ב'הוכחה חברתית'
- שילוב גרפים, סטטיסטיקות ותוצאות מחקרים
- שימוש בשפה מותאמת לקהלי המטרה
- שימוש בטרמינולוגיה שרלוונטית לתחום ההתמחות/לקטגוריה
- מתן ערך לגולשים/לקוראים
- מבנה גרפי מסודר: כותרות, כותרות משנה, כותרות ביניים, פסקאות קצרות
- 'לבוש ויזואלי' איכותי: בחירת צבעים תואמת למותג, תמונות עם כיתוב תואם
- תוכן מקצועי מהימן: הענקת ידע לגולשים/לקוראים בתחום ההתמחות הרלוונטי
- שימוש בפרסונליזציה
- הנעה לפעולה/Incentive
- שימוש במיקרו קופי
המוצרים שכתיבה שיווקית 'מובילה' אותם

- כתיבת מאמרי SEO (תוך שימוש במילות מפתח והתאמה גם ל'רעב' של האלגוריתם של גוגל)
- קופירייטינג למיילים וניוזלטר
- כתיבת סיפורים וסטוריטלינג
- באנרים, תמונות ואינפוגרפיקות
- קופירייטינג לאתרי אינטרנט
- כתבות תדמית
- פוסטים לרשתות החברתיות
- וו'בינרים ומצגות
- קופירייטינג לדפי נחיתה
- קופירייטינג למודעות ממומנות
- תסריטים לפרסומות
- סטורי בורד לאסטרטגיה שיווקית
- תסריטים לסרטון תדמיתי
- כתיבת תוכן לפודקאסטים
העסק שלך זקוק לתוכן עם נוכחות?
ניתן לחייג למספר 050-4237575
או למלא את הטופס:
35 טיפים לכתיבה שיווקית של אלופים
1. תקפידו להישען על עובדות.
2. תציגו נתונים מעניינים שרלוונטיים לתחום ההתמחות של הלקוח.
3. תשלבו נתונים ממחקרים מקומיים ובינלאומיים, זה מבסס אמינות.
4. תדברו בגובה העיניים, לא בשפה של אקדמיה, כתבו ב'שפה מדוברת', קליטה.
5. תהיו מקוריים, תביאו 'בשורה אחרת', תובילו יצירתיות, לא 'עוד מאותו הדבר'.
6. תדגישו את ה-USP של המוצר/החברה ותפרטו לגביו (מה הכי מייחד, מהו ה'שפיץ' המוביל).
7. השתמשו במסרים טקסטואליים מותאמים לקהלי היעד: אם אתם פונים להורים, 'שבו להם' על העצב הכי רגיש, משם הם יקשיבו לכם קשב מלא ומשם המסר שלכם יעבור אליהם בקלות.
8. צרו הזדהות: אנשים אוהבים להקשיב למי שקרוב אליהם בחוויות, בדעות, בתחושות, בתחביבים: תנו סיבה ללקוח הפוטנציאלי להרגיש שיש לכם משהו במשותף איתו (וההיפך).
9. תתייחסו אל הכאבים של הלקוח: תלמדו מה מפריע לו, מה חסר לו, ומשם תחילו לכתוב.
10. אל תצאו לדרך-הכתיבה מבלי שהבנתם לעומק את הלקוח/המוצר שאותו אתם נדרשים לקדם באמצעות הכתיבה השיווקית.
11. אל תתחילו לכתוב אפילו משפט אחד מבלי שהבנתם לעומק מיהם קהלי המטרה של המוצר/העסק שאתם נדרשים לקדם באמצעות שירותי כתיבת התוכן. אם אתם לא מבינים את קהלי המטרה, לא תדעו 'לתפוס' את הקשב שלהם וכל מה שתכתבו יהיה כמו טקסט על החול של שפת הים (תוכלו רק לאסוף צדפים, לא לקוחות…לא שזה רע, אבל לא זו המטרה).
12. תביאו עדויות של 'משתמשים' שנהנו מהמוצר של הלקוח/העסק.
13. תציגו טסטמוניאלס של קהלים מגוונים: נשים, גברים, נערות, בני הגיל השלישי (ככל שזה רלוונטי לעסק/למוצר) שיספרו איך הם חוו את השימוש במוצר באורח חיובי: במה הוא תרם להם, איך הוא עזר להם, איזו בעיה הוא פתר להם, וכך הלאה.
14. תכתבו כאילו שאתם במועדון סגור בפגישה אישית, תנו ללקוח תחושה שאתם כותבים לו ברמה של 'אחד על אחד', אבל חלק מקבוצת-עילית. כולם אוהבים להרגיש מיוחדים ולקבל תשומת לב אישית.
15. תשתמשו במילים עם מסרים חיוביים שמעודדים נקיטת פעולה. מילים כמו: “תצליחו, תשיגו, תקבלו תוצאות, תוכלו לשפר, תראו איך תוך X שבועות אתם בשיפור משמעותי, משתלם לכם, כדאי לך, לא תוכלי לחזור לימים שלא היה לך X , זה יעשה לך את העבודה, המראה שלך יחזיר אותך לגיל 30, המחמאות לא יפסיקו לזרום, העיסוק בספורט יהפוך לכיף אמיתי, יהיה לך יותר קל ל-"X וכו'.
16. תמיד תקפידו על התאמת הטקסט לפלטפורמה שבה הוא יפורסם. לכל ערוץ-פרסום שפה משלו: קופירייטינג באנגלית לדף הבית שונה בתכלית מקופירייטינג למיילים בעברית.
17. דברו בתועלות, כתבו על תועלות: הלקוח הפוטנציאלי לא מעוניין לשמוע על כמה המוצר שלכם שובר שיאים בעולם וכמה פעמים זכיתם ב'בית העסק הנבחר', השפה הזו שייכת לעולם הישן. היום הלקוח מצפה לשמוע איך עושים לו טוב, איך מקלים עליו את הקשיים, איך מגשימים לו חלומות, איזה 'קופון' הוא גוזר מכם לפני שאתם 'גוזרים 'עליו' קופון…אז תנו לו להבין שהוא צריך את הפתרון שלכם ושהפתרון שאתם מציעים לו יעשה לו את החיים יפים יותר, קלים יותר.
18. דברו באיכות-חיים, כתבו על לייף סטייל. היום כמעט כל דבר מדבר לייף-סטייל: ספרים הפכו למעצבי שיער, מטפל בכלבים הפך ל- דוג וו'קר, עוזרת בית הפכה למנהלת משק בית, פקידת קהל הפכה למנהלת שירות לקוחות, זבנית בחנות הפכה למנהלת שיווק פרונטלי, טבחים הפכו לשפים שהפכו לסלב שהפכו לשחקנים, שנעשו ראשי ממשלות. 'שרשרת המזון' הזאת רק מתעצמת, אז תתחברו אליה ו'תרכבו על הגל', תשלבו בטקסטים מונחים מעולם הלייף-סטייל באדפטציה לקטגוריה הרלוונטית.
19. שירותי קופירייטינג אמורים ללוות את העסק לאורך זמן. תעברו ל'מוד' של שותפים לדרך (של הלקוח) ולא של 'קמפיינרים' שבאים 'לתת בראש, להביא מכה' ולהמשיך ללקוח הבא. תובילו מתוך כוונה לריצות ארוכות ולאורך זמן. אתם לא בנויים ל'פלירט' עם הלקוח, אתם בונים אמון ושותפות לדרך.
20. קופירייטינג שיווקי-מכירתי לא עובד רק על טקסטים חכמים מושחזים והברקות יצירתיות, הוא חייב להבשיל את הקרקע לקראת מכירה, לקראת קנייה. לכן, חובה לשלב בטקסטים מילים שמובילות לתגובה ולאינטראקציה, למשל: "כנסו ל, בואו לראות, תשאירו פרטים, תעדכנו מה בחרתם, מעוניינים במידע נוסף? רוצים להירשם? מעוניינים בייעוץ ראשוני חינם? רוצים לקבל ערכת-התנסות מתנה? יכולים להיפגש איתנו השבוע"? תביאו מילים שהופכות למעשים.
21. לא לשכוח את ה'פירמידה': שיווק זה תמיד גם 'מפה לאוזן': תעבירו מסר בטקסטים שמי שימליץ ויביא חבר יקבל הטבה איקס (וגם החבר יקבל הטבה (Y. מאגר לקוחות בונים בהדרגה, ומבחינתכם ככותבי התוכן של העסק, כל לקוח הוא קוביית דומינו שתקשר אל הקובייה הבאה, אל הלקוח הבא.
22. תקפידו 'לתפוס את הלקוח' בכל מצב: לקוח שנחשף למסרים שכתבתם, לטקסט בפוסט, במודעה, במאמר, בבאנר, בכל מקום- אל תתנו לו להמשיך הלאה 'כאילו לא קרה כלום': קחו ממנו אימייל, טלפון, איזשהם פרטי-התקשרות. תציינו בטקסט בשפה ידידותית: "נשמח לקבל אימייל להעביר לך מידע מעניין', נשמח לטלפון שלך, נוכל להעביר לך טיפים בוואטסאפ, יש לנו הפתעה בשבילך, תשאיר טלפון", וכך הלאה. לקוח שכבר נחשף למסרים שלכם חייב להפוך לכתובת אימייל או לטלפון, כלומר למישהו שאפשר לתקשר איתו, להיות איתו באינטראקציה, ובהמשך לתת לו הצעת-קנייה 'שאי אפשר לסרב לה'.
23. תשתמשו במילות מפתח, אבל תעשו את זה במינון נכון ולא ב'בפולטיים'. זה חשוב לאופטימיזציה של העסק, ליכולת של הלקוחות הפוטנציאליים למצוא אותו ולאתר את בית העסק ב'גוגל' ובשאר מנועי החיפוש ופלטפורמות-האונליין.
24. תקפידו לסיים כל טקסט בהנעה לפעולה.
25. תיידעו את הלקוחות הפוטנציאליים שהלקוח (שעבורו אתם כותבים) זמין להם בפלטפורמות שונות ושהם מוזמנים לפנות אליו בדרך שהכי מתאימה להם: אפליקציה, דף פייסבוק, אתר אינטרנט, חנות אונליין, וואטסאפ. תעבירו תמיד מסר של נגישות נוחה וחופשית.
26. תעבירו תמיד מסר של זמינות מסביב לשעון (זמינות של עסק ללקוח היא כלי בפני עצמו לגיוס לקוחות חדשים).
27. תנו מבצעים, תנו הטבות, תנו הנחות. כתיבה בלי שילוב האלמנטים האלה (מדי פעם ולפי הצורך) היא לא כתיבה שיווקית.
28. תשתמשו בסלוגן שכבר 'רץ' עם העסק/המותג ומזוהה איתו ותשלבו אותו בתכנים, כשזה מתאים. כך יהיה לכם קל יותר לזכות בקשב של הלקוחות: מישהו מפורסם תמיד מייצר יותר סקרנות וקשב ממישהו אנונימי. על מי תעדיפו לקרוא כתבת שער: על מסעודה מירוחם או על נועה קירל?
29. תתייחסו לעצמכם כאל מנהלי תקשורת שיווקית של העסק, במובן הזה שאתם 'שומרי הסף' שמקפידים שכל מוצר-תוכן שמתפרסם עולה בקנה אחד עם האסטרטגיה השיווקית-פרסומית של העסק, עם הזהות העסקית שלו עם השפה-המותגית שלו. אתם ה"בקו"ם", ה'מרקום' של העסק: המסרים שלכם יוצאים ונכנסים אל ערוצי התקשורת בסנכרון מלא ותפקידם לשרת את העסק, לא את הגחמות היצירתיות שלכם.
30. בפלטפורמות-תוכן שדורשות טקסטים קצרים תעברו ל'קצר ולעניין': אף אחד לא יקרא פוסט של 800 מילים באינסטגרם. הקהל שם לא בנוי לזה, לא מחפש את זה, לא מעניין אותו לקרוא מגילות (גם אם התוכן עצמו יכול לעניין אותו בפוטנציה) אז כאמור, ב'אינסטוש' דברו קצר. בכתבת צבע במגזין או בתוכן ב'טאבולה' תוכלו להעמיק ולהרחיב, שם זה כן יעבוד.
31. לעולם אל תתרגמו מוצר-תוכן שכתבתם באמצעות 'גוגל טרנסלייט', כי זה ייצא עילג ולא ברמה, באנדר-סטייטמנט. אם אין לכם אנגלית ברמת שפת-אם, קחו מתרגם/ת מקצועי. קופירייטינג באנגלית זה לא 'קופי פייסט' לעברית, זה סגנון ושפה בפני עצמם.
32. חפשו חומר מקצועי רלוונטי בנושא של כתיבה שיווקית ותוכן שיווקי. תמיד אפשר ללמוד עוד משהו מעוד מישהו. טיפים לכתיבת תוכן מאנשים שעוסקים במקצוע שנים ארוכות ומכירים את כל סמטאות התחום, את נוסחאות ההצלחה ואת המדרונות התלולים שבהם אפשר ליפול, שווים זהב ויכולים לחסוך לכם הרבה טעויות. אף אחד לא נולד עם 'פרס נובל' ביד. אדם מוכשר באמת תמיד ישמח להרחיב ידע ו'להפרות' את עצמו בכלים נוספים.
33. לעולם אל תכתבו על מוצר/מותג/שירות משהו שהוא לא נכון. אנשים לא פראיירים, הם חשופים היום להמון מידע בכל תחום (לא צריך יותר מהקלקה על מילה אחת ב'גוגל') ושקרים צפים עוד לפני שהם 'נוגעים במים'…תהיו כנים, תכתבו על סמך אמיתות.
34. תלמדו מהגדולים על ניהול משברים וניהול תדמית-לקוחות. אנחנו חיים בעולם דינמי-בטירוף, השינוי הוא הדבר הכי קבוע היום, ובתוך הדינמיקה של מציאות משתנה על סרט-נע חייבים להיות ערוכים למשבר: תנסחו 'תכנית מגירה' למקרה חירום. קחו למשל את ה'תיק' של 'פרשת רמדיה': מותג-כוכב בינלאומי שהיה בכל בית בישראל (ובעולם) נבלע אל תהום הנשייה בגלל חוסר אחריות באגף הייצור. ההורים של התינוקות לא שכחו ולא סלחו, ו'רמדיה' נמחקה מהמפה. דוגמא מובהקת להיעדר מוחלט של יכולת ניהול-משברים. תפיקו את הלקח. תעבדו עם 'תכנית מגירה לשעת חירום'.
35. תפתחו בלוג, תפתחו דף פייסבוק עסקי, תפתחו פלטפורמות-תוכן בהן תוכלו להביע את המקצוענות של העסק שעבורו אתם כותבים בחשיפה עם Reach משמעותי, מקומות בהם תוכלו להפגין את הידע המצטבר של העסק בתחום, לבסס מובילות דעת בקטגוריה ולייצר אליו תנועת קונים ערה בסופו של התהליך.
ועכשיו – לתאכלס: כתיבה שיווקית בקופירייטינג לגאסי
עד כאן הטיפים לכתיבה ברמה של 'העיפרון הכי מחודד בקלמר'. מכאן יש לכם שיעורי בית: לעבור שוב על כל הטיפים ששיגרנו אליכם כאן ולהבין עד כמה חשוב שכל עסק חי ייהנה משירות מקצועי של סוכנות קופירייטינג ויקבל כתיבה שיווקית ב-Top Level ,כזו שתשים אותו 'על המפה' ותשאיר אותו בליגת-העל בתחום למשך שנים.
זה כמובן לא תהליך שמתרחש ביום אחד, זה מצריך זמן, השקעה ועבודה נכונה, ואת כל המארג הזה לא תוכלו לעשות לבד. כתיבה שיווקית אפקטיבית תוכלו לקבל רק מאנשי תוכן מנוסים, מקצוענים, שחיים את התחום ושכבר הובילו מהלכים דומים עבור מאות עסקים וארגונים.
אתם כלקוחות לא מקבלים שירות בלי 'קבלות': העסק שלכם יהיה רק בידיים הכי טובות שיש בתחום, עם הוכחות מהשטח, ידיים שכבר הובילו עסקים להצלחה באמצעות שירותי תוכן פרימיום ושיש להם 'קבלות' על זה מקיר לקיר.
אנחנו בקופירייטינג לגאסי מציעים לכם את הידיים האלה. אנחנו מעמידים לשירותכם סוכנות קופירייטינג וכתיבת תוכן שחברים בה רק מקצועני-על (לא הייתם רוצים לנסות את מבחני-הקבלה שלנו…) אצלנו נושמים תוכן ועושים תוכן מסביב לשעון, מפצחים בריפים ומנסחים קונספטים ואסטרטגיות על בסיס יומי, אנחנו חתומים על הצלחות של ליווי עסקים רבים, במגוון תחומים למאות מוצרים (ויותר).
נשמח לעבוד גם אתכם ובמיוחד עבורכם! יחד נקדם את העסק שלכם עד למקסום הפוטנציאל שלו, אם יש דבר כזה בכלל… מי שרוצה להיות הטוב ביותר צריך לחבור לטובים ביותר, כי עסקים לא עושים על אי בודד, לא בשלט רחוק ובטח שלא עם חלומות במגירה. החלומות שלכם צריכים לפרוח (מי אמר "גנן גידל דגן בגן ולא קיבל"?!).
השאירו פרטים בקישור הבא לשיחת ייעוץ ראשונית, בה נכיר אתכם לעומק, אתם תכירו אותנו, תכירו לנו את החלומות שלכם ואולי נוכל לצאת לדרך יחד, אל מסלול ההגשמה. פתחתם יומנים? אנחנו מחכים!