כתיבת תוכן SEO מדריך מעשי למתחילים

תוכן עניינים

לכתיבת תוכן SEO יש את הכוח לחולל מהפכה בעסק שלכם ובאסטרטגיית שיווק התוכן שלו. כתיבה זו מקדמת את העסק שלכם במנועי החיפוש, משפרת את התנועה באתר שלכם ומביאה לכם יותר לידים ומכירות מתנועה אורגנית. אך מאיפה מתחילים?

במדריך האולטימטיבי הבא לקופירייטינג SEO, אנו הולכים לכסות את כל הנושאים החיוניים – החל ממציאת מילות המפתח הנכונות ועד זיהוי קהלי יעד, תכנון תכניות עבודה ברורות, כתיבת קופי מותאם למנועי החיפוש וסקירת הביצועים שלכם. 

למדו את השלבים הפשוטים שלנו לאופטימיזציה מושלמת של תוכן, והתחילו לחזק את האסטרטגיה הדיגיטלית שלכם עוד היום!

מה זה כתיבת תוכן SEO?

כתיבת תוכן SEO הוא תהליך של יצירת תוכן ידידותי למנועי החיפוש הנותן מענה למשתמשים ולשאלותיהם. כאשר נעשה נכון, כתיבת תוכן SEO יכול לשפר את דירוג האתר שלכם במנועי החיפוש ולספק ערך למשתמשים שלכם בו זמנית.

התהליך יכול להיות מיושם על דף הבית, דפי שירות, תיאורי מוצר, פוסטים בבלוג, דפי נחיתה, סרטונים או אפילו על פרופילים שונים.

כתיבת תוכן SEO יכול להגדיל את המספר הכולל של מילות המפתח שהתוכן שלכם מדורג עבורן.

קופירייטרים לקידום אתרים נדרשים לאזן בין אמנות כתיבת תוכן משכנע לבין יישום שיטות עבודה מומלצות לקידום אתרים בדף, כדי להגדיל את סיכויי האתר לדירוג עבור מילות מפתח מסוימות.

איך גוגל קורא אתר אינטרנט?

איך גוגל קורא אתר
  • סריקה בשלב זה הזחלנים של גוגל מסתכלים על דפי אינטרנט שונים, עוקבים אחר הקישורים בדפים ומוסיפים אותם לשרתים ייעודיים.
  • אינדקס – בשלב זה גוגל מעבדת כל עמוד לפי התוכן שלו (טקסט, תמונות, סרטונים וקוד) ומשמעותו. לאחר מכן העמודים מתווספים לאינדקס.
  • תוצאות – בשלב זה גוגל מעריכה ומגישה את התוכן במנועי החיפוש על סמך מידת הרלוונטיות שלו לכוונת המשתמש, כפי שהיא באה לידי ביטוי על ידי הגולש כאשר הוא מקליד שאילתה בסרגל החיפוש. זה תלוי במאות גורמים אבל הכל מסתכם באספקת מידע שימושי למשתמשים.

מדוע כתיבת תוכן SEO חשוב לדירוג

גוגל מסתמכת על "עיבוד שפה טבעית" (NLP) כדי להבין מה הגולשים מחפשים ועל מה מתבסס התוכן שלנו.

עם השנים, דגמי ה-NLP והאלגוריתם של גוגל הלכו והתפתחו הרבה יותר. כתיבת תוכן SEO הפך להיות מבוסס הרבה פחות על טריקים מהירים והרבה יותר על יצירת תוכן אינפורמטיבי (ובעל ערך למשתמשים).

אבל כפי שנראה לעיל, גוגל היא עדיין רובוט.

ולכן, קופירייטרים לקידום אתרים צריכים לשקול כיצד טכנולוגיית מנועי החיפוש פועלת בפועל, כדי למנף את הידע הזה בעת כתיבת התוכן שלהם. 

כתיבת תוכן SEO מספק ערך בשני תחומי ליבה:

  • משפר את הדירוג עבור מילות מפתח רלוונטיות
  • מעניק ערך לגולשים ומבקש מהם לנקוט בפעולה

 

הנה דוגמה: אתם משתמשים במילות מפתח ספציפיות שהלקוח הפוטנציאלי שלכם עשוי לחפש (SEO), אתם מחברים אותם לתוכן המושלם (כתיבת תוכן) ומקבלים תוצאות ($$$).

בהשוואה לפעולות שיווקיות כמו בניית קישורים, כתיבת פוסטים אורחים וקידום תוכן (שדורשים משאבים רבים לביצוע), כתיבת תוכן SEO היא אסטרטגיה בעלת מינוף גבוה. כלומר, שינוי של מילים בודדות בדף יכול להשפיע באופן דרמטי על התנועה וההמרות שלכם באתר.

דוגמה זו מ-MOZ מראה לנו כי מספר שינויים מינוריים שביצעה הביאו לעלייה של 32% בתנועה האורגנית:

להלן השינויים בתוכן ש-MOZ ביצעה:

  • הוספת כותרות H2 ו-H3 כדי לשפר את ארכיטקטורת הדפים, הקריאות והסריקה (עלייה של 14%)
  • שינוי הכותרת הראשית (H1) כדי למקד למילת מפתח עם תנועה גבוהה יותר (עלייה של 9%)
  • הוספת תמונה וסרטון לתוכן כדי להגדיל את זמן השהייה בדף ואת המשיכה החזותית (עלייה של 9%)

מהם היתרונות של כתיבת תוכן SEO

כתיבת תוכן SEO אולי נשמע מסובך, אך למעשה זה פשוט יותר ממה שאתם חושבים. למעשה, זה ממש כמו כתיבת תוכן סטנדרטי רק עם כמה שינויים מינוריים והתאמות ספציפיות ל-SEO.

כל העניין של קידום אתרים הוא להציג את התוכן שלכם בפני גולשים שמחפשים את השירות או המוצר שלכם.

כדי לעשות זאת, אתם צריכים לדעת מה האנשים האלה מחפשים ואיך הם מחפשים את זה, ואז ליישם את הידע הזה על התוכן והביטויים באתר שלכם.

בהמשך המדריך נלמד כיצד לכתוב תוכן מבריק לקידום אתרים, אך לפני כן, בואו נעבור על כמה מהיתרונות המובילים של קופירייטינג SEO.

  1. מושך לידים איכותיים

חיפוש אורגני היא התנועה הטובה ביותר. למה?

זה פשוט, כי האנשים האלה כבר מחפשים את המונח שעבורו התוכן שלכם מדורג. כשאנשים מחפשים מונחים ספציפיים, זה אומר שהם מחפשים פתרון, והעסק שלכם יכול לספק את הפתרון עבורם. זה עובד הרבה יותר טוב מאשר "לדחוף" פרסומות שיווקיות שמבקשות מאנשים לקנות מכם (בכוח).

  1. יכול להפחית את עלות הרכישה

עלות קידום אתרים נמוכה משמעותית מהצגת מודעות בתשלום, ובכך יכולה להפחית את עלות הרכישה ללקוח. ניתן אפילו לומר שקידום אתרים הוא בחינם אם יש לכם את הניסיון והידע ליישם זאת בעצמכם.

אחרת, העלות היחידה שאתם לוקחים על ביצוע קידום אתרים היא שכירת סוכנות קידום אתרים אמינה שתעזור להגדיל את הדירוג שלכם.

  1. הולך וגדל בחשיבותו

אנחנו יודעים שגוגל מעדכנת את האלגוריתם שלהם לעתים קרובות, לפעמים זה כדי להתמודד עם כמה שיטות "כובע שחור" (Black Hat) חסרות מצפון, אבל לעתים זה גם כדי לשפר את חווית המשתמש הכוללת.

הדרך הבטוחה היחידה להישאר בעמודים המובילים והטובים של גוגל, היא לייצר תוכן קטלני המותאם למנועי חיפוש.

  1. בונה מודעות למותג

כתיבת תוכן SEO לא רק נותן למשתמשים תוכן רלוונטי שמועיל, אלא הוא גם עוזר לבנות את המודעות למותג שלכם. משתמשים שמוצאים לעתים קרובות את דף האינטרנט שלכם בתוצאות החיפוש שלהם, נוטים לזכור את המותג שלכם בקלות רבה יותר.

מה שיכול לסייע להם לבחור בעסק שלכם בפעם הבאה שהם ייתקלו בבעיה.

  1. משפר את הדירוג בדפי החיפוש של גוגל

דפי החיפוש של גוגל (SERP) ינסו תמיד להגיש למשתמש את תוצאות החיפוש הרלוונטיות ביותר. על ידי אופטימיזציה של התוכן שלכם עבור מילות מפתח רלוונטיות, תוכלו להגדיל (במאות אחוזים) את הסיכוי שמנועי החיפוש ישתמשו בדף האינטרנט שלכם בתור תוצאת החיפוש הרלוונטית ביותר.

ככל שיותר משתמשים ילחצו על דף האינטרנט שלכם, מנועי החיפוש יראו שדף האינטרנט הזה רלוונטי יותר מזה שלמעלה ויגדילו את הדירוג שלכם עם הזמן.

  1. מגביר את הסמכות והאמינות של המותג

מה לדעתכם יקרה אם אנשים ימשיכו למצוא תוכן אינפורמטיבי בעל ערך מוסף באתר שלכם?

הם יתחילו לסמוך על המותג שלכם! אפילו מנועי החיפוש יתחילו להכיר בסמכות המותג שלכם בתעשייה. המפתח כאן הוא להמשיך לייצר תוכן משובח, פרקטי ורלוונטי – לאורך זמן.

  1. אסטרטגיה ארוכת טווח

קידום אתרים היא אסטרטגיה ארוכת טווח שלוקחת בממוצע 6 עד 12 חודשים (עד שמתחילים לראות תוצאות משמעותיות). עם זאת, ברגע שאתם מגיעים לראש הדירוג, אתם לעתים נדירות יכולים לרדת בחזרה.

הסיבה היחידה שהדירוג שלכם עלול להיפגע היא בגלל תחרות SEO שהולכת ומתגברת או שינוי משמעותי באלגוריתם של גוגל. לכן, קחו את הזמן לבנות בסיס יציב של תוכן מותאם, זה יבסס את המיקום שלכם בקלות רבה יותר בהשוואה לכל טכניקת כובע שחור אחרת.

  1. ניתן למעקב ולניתוח

היתרון העיקרי של שיווק דיגיטלי הוא שכל מה שאתם עושים ניתן למעקב ולניתוח.

תוכלו לעקוב ולנתח את תוכן ה-SEO שלכם, מה שייתן לכם תובנות לגבי המשתמשים שלכם ומאפשר לכם לקבל החלטות עסקיות מושכלות יותר.

  1. מגן על המוניטין העסקי

בניית מותג זוהי משימה קשה.

תוכן SEO מעוצב ומנוסח היטב מבטיח שהמוניטין הדיגיטלי שלכם יישאר מוגן, שכן מובטח לכם שהתוכן שאתם מפרסמים אינו רק חיובי, אלא גם רלוונטי למשתמשים.

  1. מותאם לחיפוש מקומי

גוגל מייחסת יותר ויותר חשיבות לחיפוש המקומי. העדכון של גוגל ונציה, למשל, הפך קריטי לעסקים. הוא דרש מהם להחזיק דף נחיתה ייעודי לכל אחד מהמיקומים שבהם הם משרתים ולבצע אופטימיזציה של הדף עם שילוב מילות המפתח הרלוונטיות.

תוכן SEO איכותי יסייע לכם לפרסם מידע רלוונטי וחשוב למשתמשים שלכם – בזמן הנכון ובמקום הנכון.

מהם הסוגים השונים של כתיבת תוכן SEO

קופירייטינג SEO מגיע בצורות שונות. הנה כמה מהסוגים הנפוצים ביותר של כתיבת תוכן SEO.

דפי נחיתה

דף נחיתה הוא דף המיועד למטרה שיווקית או קמפיין ספציפי. לדוגמה, תוכלו לבנות דף נחיתה כדי לאסוף כתובות מייל של גולשים עבור רשימת התפוצה שלכם.

בדף הנחיתה חשוב להציע לגולשים "תמריץ" מסוים (ידוע גם בתור מגנט לידים), ולהניע אותם לפעולת הרשמה על ידי כפתור מושך תשומת לב והנעה לפעולה חזקה.

הנה דוגמה לדף נחיתה של Mailchimp המזמין את המבקרים לרכוש מוצר:

צילום מסך - mail chimp

כל העותק בדף זה נועד להמיר את הגולשים לרוכשים. התוכן מדגיש את התכונות המובילות של המוצר, עונה על שאלות נפוצות וכולל שלושה כפתורי CTA לאורך העמוד – והכל בטקסט קצר ולעניין.

מודעה ממומנת

מודעה ממומנת היא מודעה שמעודדת את הקונה הפוטנציאלי לנקוט בפעולה ולרכוש מוצר. על ידי הפעלת תגובה רגשית, העברת ערך וטיפול בהתנגדויות, עותק מודעה יעיל יכול להגדיל את המכירות והרווחים של החברה.

הנה דוגמה למודעה ממומנת של קופירייטינג לגאסי המתמקדת בהפניית משתמשי מנוע החיפוש לדף נחיתה ספציפי:

צילום מסך - קופירייטינג לגאסי

דפי מכירה

דפי מכירה הם דפי נחיתה שמטרתם היחידה היא למכור מוצרים, קורסים או שירותים. בעוד שדפי נחיתה מסוימים עשויים להיות מכוונים לקבלת הרשמות לרשימת התפוצה, דפי מכירה נועדו תמיד להמיר לידים לרוכשים.

דפי מכירה צריכים לכלול את התכונות העיקריות של המוצר שלכם, היתרונות שלו למשתמשים, תכונות ייחודיות, סיפורי לקוח ועדויות כדי לבנות אמון במוצר.

הנה דוגמה לדף מכירה של DigitWow המזמין גולשים לרכוש קורס שיווק דיגיטלי:

digit wow

תוכן אתר

כתיבת תוכן SEO כולל גם כתיבת תוכן לאתר, כלומר: כל הטקסט באתר שלכם שאינו פוסטים בבלוג. זה כולל את עותק האתר בדף אודות, דף מוצר ודף השירותים שלכם. דף השגיאה 404 הוא גם דוגמה לקופירייטינג לאתר, אם כי לא בהכרח תוכן SEO.

הנה דוגמה לתוכן באתר של חשבונית ירוקה:

חשבונית ירוקה

תיאורי מוצר

תיאורי המוצר הטובים ביותר ממקדים גם לשאילתות הגולשים וגם למנועי החיפוש השונים, על ידי הכללת מילות מפתח רלוונטיות שסביר להניח שהחיפושים יכללו בשאילתותיהם.

הנה דוגמה לתיאור מוצר של חברת OptiStore:

optistore

סטטיסטיקות SEO חיוניות

יש כל כך הרבה אלמנטים ב-SEO שצריך לקחת בחשבון ולשלוט בהם – מילות מפתח, תוכן איכותי, חיפוש קולי, בניית קישורים, דחיסת תמונות ועוד המון…

איך תדעו על מה לשים דגש?

הנה כמה נתונים סטטיסטיים שיעזרו לכם למקד את מאמצי השיווק שלכם:

  • גוגל אחראית כיום על יותר מ-85% משוק מנועי החיפוש (Statista)
  • גוגל כבר קיבלה השנה 943 מיליארד חיפושים (Internet Live Stats)
  • בעמוד הראשון לבדו, חמש התוצאות האורגניות הראשונות מהוות 67.6% מכלל הקליקים (Zero Limit Web)
  • אלגוריתם החיפוש של גוגל משתמש ביותר מ-200 גורמים כדי לדרג אתרים (Backlinko)
  • 16-20% מכל תוצאות החיפוש השנתיות של Google הן חדשות (internetlivestats)
  • 49% מהמשווקים מדווחים שלחיפוש אורגני יש את החזר ה-ROI הטוב ביותר מכל ערוץ שיווק אחר (Search Engine Journal)
  • קידום אתרים יכול להפחית את עלות רכישת הלקוחות ב-87.41% בממוצע בהשוואה לפרסום דיגיטלי (Terakeet)
  • 70% מהמשווקים חושבים ש-SEO יעיל יותר מפרסום ממומן (Databox)
  • 75% מהמשווקים מרגישים שטקטיקות ה-SEO שלהם עוזרות להם להשיג את יעדי השיווק שלהם (Hubspot)
  • אורך התוכן הממוצע של מאמר במיקום העליון בגוגל מכיל 1,447 מילים (Ahrefs)

כתיבת תוכן SEO צעד-אחרי-צעד

קיימים שלושה חלקים עיקריים בכתיבת תוכן SEO.

חלק ראשון: הכנת אסטרטגיית SEO לתוכן.

חלק שני: כתיבת תוכן SEO.

חלק שלישי: ביצוע אופטימיזציה לתוכן.

כעת נבין מה כל אחד מהחלקים אומר ודורש מכם לבצע…

חלק ראשון: הכנת אסטרטגיית SEO לתוכן

זיהוי את קהל היעד

אסטרטגיית ה-SEO לתוכן שלכם חייבת להתמקד בלקוחות היעד שלכם: מי הם? מה הם צריכים? אילו שאלות וחששות יש להם? איך אתם יכולים לעזור להם?

אם אתם לא יודעים את התשובות לשאלות אלה, אז הגיע הזמן לדבר עם הלקוחות ישירות.      

הנה כמה פעולות שיסייעו לכם לנתח את קהל היעד:

  • השתתפו בכמה שיותר שיחות מכירה, שירות ותמיכה
  • קראו את תמלול השיחות וערכו סקרי לקוחות
  • אל תתמקדו בביקורות החיוביות של הלקוחות (שימו דגש על הביקורות השליליות!)
  • גלו את נקודות הכאב והסיבות לאי בחירת המותג שלכם על פני המתחרים
  • שלחו סקר שביעות רצון כדי לזהות את הבעיות החשובות של הלקוחות
  • צרו קבוצה של "פרסונות" (קהלי מטרה אידיאליים) וסננו את הלידים בהתאם

חיפוש שאלות שאנשים שואלים

מטרת העל של מנועי החיפוש היא להפוך את הליך מציאת המידע באינטרנט לקל, פשוט ונגיש – משתמשים לא צריכים ללחוץ אפילו על דף כדי לקבל מידע.

חיזוי השאלות של הלקוחות האידיאליים שלכם היא דרך מצוינת לארגן את התוכן שלכם. בנוסף, חיזוי השאלות של הגולשים עשוי למקד לתכונות SERP חיוניות (כמו תיבת "אנשים גם שואלים") שיכולות להגביר אפילו יותר את התוצאות.

להלן מספר כלי SEO שיעזרו לכם למצוא שאלות הקשורות לנושאים, מילות מפתח ואנשים:

מיפוי כוונת החיפוש

סוגי כוונות חיפוש

התוכן וכוונת החיפוש (Search Intent) צריכים להתאים באופן מדויק לשלב שבו נמצא המשתמש במסע הלקוח. עם זאת, קחו בחשבון שגם מילות המפתח שלכם צריכות להשתנות על סמך כוונות החיפוש השונות.

"כוונת חיפוש" פירושה שאתם מזהים את הסיבה מדוע גולש הקליד ביטוי מסוים בסרגל החיפוש. לכן עליכם למקד את מילות המפתח שלכם, כך שיתאימו בצורה מושלמת לכוונת החיפוש של המשתמש.

קיימים 4 סוגי כוונות חיפוש פופולריות:

אינפורמטיבי: משתמשים רוצים למצוא מידע נוסף על נושא, מוצר או תעשייה ספציפיים. דוגמה: "סוכנויות הקופירייטינג הטובות ביותר".

ניווט: משתמשים מעוניינים לבקר באתר או דף ספציפיים. דוגמה: "מחירון של קופירייטינג לגאסי".

מסחרי: משתמשים שוקלים רכישה ורוצים לחקור את האפשרויות שלהם. דוגמה: "חוות דעת על קופירייטינג לגאסי".

עסקי: משתמשים שואפים לרכוש מוצר או שירות. דוגמה: "הזמנת שירותי קופירייטינג בקליק".

ניתוח המתחרים שלכם

חשוב לבצע ביקורת ידנית על הדפים המובילים בתוצאות החיפוש (SERPs). פעולה זו תעזור לכם ליצור בהמשך תוכן שימושי ואפקטיבי יותר מהדפים של המתחרים שלכם.

במהלך ניתוח המתחרים שלכם, בצעו את הפעולות הבאות:

  • הבינו כיצד ​​המתחרים המובילים שלכם משתמשים במילות המפתח
  • גלו לאילו מילות מפתח יש קשר סמנטי
  • בחנו את ציון הקריאה של דפי המתחרים
  • חשבו את כמות המילים בדפים של המתחרים
  • בדקו כמה קישורים חיצוניים יש לכל מתחרה
  • ספרו את מספר התמונות, האינפוגרפיקות והסרטונים שהם מפרסמים במאמרים

רשמו רעיונות לפוסטים

אשכולות נושאים

השתמשו בנתונים שצברתם בשלב מחקר הלקוחות שלכם על מנת לבצע "סיעור מוחות" (באנגלית Brainstorming) לרעיונות ונושאים.

לדוגמה, אתם יכולים להפוך שאלות פופולריות של גולשים לפוסטים בבלוג. בנוסף, תוכלו להשתמש בכלי כמו BuzzSumo כדי למצוא רעיונות נוספים הקשורים לנושא שהעליתם.

מעבר לכך, בדקו אם אתם יכולים לפתח "אשכולות" (נושאים המכילים תתי-נושאים רבים) כדי לכסות תחומים בצורה מעמיקה ומספקת.

Frase, הוא כלי מצוין עבור זה – הוא מציג מילות מפתח/נושאים מסוג LSI כדי שתוכלו להבטיח שהתוכן שלכם מעמיק ושהמתווה שלו מושלם.

בצעו מחקר מילות מפתח

עכשיו, הגיע הזמן להתחיל במחקר מילות מפתח. השתמשו בכלים כמו KWFinder ,Ahrefs ,SurferSEO או SEMrush, כדי למצוא מונחי חיפוש עם נפח גבוה ותחרות נמוכה.

אבל אל תסתכלו רק על המספרים – תסתכלו גם על כוונת החיפוש. לדוגמה, אתם יכולים לסווג את כוונת החיפוש כאינפורמטיבי (מחפש תשובות), עסקי (מחפש לקנות) או ניווט (מחפש מותג, אתר או דף ספציפיים).

לאחר מכן תוכלו לקחת את זה רחוק יותר על ידי סיווג מילות המפתח על סמך מסע הלקוח – בחלק העליון, האמצעי או התחתון של המשפך. ככל שהלקוח יותר קרוב לתחתית, ככה כוונת הרכישה שלו גבוהה יותר. זה אידיאלי להתחיל מלמטה כדי לקבל המרות גבוהות יותר כבר בתחילת הדרך.

כמו כן, מילות מפתח מסוג זנב ארוך הן אופטימליות מכיוון שקל יותר לדרג אותן. הן ממוקדות יותר, מה שיגרום לתנועה אורגנית ממוקדת יותר להגיע לפוסט שלכם.

לאחר שביצעתם את כל השלבים של החלק הראשון, אתם יכולים סופסוף להתחיל לכתוב את התוכן.

חלק שני: כתיבת תוכן SEO

כתיבת תוכן SEO

נתחו את תוצאות הדף הראשון בגוגל

יותר מ-3.5 מיליארד חיפושים מתבצעים בגוגל בכל יום!

אך הנתון המעניין יותר, הוא ש-75% מהגולשים כלל לא גוללים מעבר לדף הראשון של תוצאות החיפוש:

סטטיסטיקות SEO

כדי שלא תפלו גם אתם ל"מלכודת" הזו, אתם חייבים להיות מדורגים במקומות הראשונים של תוצאות החיפוש.

בתור התחלה, הקלידו את מילת המפתח שעבורה אתם מעוניינים להיות מדורגים, ונסו להבין – מה אתם מוצאים?

מידע זה חיוני עבורכם מאחר והוא מבטיח שתכתבו תוכן שגוגל (באמת!) אוהב. בנוסף תוכלו לקבל פרספקטיבה – איך לגבור על המתחרים וכיצד להעיף אותם מהדירוגים הראשונים.

כשאתם מנתחים את התוכן, הסתכלו על הנתונים הבאים:

  • בדקו את סוגי התוכן שמופיעים בדפים הראשונים (האם הדפים הם פוסטים, דפי נחיתה, דפי מכירה, קובצי PDF או סרטונים?)
  • נתחו את פורמטי התוכן המובילים (האם הדפים הם הוראות שימוש, צ׳קליסטים, מאמרי דעה, מאמרי חדשות, ביקורות?)
  • בדקו האם התכנים כוללים תוכן ויזואלי (קטעי וידאו, אינפוגרפיקות, צילומי מסך או תמונות פרימיום?)
  • העריכו את זווית התוכן (האם הפוסט נכתב למתחילים או מתקדמים, האם העמדה חיובית, שלילית או ניטרלית?)
תוצאות החיפוש של גוגל

עיינו בסעיף "אנשים גם שואלים"

people also asked

כפי שהזכרנו קודם לכן, סעיף "אנשים גם שואלים" (People Also Asked) יכול לסייע לכם למצוא המון שאלות רלוונטיות ששואלים הגולשים את גוגל.

כדי לעיין בסעיף זה, גללו בתוצאות החיפוש של גוגל עד שיופיע לכם קטע בשם "אנשים גם שואלים".

כאן תמצאו אבני חן נסתרות שתוכלו להוסיף לתוכן שלכם. בתור התחלה, אספו את כל השאלות שרלוונטיות לפוסטים שלכם וענו עליהן ביסודיות, כדי שגוגל (והקוראים שלכם) ימצאו את הפוסט שלכם כבעל ערך וראוי לשיתוף.

פעולה זו יכולה לתגמל אתכם עם קישורים נכנסים (Backlinks). וכפי שחברינו ב-Ahrefs אוהבים להגיד: "יותר קישורים נכנסים = תנועה גבוהה יותר. "

צרו את הטיוטה הראשונה שלכם

יש הטוענים שכתיבת טיוטה ראשונה זה דבר נורא…

אך למעשה, כתיבת רעיונות על דף טיוטה מסייעת לכם להתגבר במהירות על כל מחסום כתיבה. בתור התחלה, קחו את כל המידע שאספתם והציבו אותו בדף. לאחר מכן, עברו עליו שוב וארגנו אותו מחדש כך שהזרימה תהיה חלקה יותר.

שימו לב שבשלב זה אתם עדיין לא כותבים למנועי החיפוש, אלא רק לבני אדם (אל דאגה! נגיע לחלק של האופטימיזציה מאוחר יותר). 

צרו את הטיוטה הסופית שלכם

לאחר שיצרתם את הטיוטה הראשונה שלכם, הגיע הזמן לשפר את הטיוטה הסופית שלכם על ידי ביצוע הגהה, הטמנת מילות כוח והוספת אלמנטים חזותיים כדי שיהפכו את הפוסט לידידותי עבור כל משתמש.

התהליך המלא כולל:

הטמעת תמונות תרשימים מדוחות ומחקרים, הטמעת קודים ממשפיעים חברתיים או יצירת אינפוגרפיקה משלכם

הוספת ציטוטים – בדקו שהציטוטים שאספתם מופיעים בצורה בולטת בטקסט ושהם מקשרים למקור המידע

פירוק פסקאות גדולות – מקסימום שניים עד שלושה משפטים בכל פסקה

יצירת כותרות H2 ו-H3 צרו תתי כותרות וכותרות משנה המסבירות כל סעיף (לצורך סריקה ורפרוף)

כתיבת תוכן איכותי – כתבו תוכן אינפורמטיבי בצורה תמציתית, ללא קשקושים או ז'רגון מיותר

סידור התוכן – השתמשו בנקודות, תבליטים ורשימות ממוספרות במידת הצורך

ביצוע הגהה לשונית – קראו את התוכן שיצרתם לאט ובקול רם, ונסו לזהות שגיאות כתיב בטקסט

הוסיפו הנעה לפעולה

אחת המטרות העיקריות של קופירייטינג היא לקדם את המשתמשים במסע הלקוח. זה המקום שבו הקריאות לפעולה הופכות למועילות!

זוכרים את המונח "כוונת חיפוש" שדיברנו עליו קודם? ובכן, משתמשים ינחתו (באופן אידיאלי) בדף שלכם מסיבה מסוימת. אם לדוגמה גולש חיפש תוכן אינפורמטיבי, אולי תרצו שהוא יקרא את הפוסטים האחרים שלכם בבלוג.

המטרה של ההנעה לפעולה כאן היא קריטית.

מהסיבה הזאת, השתמשו בקריאה לפעולה שתסביר למשתמשים שלכם בדיוק – מה הם צריכים לבצע לאחר שקראו את הטקסט. אתם יכולים להשתמש בקישורים פשוטים, כפתורים, תמונות, טפסים ועוד סוגים שונים של תכנים כדי להניע לפעולה את הגולשים.

מנקודת מבט של קופירייטינג, זה יכול לשפר את יחסי ההמרה של הקופי שלכם ועשוי להגדיל את החזר ה-ROI של התוכן. מנקודת מבט של ,SEO זה עשוי לשפר את כמות הצפיות בדף, להקטין את שיעור הנטישה מדף הכניסה ולשלוח אותות מעורבות חיוביים לגוגל.

טיפ מקצועי: הקפידו לכלול קריאה לפעולה לפחות 2-3 פעמים בתוכן שלכם, מכיוון שקוראים עשויים שלא לקרוא את כל הדף. בנוסף, נסו לכלול את ההנעות לפעולה במקומות שונים כדי שהדף שלכם לא ייראה יותר מדי ספאמי.

צרו תוכן מאורגן וקל לקריאה

מחצית מאוכלוסיית ארה"ב קוראת מתחת לרמת קריאה של כיתה ח'. עם זאת, זה לא אומר שהם לא יכולים לקרוא טקסטים מסובכים יותר…

אנשים משתמשים במנועי החיפוש כדי לחפש תשובות או עצות ספציפיות. המשמעות היא שהם רוצים תשובה מהירה מבלי לקרוא הרבה פסקאות מורכבות. לכן, אם התוכן שלכם אינו ידידותי למשתמש, הוא כנראה לא יזכה להרבה לייקים, שיתופים או המרות.

הנה כמה פעולות שיסייעו לכם להפוך את התוכן שלכם לקריא, ברור ומסודר יותר:

סדר כרונולוגי

סדר כרונולוגי של תוכן מוליך את המשתמשים ואת מנועי החיפוש דרך העותקים שלכם – בצורה הכי חלקה שיש.

לפי מחקר שנעשה בתחום ה-SEO על ידי SEMrush, ל-36% מהמאמרים עם תגי H2 ו-H3 יש ביצועים טובים יותר בתנועה, שיתופים וקישורים נכנסים.

בזמן עריכת מבנה התוכן שלכם, נסו להטמין כותרות משנה במקומות שונים, כך שכל נקודה חדשה שאתם מדברים עליה צריכה לבוא לידי ביטוי בכותרת  H2, H3 ו-H4.

הוספת כותרות לסורקים

גולשים בדרך כלל סורקים תוכן לפני שהם קוראים אותו. לפי המחקר של Nielsen Norman Group, רק 16% מהאנשים יקראו את התוכן שלכם מילה במילה.

כשאתם יוצרים כותרות, נסו ליידע את הקוראים מה הם ילמדו מהתוכן (על ידי קריאת פסקאות בודדות או העמוד בכללותו). לאחר מכן, חשבו על כוונת המשתמש ועל השאלה המרכזית של הגולש – ופרטו את התשובה בפסקאות הבאות.

יצירת פסקאות ברורות ואינפורמטיביות

בדומה לכותרות, הקוראים אוהבים לדפדף בפסקאות כדי למצוא את המידע שהם צריכים בקלות ובמהירות.

בלוקים גדולים של טקסט יכולים להרתיע את הגולשים, מאתגרים לקריאה ולא מאפשרים למשתמשים לבצע "סריקה".

מחקר מעקב העיניים של Nielsen Norman Group גילה שמשתמשים קוראים תוכן לפי תבנית F.

הנה דוגמה:

כדי לספק לקוראים את המידע בצורה האידיאלית, וודאו שפסקאות התוכן שיצרתם הן קצרות ומתחילות מהרעיון המרכזי. בהירות ותמציתיות הן המפתחות  לקריאות מעולה ולחוויית משתמש נפלאה.

וכפי שחברינו ב-Interaction Design אוהבים להגיד: "ככל שתספקו יותר שטח לבן בתוכן, כך חווית המשתמש תהיה טובה יותר. "

כתיבת משפטים קצרים

משפטים קצרים מעבירים מסרים חשובים בצורה פשוטה ומקלים באופן דרמטי על הקריאה.

שימוש באוצר מילים פשוט

הקפידו להשתמש במילים פשוטות והגבילו את השימוש במילים מסובכות.

שימו לב – אנחנו לא אומרים לכם לא להשתמש כלל במונחים מהתעשייה שלכם! אנחנו רק אומרים, שבמידה ואתם מעוניינים לחנך את קהל היעד שלכם באמצעות מונחים מקצועיים הקשורים לתעשייה שלכם, אז חשוב שתספקו להם הסבר או פירוש פשוט.

הוספת תמונות ייחודיות

כ-84% מכלל התקשורת השיווקית בשנת 2020 כללה תוכן ויזואלי (SAG IPL).

השימוש באלמנטים ויזואליים יכול להגדיל את זמן השהייה של הקוראים בדף, ועשוי לעורר אותם לשתף את התוכן במדיה החברתית. אסטרטגיה זו יכולה להגדיל את טווח ההגעה של התוכן שלכם בכמה רמות.

בתור התחלה, הוסיפו תוכן ויזואלי לכל עמוד שיצרתם – סרטונים, תמונות, תרשימים, אינפוגרפיקות וכו'. לאחר שהוספתם את האלמנטים הוויזואליים, תצטרכו להגדיר "תגיות Alt“  (טקסט אלטרנטיבי לתמונות).

חשוב לזכור, שתגיות Alt מיועדות גם למטרות נגישות. זאת אומרת שמי שמשתמש בקוראי מסך, משתמש בטקסט חלופי כדי ללמוד עוד על תמונות מסוימות בדפים מסוימים.

חלק שלישי: ביצוע אופטימיזציה לתוכן

ביצוע אופטימיזציה לתוכן

בצעו אופטימיזציה לכותרת, מטא-טייטל ומטא-דיסקריפשן

כאשר מסתכלים על תוצאות החיפוש של גוגל, הדבר הראשון שהקוראים רואים הוא את המטא טייטל והמטא דיסקריפשן. וברגע שהם בדף, הכותרת היא הדבר הראשון שהם יראו.

שמירה על מטא דיסקריפשן, מטא טייטל וכותרות מנצחות עשויה להגביר את שיעור הקליקים האורגניים שלכם ואת שיעורי הצפיות בדפים.

חשוב לזכור, כי גוגל עשויה לשנות את המטא דיסקריפשן שלכם ב-SERP בהתאם לשאילתה של המשתמש. עם זאת, עדיין חשוב לספק כותרת ותיאור אופטימליים הן עבור מנועי החיפוש והן עבור המשתמשים.

המטא טייטל והמטא דיסקריפשן שלכם אמורים לעזור למשתמשים (וגם למנועי החיפוש) לקבוע במה עוסק התוכן שלכם. גם אם גוגל תחליט לשנות מספר דברים, אתם עדיין סבורים להופיע במקומות הראשונים במידה והדף שלכם מכיל תוכן איכותי.

מטה טייטל

מטא טייטל

  • כותרת ייחודית הכוללת את מילת המפתח שלכם
  • כותרת באורך 55-60 תווים (גוגל מקצרת תגי כותרת שאורכם ארוך יותר). יש גם מגבלת רוחב של 600 פיקסלים (שעשויה להשתנות בהתאם למכשיר של הגולש)
  • מעביר מסר התואם במדויק את התוכן ואת כוונת החיפוש. אם התוכן לא עומד בציפיות המשתמשים לאחר לחיצה על הכותרת, הם פשוט יינטשו את העמוד

 

מטא דיסקריפשן

  • מכילה מילות מפתח רלוונטיות
  • כוללת הנעה לפעולה חזקה ומכוונת לרגש
  • יכולה להיות בכל אורך (גוגל מקצרת מטא דיסקריפשן שאורכה ארוך יותר מ-155-160 תווים). כדי לספק חווית משתמש אופטימלית, מומלץ לקצר אותה
  • צריכה לתאר את הדף בתמציתיות, להיות מקורית ומשמעותית למשתמש

 

כותרת H1  

  • אידיאלית ברוחב של 600 פיקסלים. ברוחב זה, הקוראים יכולים לראות את הכותרת המלאה. אחרת, גוגל מקצר אותה
  • עשויה לכלול מספרים (לדוגמה: "50 טיפים אפקטיביים לקופירייטינג SEO מנצח"). מאמרים עם כותרות מסוג "רשימה" (Listicles) מקבלים עד פי 2 יותר תנועה ושיתופים מאשר סוגים אחרים של כותרות
  • עשויה לכלול הבהרות בסוגריים כגון [2022], [תבנית לדוגמה], [שלב-אחרי-שלב]. מאמרים עם הבהרות בסוגריים מעניקים ביצועים טובים יותר ב-38% מאלו שללא סוגריים. זה מצביע על כך שקוראים אוהבים לקבל תמונה מלאה של מה שהם יקבלו כשהם לוחצים על הקישור
  • כוללת פעלים אקטיביים כגון "לשפר", "ללמוד", "לנתח", "להרוויח" וכו'. זה עשוי לעזור לקוראים להבין מה הם ירוויחו מהתוכן
  • מניעה משתמשים להיכנס לאתר – טריגרים רגשיים עשויים לעזור למשוך את תשומת הלב של המשתמשים ויוצרים עניין

ניצול הכוח של הקישורים

כשאתם יוצרים דפי נחיתה, דפי מכירה ודפי אתר שונים, נסו למצוא הזדמנויות לחבר בין דפים על ידי קישורים פנימיים (Hyperlinks). קישורים פנימיים יכולים לעשות פלאים לקידום אתרים – הם עוזרים לגוגל להבין כיצד תוכן דפי האתר שלכם קשור זה לזה.

לדוגמה, אתם יכולים לקשר את דף המכירה שלכם לדף המוצר שלכם כדי שלקוחות מתעניינים יוכלו לקבל מידע מעמיק יותר על תכונות המוצר ויתרונותיו.

יתר על כן, הקפידו לקשר רק תוכן רלוונטי באמת. בדרך זו, סביר יותר שהקהל שלכם ילחץ על הקישורים לדפים הקשורים.

אבל למה שתרחיקו אנשים מהדף שלכם עם קישורים פנימיים (לאתר שלכם) וחיצוניים (לאתרים אחרים)?

  • על ידי קישורים לתוכן חיצוני, אתם יכולים לבנות אמינות סביב התוכן שלכם. קישור חיצוני לאתר סמכותי יתמוך בטענות שלכם יחד עם מחקרים אחרים. ומי יודע – אולי ביום מן הימים גם אתם תקבלו קישורים חיצוניים מאתרים אחרים…
  • על ידי קישורים פנימיים, אתם יכולים להדריך ולהוביל את המשתמשים שלכם בצורה הגיונית ואפקטיבית. ניתן גם לשפר את מבנה הקישורים של האתר שלכם על ידי קישור לדפים רלוונטיים שונים באתר שלכם.

 

טיפ מקצועי: וודאו שהקישורים החיצוניים נפתחים בחלון חדש (ולא באותו חלון) כדי שהמשתמשים לא יעזבו את הדף/האתר הנוכחי שלכם.

מדידת הביצועים

אז לאחר כל העבודה הקשה שלכם, איך תוכלו למדוד את הצלחתכם?

ובכן, זה תלוי במטרות העסקיות שלכם. אולם עבור רוב העסקים, לקופירייטינג יש מטרה אחת: למכור. אם זו המטרה שלכם, יש כמה מדדי ביצועים מרכזיים (KPIs) שכדאי לשים לב אליהם כשאתם מעריכים את הביצועים של התוכן שלכם.

דירוגים

אחת הדרכים הראשונות (והקלות) לראות עד כמה התוכן שלכם עובד, היא באמצעות בדיקת הדירוג שלכם בדף התוצאות של מנועי החיפוש (SERP).

במידה ואתם מדורגים בין 10 התוצאות המובילות עבור מילת המפתח הרצויה שלכם, ניתן להגיד שכתיבת תוכן ה-SEO שלכם הולכת לכיוון מעולה.

שיעור קליקים

שיעור הקליקים שלכם הוא אחוז הגולשים שלוחצים על האתר שלכם כאשר הוא מופיע ב-SERP.

ברגע שהאתר שלכם מתחיל להיות מדורג גבוה, המבחן הבא של כישורי הכתיבה שלכם הוא כמה אנשים לוחצים על הקישור כדי לצפות בתוכן האתר שלכם. לעתים קרובות זה מושפע מאוד מהמטא-דיסקריפשן של האתר שלכם, ומהאופן שבו הוא משתווה למתחרים השונים בתוצאות החיפוש.

הצעת לתקופת ניסיון חינמית, שליחת קוד קופון, או מתן תשומת לב על הצעת הערך הייחודית במטא-דיסקריפשן שלכם, יכול לשכנע את המבקרים שהמוצר שלכם שווה צפייה או קנייה (במינימום = קליק או לחיצה!).

מודעות למותג

אם רוב התוכן שלכם מכוון להגברת המודעות למותג, זה עשוי להיות מדד שקשה יותר להעריך אותו. דרך נהדרת "למדוד" את המודעות למותג, היא פשוט לעקוב אחר האזכורים של המותג שלכם במדיה החברתית.

אתם יכולים להגדיר מעקב באמצעות כלים כמו Brandwatch ולבצע אוטומציה מלאה שתודיע ​​לכם על אזכורים חדשים של המותג.

עלייה באזכורים של המותג עשויה להצביע על כך שהעסק שלכם צובר תאוצה.

המרות

בשיווק, המרה נוצרת כאשר מבקר באתר עובר מעיון פסיבי לעיון אקטיבי ברכישה או ביצוע הפעולה הרצויה. אם לקוח פוטנציאלי מבקר באתר שלכם, בוחן מוצר או נרשם לניוזלטר שלכם, הוא עובר ישירות מגולש ל"ליד" (לקוח פוטנציאלי).

זוהי אחת המטרות העיקריות של כתיבת תוכן SEO והמדד היקר ביותר עבור רוב העסקים. מעקב אחר כמות הגולשים באתר שהפכו ללידים, היא אחת הדרכים הטובות ביותר למדוד את היעילות של התוכן שלכם.

העסק שלך זקוק לתוכן עם נוכחות?

אנחנו נראה לך איך עושים את זה נכון בקלות ובמהירות!

ניתן לחייג למספר 050-4237575
או למלא את הטופס:

טעויות נפוצות בכתיבת תוכן SEO

ישנן טכניקות מסוימות בכתיבת תוכן SEO שאינן רק מיושנות, אלא הן גם עלולות להכניס אתכם לצרות.

מכיוון שגוגל משנה לעיתים קרובות את אלגוריתם החיפוש שלה, קשה לדעת אילו טכניקות טובות ואילו רעות. וככל שיותר ויותר עסקים הופכים לדיגיטליים, כך יותר קל להיקלע למיתוסים הרבים של ניהול אתר עם SEO מוצלח.

כדי למנוע מכם ליפול למלכודת הזאת, סקרנו עבורכם את הטעויות הנפוצות ביותר בכתיבת תוכן SEO (כולל טכניקות שהיו טובות בעבר, אך אינן עוד).

כותבים לעצמכם ולא לאחרים

בעלי עסקים רבים כותבים תוכן בצורה שנראית להם הגיונית. זוהי אחת מטעויות הקופירייטינג הגדולות ביותר מכיוון שהיא לא מתחשבת (בכלל) בשוק היעד שלכם.

בכתיבת תוכן SEO צריך להכיר את הצרכים של קהל היעד, ולכתוב תוכן מרתק ואפקטיבי שמותאם לצרכים האלה. כדי לתקן את הטעות הזו, הקדישו קצת זמן כדי להכיר את הקהל שלכם ואת הבעיות שלו, ולאחר מכן כתבו תוכן שמתבסס על הצרכים שלו.

כתיבה פורמלית

הימנעו מטון דיבור רשמי מדי בעת כתיבת תוכן SEO. קידום אתרים הוא לא פורמלי, ועותק טוב אמור לפנות לקוראים כאילו אתם מדברים (אליהם).

קשה למנוע את טעות הקופירייטינג הזו, מכיוון שבעלי עסקים רבים מעוניינים שהתוכן שלהם יהיה מקצועי וסמכותי. כדי להיאבק בזה, חשוב שתאזנו בין סגנון כתיבה רשמי שזורם היטב לבין כתיבה שעלולה להיראות לא מקצועית. הוספת כמה משפטים לא רשמיים לתוך התוכן בהחלט יכולה לעזור.

טון דיבור לא נכון

טון הדיבור מוציא מהתוכן רגשות. לכל מותג יש את הקול הספציפי שלו שמבטא את המסר האידיאלי שלו. עליכם לקבוע טון דיבור למותג שלכם ולהישאר עקביים בכתיבה שלכם.

אם אתם יוצרים תוכן עם יותר מדי ניגודיות או חוסר עקביות, הקוראים יתקשו להתחבר לתוכן שלכם.

שימוש במילים או ביטויים קלישאתיים

הימנעו משימוש במילים קלישאתיות (ביטוי שפעם היה חדשני אך איבד את חדשנותו עקב שימוש יתר). אם לא תימנעו מזה, הכתיבה שלכם עלולה להיות משעממת – משהו שאתם בהחלט לא רוצים!

כדי למנוע טעות זו, נתחו את הכתיבה שלכם והסירו ביטויים קלישאתיים שחוזרים על עצמם. השתמשו במילים נרדפות כדי לשנות את הכתיבה שלכם ולהפוך אותה למושכת יותר.

שימוש במשפטים ארוכים

יצירת משפטים ארוכים היא אחת מטעויות הקופירייטינג הגדולות ביותר. הימנעו משימוש במשפטים ארוכים מכיוון שהם קשים להבנה וקריאה עבור הקוראים (התמקדו בכתיבת תוכן קצר ותמציתי).

טיעון ללא מחקר

כל טענה שאתם אומרים אתם חייבים לגבות בנתונים. מחקרים מדעיים, עדויות של לקוחות, סטטיסטיקות ונתונים רלוונטיים יכולים להוכיח ולחזק את הטענה שלכם.

לא מבצעים מחקר מילות מפתח

כתיבת תוכן SEO מתחיל תמיד במחקר מילות מפתח. זה אולי נשמע מפתה לדלג על המשימה (גוזלת זמן) הזו, אך האמת שזה יכול לפגוע קשות בדירוג האתר שלכם ב-SERP!

למעשה, אתם יכולים לכתוב טונות של תוכן מדהים, אבל אם הוא לא מותאם לדירוג עבור מילות מפתח רלוונטיות שאנשים באמת מחפשים, זה לא יעזור לכם אפילו טיפה. לכן, תמיד קחו קצת זמן לחשוב על הביטויים שאתם רוצים להיות מדורגים עבורם ובצעו את מחקר מילות המפתח ברצינות, זה בהחלט ישתלם לכם בעתיד הקרוב.

שוכחים מכוונת החיפוש

בזמן שאתם עורכים את מחקר מילות המפתח שלכם, זה גם חיוני לבחון היטב את כוונת החיפוש (Search Intent). אתם צריכים שיהיה לכם מושג ברור לגבי סוג הכוונה שעומדת מאחורי מילות המפתח שלכם (אנשים יכולים לחפש מידע, אתר אינטרנט ספציפי, או שאולי הם בכלל רוצים לרכוש מוצר).

מדוע כוונת החיפוש חשובה עבור כתיבת תוכן SEO?

ובכן, אם למשל, תכתבו תוכן שיווקי עבור מילת מפתח שיש לה רק כוונה אינפורמטיבית (ולא עסקית) הסיכויים גדולים מאוד שלא תדורגו (כי אתם פשוט לא עונים על הצרכים של הגולש).

לחלופין, גם אם הצלחתם להיות מדורגים, סביר להניח שהגולשים יעזבו מיד כי הם מחפשים סוג אחר של תוכן.

הפתרון: בזמן שאתם עורכים מחקר מילות מפתח, נתחו את תוצאות החיפוש (SERP) כדי שיהיה לכם מושג על הכוונה שעומדת מאחורי ביטויי המפתח שאליהם אתם ממקדים.

לאחר מכן, כתבו את התוכן שלכם בהתאם תוך מחשבה על מטרת הטקסט שלכם, טון הדיבור, האורך והקריאה לפעולה.

איך לכתוב תוכן לבני אדם ולמנועי החיפוש יחד

זה לא סוד שתחום ה-SEO השתנה באופן דרמטי במהלך השנים האחרונות. בימים הפרה-היסטוריים של קידום אתרים, הייתם יכולים לגרום לדפי אינטרנט להופיע במקום הראשון בגוגל על ידי שימוש פשוט במילות המפתח הנכונות והטמנתם בתוכן שלכם (כמה שיותר פעמים).

אך הימים האלה עברו…

"צפיפות מילות מפתח" כבר לא נמצאת בחזית השיטות המומלצות ביותר לקידום אתרים. האלגוריתמים של גוגל התפתחו בצורה אבסולוטית כדי לזהות את כוונת החיפוש שעומדת מאחורי כל מלות מפתח. כתוצאה מכך, אופטימיזציה למנועי החיפוש הפכה למעודנת יותר אך גם מורכבת יותר.

בנוסף, חווית המשתמש הפכה גם היא לגורם דירוג משמעותי מאז שגוגל הציגה את .RankBrain כלומר, אם התוכן שלכם לא מושך בני אדם, הוא גם לא מושך את גוגל. RankBrain היא מערכת הבינה המלאכותית של גוגל המשתמשת בלמידת מכונה, כדי לקבוע את תוצאות החיפוש הרלוונטיות ביותר למילות מפתח ספציפיות.

האלגוריתם מסתכל בעיקר על שלושת האותות האלה:

  • שיעור קליקים: שיעור הקליקים שלכם הוא אחוז המשתמשים שלוחצים על הקישור לתוכן שלכם לאחר שנחשפו אליו בתוצאות החיפוש. תוכלו למקסם את שיעור הקליקים על ידי אופטימיזציה של כתובת ה-URL, כותרת העמוד ותיאור המטא שלכם.

 

  • שיעור יציאה מדף כניסה: הוא אחוז האנשים שנוטשים במהירות את הדף שלכם לאחר לחיצה על הקישור שלכם. למה הם נוטשים? כי הכותרת ותיאור המטא שלכם לא שיקפו את התוכן בפועל, או שדף הנחיתה שלכם עשוי להיות עמוס מדי ברכיבי טקסט שבהם אתם מטמינים את מילות המפתח שלכם.

 

  • זמן שהייה: כפי שהשם מרמז, זהו משך הזמן שבו מבקרים נשארים באתר שלכם. אם הקוראים שלכם מרגישים שכתבתם בעיקר עבור מנועי החיפוש ולא עבורם, הם יעזבו. אך אם תקפידו לייצר תוכן מושך עבור בני אדם, הם ימשיכו לקרוא וגוגל תוסיף לאתר שלכם רלוונטיות וסמכות.

כלים מקצועיים לכתיבת תוכן SEO

מתכננים לכתוב תוכן SEO בעצמכם? הנה כמה כלים שיעזרו לכם לבצע את המלאכה בצורה הכי נוחה!

WordStream

כלי זה מנתח את מילות המפתח שלכם ולאחר מכן מעריך את הערך היחסי שלהן, כך שתוכלו לוודא שאתם משתמשים במילות המפתח שהלקוחות שלכם מחפשים ומובילים תנועה רלוונטית אל האתר שלכם. מכיוון שלמעלה

מ-15% מהאלגוריתם של גוגל מתמקד במילות מפתח, זה בהחלט היבט שבו תרצו להתמקד.

SmallSEOTools

מומחי שיווק טוענים שמילות המפתח שלכם צריכות להוות רק 1-3% מכל פוסט (צפיפות מילות מפתח של יותר מ-5% יכולה לגרום לתוכן שלכם להיראות כספאם, וזה יכול ממש להזיק ל-SEO שלכם).

SmallSEOTools בודק את זה עבורכם ומוודא שיש לכם את האיזון המושלם בין מילות מפתח וטקסט.

SpyFu

מה המתחרים שלכם עושים שאתם לא? אתם יכולים לגלות את התשובה עם SpyFu. כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להכניס לכלי את כתובת האתר של המתחרה, ותוך שניות תוכלו לגלות בדיוק מה הוא עושה.

WordCounter

העדכון האחרון של גוגל אומר שמנוע החיפוש מעניש כעת תוכן שהוא מחשיב כ"רדוד". זה בעצם אומר שגוגל מתעדפת פוסטים ארוכים ושונאת פוסטים קצרים (שאין בכוחם לספק עומק ומידע לקוראים).

WordCounter יכול לעזור לכם לעקוב אחר ספירת המילים שלכם ולוודא שכל פוסט מכיל את כמות המילים הרצויה.

Ginger

כותבים תוכן באנגלית ואין לכם זמן לבצע הגהה? Ginger הוא כלי נהדר עבור בעלי עסקים עסוקים, מכיוון שהוא בודק את התוכן שלכם בזמן שאתם כותבים אותו, ומבטל את הצורך להשקיע זמן בהגהה לשונית מאוחר יותר.

הכלי מציע הרבה יותר מסתם בדיקת דקדוק, ומציע מילים נרדפות אופטימליות וניסוח משפטים שלמים.

SEMrush

אם אתם רוצים פתרון All-in-One לשיפור ה-SEO שלכם, SEMrush כאן בשביל לסייע. SEMRush מספק לכם לוח מחוונים שבו תוכלו לשלוט על כל מסע

ה-SEO שלכם. עם הכלים הזה, אתם באמת יכולים לחפור עמוק בדאטה שלכם, ולראות מה עובד ומה לא. זו הדרך המושלמת להבטיח שה-SEO שלכם רלוונטי, משגשג ומעודכן.

ClearScope

כשאתם באמצע כתיבת מאמר או פוסט בבלוג, אתם לא רוצים לעצור ולחשוב על מילות המפתח הטובות ביותר לשימוש. עם תוסף הדפדפן של ClearScope, אתם יכולים לקבל בזמן אמת (בזמן שאתם כותבים) הצעות למילות מפתח.

CopyScape

תוכן משוכפל או תוכן גנוב יכול להשפיע לרעה על המוניטין העסקי שלכם, ובנוסף עלול להרוס את דירוג ה-SEO שלכם.

באמצעות CopyScape תוכלו לבדוק האם התוכן שיצרתם הוא משוכפל, כמו גם להשוות בין שני אתרים או מאמרים כדי לבדוק אם יש דמיון (שעלול להזיק).

BuzzSumo

BuzzSumo הוא אחד מכלי התוכן הפופולריים ביותר מסיבה טובה. זהו כלי All-in-One המספק מידע שימושי לכל שלב בתהליך ייצור התוכן.

הכלי מסייע לכם לגלות נושאים פופולריים הרלוונטיים לתחום שלכם, שעשויים לשמש השראה לרעיונות לפוסטים בבלוג שהם אינפורמטיביים ומשעשעים כאחד. לאחר מכן, תוכלו לעקוב אחר הביצועים של מאמצי שיווק התוכן שלכם ואף להרחיב את קהל היעד שלכם באמצעות משפיענים.

Grammarly

Grammarly הוא כלי פנומנלי שמסייע לכם לאתר שגיאות כתיב ודקדוק בתוכן (ומתקן אותם!). זה אומר שאתם יכולים פשוט להתרכז במה שאתם רוצים להגיד, ו-Grammarly יגרום לזה להישמע מצוין.

כלי זה משתלב עם Google Docs ו-Microsoft Word, ומאפשר לכם לקלוט שגיאות כתיב ולתקן אותם תוך כדי כתיבה.

דוגמאות מנצחות לכתיבת תוכן SEO

Highrise הקפיצה את ההמרות שלה ב-30% עם שינוי כותרת אחת

בקופירייטינג המרכיב הבולט ביותר בדף צריך להיות המשכנע ביותר. לכן, במקום פשוט להניע את הגולשים לפעול ולהטיל עליהם את ההצעה, Highrise הבהירה לגולשים כי אין שום סיכון ביצירת חשבון.

highrise

על ידי שימוש בכותרת שגרמה למשתמשים להרגיש כאילו הם לא הולך להפסיד כלום, Highrise זכתה לתשומת לב גדולה ולשיפור ההמרות.

מסקנה: אם אתם מפעילים מבחני A/B בקופירייטינג, הכותרת היא המקום החשוב ביותר להתחיל בו. כפי שדיוויד אוגילבי אמר פעם, 80% מהאנשים קוראים רק את הכותרת.

California Closets הגדילו את נפח הלידים שלהם ב-115% על ידי התאמת תוכן

כאשר גולשים קוראים את תוכן המודעה או הכותרת שלכם, הם מצפים לקבל מידע, הצעה או מוצר ספציפי בדף שעליו הם לוחצים. אם יש ניתוק בין המודעה לדף הנחיתה, הגולש יתבלבל (וגולשים מבולבלים לא קונים!).

מבחן ה-A/B של,California Closets  מוכיח את הטענה הזו בצורה מושלמת.

הנה גרסה א' (עותק מותאם):

הנה גרסה ב' (עותק כללי):

העותק בגרסה A תאם בדיוק את עותק המודעה, כך שכאשר הקוראים נחתו הם הבינו שהם במקום הנכון. זהו תיקון עדין מאוד, שיצר שהוביל לעלייה משמעותית בהמרות.

לסיכום - קופירייטינג SEO

כתיבת תוכן SEO עובד הכי טוב כשאתם עוקבים אחרי תהליך מוגדר, ומוודאים שהטקסט שלכם טוב ככל האפשר.

למרות שלא כולם נולדו קופירייטרים מקצועיים, כתיבת תוכן SEO היא משהו שכולם יכולים להשתפר בו עם מעט למידה ותרגול. על ידי ביצוע כל השלבים לעיל, תוכלו גם אתם ליצור תוכן רלוונטי ומעודכן (לאורך זמן), מבלי שהוא יהפוך במהרה למיושן.

זה נכון שיישום בסיסי של SEO באתר אולי לא יכניס אתכם מיד לעמוד הראשון בגוגל, אבל לפחות אתם תקדימו בהרבה מיליוני אתרים אחרים שלא עושים שום דבר מהבחינה הזו…

השירותים שלנו

שתפו את הפוסט

צור קשר

ניתן לחייג למספר 050-4237575
או למלא את הטופס:

מוכן להגדיל את הטראפיק,
הלידים והמכירות

בפי 10 לפחות?

מאמרים נוספים לקריאה

translate

שירותי תרגום לשפות זרות: המדריך שיעשה לכם סדר בראש

תרגום היא אומנות המפשטת לנו אתגרים רבים. במדריך המקצועי הבא, נכיר לעומק את שירותי התרגום לשפות זרות, נבין את ההבדלים בין תרגום אנושי לתרגום על ידי תוכנות ונסקור מספר אלמנטים חשובים שחייבים להופיע בכל תרגום.

קרא עוד »
Email Copywriting - כתיבת מיילים שיווקיים

Email Copywriting: המדריך ״הפשוט והטיפש״ לכתיבת מיילים שיווקיים שיניעו את הקוראים לפעולה

בין אם מדובר בכתיבת מייל שיווקי בעברית או בקופירייטינג למייל רשמי באנגלית, מומלץ שהמבנה שלו יהיה תמציתי, ברור ומניע לפעולה. במדריך ״הפשוט והטיפש״ שלנו, תלמדו לעומק איך כותבים מיילים שיווקיים ממירים, כיצד בונים מערכות יחסים וכיצד הופכים לידים חמים לרוכשים נאמנים…

קרא עוד »
הקורסים הטובים ביותר קופירייטרים וכותבי תוכן

10 הקורסים הטובים ביותר בעולם עבור קופירייטרים וכותבי תוכן

רוצים להפוך לקופירייטרים מקצועיים ברמה בינלאומית? ללמוד מהטובים ביותר בתחום, במינימום זמן ובמקסימום תועלת, מעניין אתכם? קיימים אינספור קורסים של קופירייטינג שניתן להירשם אליהם, על מנת להפוך לקופירייטרים מקצועיים בן לילה.

קרא עוד »

מוכן להגדיל את הטראפיק,
הלידים והמכירות

בפי 10 לפחות?